Kokosijs met aardbeienswirl
Dit kokosijs met aardbeienswirl doet me altijd direct aan de zomer denken. Ik at voor het eerst kokosijs op Bali en was direct verkocht, sindsdien is het een van mijn favoriete ijssmaken. Gelukkig is het zelf maken helemaal niet lastig!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Wachttijd3 uur uur
Totale tijd3 uur uur 40 minuten min
Gang: nagerecht
Trefwoord: aardbeien, aardbeiensaus, aardbeienswirl, ijsmachine, ijsrecept, kokosijs, roomijs, zomerfruit, zomerijs
Servings: 1 liter ijs
ijsmachine
steelpan
staafmixer
zeef
- 500 ml slagroom
- 250 ml kokosmelk
- 100 g kristalsuiker
- 50 g kokosrasp
- 200 g aardbeien - schoongemaakt
- 2 el kristalsuiker
Doe de slagroom, kokosmelk en kristalsuiker in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de kristalsuiker is gesmolten.
Schenk het ijsbeslag in een kom en zet dit in de koelkast. Laat het daar afkoelen tot maximaal 10℃.
Roer de geraspte kokos door het ijsbeslag en schenk dit in de ijsmachine. Laat de machine 30 minuten draaien tot het ijs is bevroren.
Pureer ondertussen de aardbeien met de kristalsuiker. Haal de puree door een zeef en van het sap op.
Schep de helft van het kokosijs vanuit de ijsmachine in in een bak.
Schenk de helft van de aardbeiensaus op het kokosijs en swirl dit met een satéprikker door het ijs.
Schep de rest van het ijs in de bak en schenk hier de rest van de aardbeiensaus op. Swirl ook dit weer door het kokosijs en zet het ijs minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.