Happy 2014!

#oudewijventweet: Wauw wat gaat de tijd hard. Vandaag zijn we aanbeland in 2014, het jaar waarin ik 24 word en OMF haar derde verjaardag zal vieren. Allereerst wil ik jullie uiteraard een heel gelukkig nieuwjaar toewensen. Ik hoop dat jullie allemaal een leuke decembermaand achter de rug hebben en vol goede moed kunnen beginnen aan een nieuw jaar met nieuwe kansen. Het leek me leuk om samen met jullie terug te blikken op de gebeurtenissen rondom OMF. Een jaaroverzicht van 2013.

Januari

 • Sinds begin 2013 zijn we begonnen met het dagelijks publiceren van een artikel en inmiddels zijn het soms meerdere artikelen per dag geworden. OMF biedt nu een grote verscheidenheid aan artikelen waaronder veel recepten (al bijna 500!) die -meestal- dagelijks worden gepubliceerd, reviews,video’s en nog veel meer.
 • Ook richtte ik de Foodbloggers Facebookpagina op. Een plek waar alle foodbloggers zich kunnen verenigen, kunnen praten over diverse onderwerpen en deel kunnen nemen aan de Foodblogswap.

Februari

 • Ik sloot me aan bij mediabureau Adfactor. Zij zorgen er sindsdien voor dat er advertenties en advertorials op de site draaien en ik OMF als werk kan doen.
 • Voor OMF stond ik deze maand in Foodies Magazine, een van mijn favoriete foodtijdschriften. Het was de eerste ‘echte’ publicatie voor OMF en het was dan ook een bizar iets om je eigen gezicht in een goedgelezen tijdschrift terug te zien.
 • Ook leuk: op 15 februari verscheen de inmiddels beroemde/beruchte review van de Remia saus voor ovenschotel. Nog altijd wordt het artikel veel gelezen.
 • Nog een hoogtepunt in februari: het publiceren van mijn allereerste video op YouTube! Ik heb er lang over getwijfeld maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan en inmiddels vind ik het een van de leukste dingen om te doen voor OMF. Ben jij al geabonneerd op het kanaal?

Maart

 • Maart stond voor mij in het teken van een persreis! Voor het eerst mocht ik namelijk mee op een trip en die ging naar Zweeds Lapland. Ik heb gebarbecued in de sneeuw en aan ijsracen gedaan, een waanzinnig leuke ervaring. Het hele verslag van de trip lees je hier en hier.
 • Ook startte ik met het versturen van de OMF nieuwsbrief. Inmiddels ligt dit al even stil vanwege gebrek aan tijd, maar in 2014 hoop ik het op de een of andere manier weer op te kunnen pakken.

April

 • Begin april lanceerde ik het OhMyFoodness Forum, een idee dat in eerste instantie heel goed leek maar minder goed uitpakte. In no-time was het forum vervuild met spam en helaas heb/had ik te weinig tijd om dit allemaal te controleren. Vandaar dat ik het forum inmiddels weer offline heb gehaald.

Mei

 • In mei besloot ik van een fulltimebaan over te gaan naar een combinatie van OMF en een parttime baan. De beste keus die ik dit jaar heb gemaakt. Beide dingen doe ik namelijk met heel veel plezier en ik vind het heerlijk om meer tijd aan de blog te kunnen besteden.
 • 10 mei startte ik met Fastfood Friday, een rubriek die sindsdien iedere vrijdag terugkomt en erg graag gelezen wordt door jullie.
 • OMF bestond eind mei uiteraard ook 2 jaar!

Juni

 • Persreizen zijn voor mij de kers op de taart van het werk dat ik doe en daarom was ik dan ook heel blij dat ik in juni maarliefst twee keer mee mocht op reis. Weer een keer naar Zweden maar nu richting het zuiden van het land en twee dagen later naar Oostenrijk, Ischgl. Uiteraard schreef ik naderhand zoals altijd ‘Foodie in..’ artikelen. Beide verslagen kun je hier en hier lezen.

Juli

 • Juli was een vrij rustige maand. Voor velen was de zomervakantie begonnen en dat betekende relatief weinig mails, afspraken en advertorials. Ik kon  dus lekker aan de slag met bloggen en het voorbereiden op mijn vakantie begin augustus. Want ja, op vakantie gaan betekent keihard vooruit werken zodat er wel gewoon artikelen online blijven komen!

Augustus

 • Vakantie naar Spanje, eindelijk. Twee weken heb ik OMF nagenoeg los kunnen laten en genoten van het heerlijke eten en de prachtige omgeving. Dat is ook wat waard!
 • In augustus kwam ik ook op televisie, zo bijzonder! EditieNL filmde mij eind juli voor een item over foodporn.
 • Ook verscheen er in het vakblad HorecaVizier een groot interview met mij over OMF. Zo bijzonder al die aandacht!

September

 • In september kwam er wederom een cameraploeg over de vloer. Ik werd door Rabobank gevraagd om te featuren in een video voor jonge ondernemers. Het resultaat is geweldig geworden, je kunt de video hier bekijken.

Oktober

 • Oktober was echt de maand van de (zakelijke) afspraken dit jaar. Boekpresentaties, diners, borrels. Zeker niet verkeerd, ik hou van al die events. Zo fijn om mensen te ontmoeten met een vergelijkbare passie. Ik zag onder andere Hoofdstad Brasserie in Hotel de l’Europe van binnen, wat een mooie plek.

November

 • Een knaller wat betreft de bezoekersaantallen was november zeker wel te noemen. Met een aantal noemenswaardige vermeldingen werd er een record aantal bezoekers bereikt.
 • Op Bloglovin’ naderden we de 3.000 followers waar we inmiddels alweer overheen zijn en ook besteedde ik meer aandacht aan de OMF Facebookpagina waar de likes langzaamaan ook steeds meer komen. In 2014 is het de bedoeling om (nog) actiever te zijn op social media.

December

 • December was complete chaos. Uiteraard stond de maand compleet in het teken van de feestdagen en hebben we zoveel mogelijk kerstrecepten gepubliceerd.
 • Ik nam jullie voor het eerst mee naar een pers-event in Op pad met OMF, een nieuwe rubriek binnen het YouTubekanaal. In 2014 wil ik dit meer uitbreiden en nog vaker gaan doen.
 • Verder was ik vooral heel veel bezig met last-minute advertorial aanvragen en genoot ik van een lang weekend Antwerpen waar jullie binnenkort nog meer over zullen lezen.
 • Ik bakte voor het eerst in jaren ook weer zelf oliebollen! Daar hebben we uiteraard wel van genoten gisteravond.

En nu maar hopen dat 2014 net zo’n knaller wordt als 2013!

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Leuk om te lezen, volgens mij was het een goed jaar voor jou & OMF!

 2. Susanne says:

  Leuk overzicht! Er waren een paar dingen die ik niet wist, ondanks dat ik je site al een tijdje volg! Volgens mij heb je grote stappen gezet met OMF en gaat dat zeker dit jaar ook door!

 3. Farah says:

  Leuk om te lezen. Fijn dat je zoveel bereikt hebt en leuke dingen hebt gedaan in 2013!

  Leuk trouwens die Facebookpagina voor foodbloggers. Had er nog niet van gehoord.

 4. Maaike says:

  Leuk! Denk dat je dit jaar nog veel meer aandacht zukt krijgen hoor, haha.

  1. Sabine Author says:

   Daar gaan we voor Maaike, zou heel leuk zijn! ;)

 5. MySimplySpecial says:

  Wat een mooie lijst! Op naar een nog mooier 2014!

 6. Joyce says:

  Volgens mij was 2013 een mooi en goed jaar voor je! Leuk om zo’n overzicht te zien. Gelukkig nieuwjaar!

 7. Marije says:

  Wat een mooi overzicht! Wat heb je in 2013 gave dingen gedaan en mee gemaakt! Veel geluk en plezier in 2013!

 8. Hazel says:

  Prachtig overzicht, happy new year!! : )

 9. Pauline says:

  Wat een geweldig jaar lieve Sabine. Op naar een nog mooier jaar waarin we weer volop van jouw kookkunsten mogen genieten! Liefs Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close