Good-to-Go Multicooker van Russell Hobbs – Review

#partner

In samenwerking met Russell Hobbs

Een tijdje geleden reviewde ik voor jullie al de Satisfry Multicooker van Russell Hobbs. Maar, zoals jullie wellicht weten, ben ik bezig aan het vervolg op Het Slowcookerboek en dat betekent dat er steeds, twee keer per week, tegelijkertijd 4 – 5 slowcookers aanstaan bij mij thuis.

Eén van de andere apparaten die ik heel veel gebruik is de Good-to-Go Multicooker, ook van Russell Hobbs.

Omdat ik wekelijks nog altijd veel vragen krijg van jullie om te helpen bij het kiezen van een juiste slowcooker of multicooker, dacht ik: ik zal dit apparaat óók even reviewen. Zo krijg je wellicht een beter beeld van de verschillen tussen de Good-to-Go Multicooker en de Satisfry en helpt het je misschien op weg in je keuze.

Russell Hobbs g2g

Russell Hobbs Good-to-Go Multicooker

De naam zegt het al: de Good-to-Go is een multicooker, wat inhoudt dat er verschillende kookfuncties op één apparaat zitten. Mocht het verschil niet helemaal duidelijk voor je zijn, in het uitgebreide Slowcooker vs Multicooker artikel leg ik precies uit wat de verschillen, voor- en nadelen zijn om je te helpen bij het maken van een keuze.

De Good-to-Go heeft 8 verschillende kookfuncties:

  • pasta
  • schroeien
  • stomen
  • braden
  • sous-vide
  • koken
  • slowcooken
  • warmhouden

Qua look & feel is de Good-to-Go (vanaf nu kort ik ‘m even af naar G2G) multicooker heel anders dan zijn grote broer, de Satisfry Multicooker. Ik zou willen zeggen dat de G2G een stukje handzamer is. Makkelijker op te bergen en minder groot en zwaar.

Wel vind ik hem net zo mooi als de Satisfry. Ook de G2G heeft namelijk een gietaluminium behuizing en deksel van gehard glas. En de binnenpot heeft net zo’n mooie koperkleur als die van de Satisfry.

Extra fijn aan de G2G is het feit dat het bedieningspaneel verwijderbaar is. Hierdoor kan de pan in de vaatwasser en kun je deze ook makkelijk op tafel zetten met de hete maaltijd erin.

Dat scheelt je weer afwas en daar tekenen we allemaal voor, toch?

Accessoires

De G2G wordt uiteraard geleverd met de kookpot, het verwijderbare bedieningspaneel en de glazen deksel.

Verder komen er nog twee accessoires bij:

  1. Een stoomrekje om te gebruiken bij de stoomfunctie;
  2. Een grill/rooster rek.
Good to go Multicooker

De verschillende kookfuncties

Kookfunctie – rijst

Er zijn mensen die zwéren bij het gebruik van een rijstkoker. Zelf kook ik rijst altijd in een normale pan, maar als dat op een of andere manier bij jou altijd mislukt, dan biedt de G2G uitkomst. Met de rijst-stand ben je namelijk verzekerd van perfect gekookte rijst.

En ook fijn: de rijst wordt automatisch warmgehouden na het koken.

Kookfunctie – schroeien

Voor een aantal van mijn favoriete slowcookgerechten, raad ik aan het vlees eerst rondom bruin te bakken. Dit zorgt namelijk voor meer kleur én smaak aan het gerecht.

De schroeifunctie op de G2G is hier perfect voor. Hiermee wordt de pan namelijk lekker heet (220℃) waardoor je vlees in no-time mooi bruin kunt bakken.

Vanuit de schroeistand kun je dan overschakelen naar een van de andere functies, maar je kunt deze kookfunctie ook zien als vervanger voor je koekenpan en op deze manier een gerecht bereiden.

good-to-go multicooker

Kookfunctie – stomen

Mijn favoriete functie van de G2G multicooker, naast de slowcooker-functie natuurlijk, is die van het stomen. Met het bijgeleverde stoomrekje kun je heerlijke zelfgemaakte gyoza’s maken, broodjes bapao of noem het maar op.

Ik gebruikte daar voorheen altijd een bamboe stoommandje voor, maar stiekem vind ik dit nog een stukje handiger. En je kunt veel op het stoomrekje kwijt, da’s ook fijn!

Kookfunctie – braden

Voor de braadfunctie gebruik je het grill/rooster-rek. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je een hele kip zou willen braden. Dat kan namelijk prima in de grote binnenpan van de G2G.

Met de braadfunctie kun je gerechten bereiden op temperaturen tussen de 65℃ en 215℃.

Deze stand vervangt het beste je oven en dat scheelt je véél aan energiekosten.

Kookfunctie – sous-vide

Sous-vide koken is een kooktechniek die we steeds vaker voorbij zien komen, maar die voor de ‘normale consument’ vaak wat onbereikbaar lijkt. Met de G2G is dat idee passé, want met een eenvoudige ziplockbag kun jij thuis nu ook sous-vide eten bereiden.

Het idee is dat je per portie één zakje gebruikt en daarin de ingrediënten doet die je sous-vide wilt bereiden. Druk zoveel mogelijk lucht uit het zakje zodat de ingrediënten min of meer vacuüm worden getrokken.

Om de sous-vide stand te gebruiken vul je de kookpot voor de helft met heet water (niet gekookt!), waarin je de zakjes legt. Met de sous-vide stand kun je gerechten bereiden op een temperatuur van 38℃-96℃.

g2g multicooker

Kookfunctie – koken

Of je nou aardappels of groenten wilt koken, met de G2G multicooker kan het. Geen geëtter meer met verschillende pannen op het fornuis maar gewoon alles hup de multicooker in.

Kookfunctie – slowcooken

Moet ik hier nog verder over uitweiden? Ik denk het niet toch? Ook de G2G beschikt over twee slowcookstanden: Low en High waarmee je gerechten gedurende een langere tijd kunt garen, op lage temperaturen.

In mijn boek en hier op OMF vind je talloze lekkere recepten die je dus allemaal ook kunt bereiden met de G2G.

Kookfunctie – warmhouden

Een basisfunctie op vrijwel iedere multicooker: de warmhoudstand. Vrijwel alle kookfuncties schakelen automatisch over naar de warmhoudstand op het moment dat de kooktijd erop zit. Dat is fijn, zo kun je namelijk prima de multicooker al van tevoren aanzetten en het huis uitgaan.

Of mocht je onverhoopt toch wat later gaan eten, is er geen man overboord. De G2G zorgt er wel voor dat het eten warm blijft.

vegetarische gyoza

Dus… aanrader?

JA, JA, JA! Ik was al fan van de Satisfry Multicooker en die gebruik ik ook echt wekelijks. Maar deze Good-to-Go multicooker van Russell Hobbs doet er absoluut niet voor onder.

Ik zou niet willen zeggen dat de ene multicooker beter is dan de ander, het ligt puur aan jouw voorkeuren welke multicooker beter bij je past. Wil je naast slowcooken, bakken en braden ook kunnen Airfryen, dan is de Satisfry Multicooker je ding.

Vind je stomen echter een belangrijke functie, wil je experimenteren met sous-vide en vind je het handig dat je de hele pot zo op tafel kunt zetten, dan is de Good-to-Go Multicooker iets voor jou.

Ondertussen zijn ze bij mij thuis allebei onmisbaar en prijs ik mezelf gelukkig met veel opbergruimte in de keuken, haha!

De Good-to-Go Multicooker bestel je onder andere bij Bol.com. Als je de code SABINE20 gebruikt, ontvang je t/m 21 april nog eens 20% korting op je aankoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close