Vorig jaar deelde ik hier op OMF al een recept voor gegrilde Romaine en ik weet nog hoe positief verrast ik was over de smaak van de gegrilde sla. Ik besloot het recept voor dit jaar iets verder uit te bouwen en maakte een gegrilde Caesar Salad. Daarvoor grilde ik een mini kropje Romaine sla op de barbecue en die topte ik af met alle ingrediënten die ik lekker vind aan een Caesar Salad.
Deze gegrilde Caesar Salad is een heel makkelijk bijgerecht en ook ideaal als je de barbecue toch al aanzet. Zorg ervoor dat je alle toppings in losse kommetjes hebt zodat je de sla alleen nog maar hoeft te grillen en daarna direct kunt aftoppen. Door de Romaine sla te grillen krijgt ‘ie een iets hartigere smaak, zonder dat per se de frisheid verdwijnt. Dat grillen kost je overigens echt maar een paar minuten. Wat je wil is dat je echt zo’n bruin grillstukje krijgt te zien, niet dat de sla verbrandt uiteraard.
Iedereen maakt een Caesar Salad op een andere manier, maar ik koos ervoor om de gegrilde sla af te toppen met een lekkere Caesar dressing met ansjovisjes erin, krokant gebakken pancetta, croutons die ik zelf maakte van een Italiaanse bol en uiteraard een flinke berg Parmezaanse kaas. Allemaal losjes geïnspireerd op dit recept voor Caesar Salad.
Gegrilde Caesar Salad
Ingrediënten
- 1 kropje baby Romaine
- 1 el olie
- 4 plakjes pancetta
- 20 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 1/2 Italiaanse bol - in stukjes
Dressing:
- 1,5 el mayonaise
- sap van 1/2 citroen
- 2 ansjovisjes - fijngesneden
- 1 teentje knoflook - gerperst
- 1 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Halveer de Romaine sla en smeer de twee helften aan de binnenkant in met een beetje olie.
- Leg de halve kropjes met de binnenkant naar beneden boven de kolen en grill ze een minuut of 2-3 tot ze grillstrepen vertonen.
- Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan krokant en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.
- Bak de stukken Italiaanse bol in het achtergebleven bakvet van de pancetta rondom goudbruin en krokant.
- Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Leg de kropjes gegrilde Romaine op een bord en strooi hier de pancetta, Parmezaan en croutons overheen.
- Drizzle de Caesar dressing over de sla en serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.