Dit gerecht was oorspronkelijk bedoeld als bijgerecht, en nog steeds is dat een héle goede optie hoor. Maar toen ik het gemaakt had vond ik het eigenlijk ook een hartstikke goed volledig gerecht, want je kunt mij hier prima een bordje van voorschotelen. Hoe dan ook, het is simpel te maken en het staat werkelijk in een handomdraai op tafel. Je bent alleen even bezig met het grillen van de plakken aubergine maar als je dat net als ik onder een contactgrill doet, dan is dat zo gebeurd. En terwijl de plakken mooie bruine strepen krijgen, maak je de fetayoghurt. Fetayoghurt? Tja, ik moest het een naam geven maar het is niets meer dan een blok feta vermalen met een paar eetlepels yoghurt. Zo wordt het geheel zachter van smaak, vloeibaarder en heerlijk fris. Verdeel je vervolgens gewoon over de plakken aubergine heen, samen met een flinke lading verse kruiden, grof gehakte macadamia’s en een beetje citroen. Lekker hoor!
Gegrilde Aubergine met Fetayoghurt en Macadamia's
Benodigdheden
- Contactgrill
- Foodprocessor
- Kleine ovenschaal
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 3 aubergines in plakken van ongeveer 0,5cm gesneden
- zout
- 200 gram feta
- 3 el Griekse yoghurt
- volle hand macadamia's grof gehakt
- 2 takjes basilicum fijngehakt
- 3 takjes munt fijngehakt
- 3 takjes oregano fijngehakt
- peper
- citroenrasp
Instructies
- Strooi een beetje zout over de plakken aubergine (beide kanten) en beleg de plakken met een vel keukenpapier. Je kunt hier in lagen werken, dus stapelen met plakken aubergine en vellen keukenpapier. Laat 10 minuten staan en zet ondertussen de contactgrill aan zodat deze kan opwarmen.
- Grill nu alle plakken aubergine aan beide kanten totdat ze mooie donkere strepen hebben. Een contactgrill werkt het makkelijkst, maar een grillpan kan ook (ben je iets langer bezig).
- Maak ondertussen de fetayoghurt door het blok feta te malen in de foodprocessor, samen met de Griekse yoghurt.
- Verdeel alle gegrilde plakken aubergine in een ovenschaaltje, giet er wat van de fetayoghurt overheen, verdeel de grofgehakte macadamia's en fijngehakte verse kruiden erover en maak af met een beetje peper en citroenrasp.Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.