Normaal bewaar ik recepten voor salades altijd liever voor de warmere maanden. Ik moet er zelf niet aan denken om in de winter een salade op tafel te zetten in ieder geval. Maar zo in de eerste week van het nieuwe jaar is het een iets ander verhaal. Bovendien is deze garnalen-avocadosalade met bieslookdressing lauwwarm het allerlekkerst, dus dat verandert de zaak ook een beetje! Serveer er een vers, knapperig brood uit de oven bij en je makkelijke, snelle maaltijd is compleet. Heel fijn om het nieuwe jaar een beetje rustig mee te beginnen.
Deze garnalen-avocadosalade heb ik losjes geïnspireerd op de avocadosalade met rivierkreeftjes die ik járen geleden al eens maakte voor OMF. Ik weet nog dat ik de combinatie van schaaldieren met avocado een heel groot succes vond, dus dat mocht van mij nog wel een keer langskomen op de blog!
De amandelen in de salade zorgen voor een lekkere knapperige bite en dat heb je wel nodig, de rest van de ingrediënten zijn natuurlijk vrij zacht. Mocht je een notenallergie hebben dan kun je er ook voor kiezen om croutons te gebruiken. En ben je nou niet zo van de garnalen, maak de avocadosalade dan lekker met kip! Met een salade kun je altijd eindeloos variëren, dus doe dat dan ook vooral. Onze recepten dienen altijd ter inspiratie maar staan open voor aanpassingen.
Garnalen-avocadosalade met bieslookdressing
Ingrediënten
Voor de salade:
- 400 g grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 1 teentje knoflook - geperst
- 4 el olijfolie
- 4 takjes bladpeterselie - fijngehakt
- 50 g veldsla
- 100 g rucola
- sap van 1 limoen
- 1 avocado - in plakken
- 1 rode ui - gesnipperd
- 100 g amandelen - geroosterd en grof gehakt
Voor de bieslookdressing:
- 2 el mayonaise
- 100 ml volle yoghurt
- 1 el dijonmosterd
- 15 g bieslook - fijngehakt
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
Instructies
- Doe de garnalen in een kom en voeg hier het geperste teentje knoflook, de olijfolie en de peterselie aan toe. Schep goed om en bak de garnalen vervolgens in een koekenpan in 5 minuten gaar.
- Schep de veldsla, rucola, gebakken garnalen (met het restantje bakvet) en de limoensap om. Voeg de avocado, rode ui en amandelen toe en schep het geheel nog een keertje om.
- Roer voor de bieslook-yoghurtdressing alle ingrediënten door elkaar.
- Verdeel de salade over borden en drizzle de bieslookdressing er overheen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.