Garnalen-avocadosalade met bieslookdressing
Het jaar beginnen met een lauwwarme garnalen-avocadosalade is een prima idee. Lekker met een frisse bieslookdressing en knapperige amandelen.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: salade
Trefwoord: amandelen, avocadosalade, bieslookdressing, garnalen, garnalensalade, gezond, maaltijdsalade, salade, sladressing
Servings: 4 personen
Voor de salade:
- 400 g grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 1 teentje knoflook - geperst
- 4 el olijfolie
- 4 takjes bladpeterselie - fijngehakt
- 50 g veldsla
- 100 g rucola
- sap van 1 limoen
- 1 avocado - in plakken
- 1 rode ui - gesnipperd
- 100 g amandelen - geroosterd en grof gehakt
Voor de bieslookdressing:
- 2 el mayonaise
- 100 ml volle yoghurt
- 1 el dijonmosterd
- 15 g bieslook - fijngehakt
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
Doe de garnalen in een kom en voeg hier het geperste teentje knoflook, de olijfolie en de peterselie aan toe. Schep goed om en bak de garnalen vervolgens in een koekenpan in 5 minuten gaar.
Schep de veldsla, rucola, gebakken garnalen (met het restantje bakvet) en de limoensap om. Voeg de avocado, rode ui en amandelen toe en schep het geheel nog een keertje om.
Roer voor de bieslook-yoghurtdressing alle ingrediënten door elkaar.
Verdeel de salade over borden en drizzle de bieslookdressing er overheen.