Focaccia’s met Knoflookolijven

Ik moet zeggen dat ik niet vaak focaccia’s maak. Eigenlijk maak ik sowieso niet zo vaak iets van een broodsoort. Komt denk ik doordat het gist-proces me altijd een beetje tegen staat. Ik wil vaak iets maken en daar dan mee door en het dan ook gelijk af kunnen ronden. Maar eigenlijk slaat dat dus helemaal nergens op. Want het deeg voor in dit geval de focaccia’s maak je écht in een handomdraai – euh, wel met een keukenmachine moet ik er dan bij zeggen. En terwijl je het deeg vervolgens laat rijzen, kun je honderd andere dingen doen. Ik ben er inmiddels achter dat ik óf een serie aanzet, óf ik ga gewoon alvast verder met dat wat ik nog meer aan eten wil maken. En in het geval van deze focaccia’s met een berg olijven, betekende dat vijf minuten Netflix, maar daarna toch echt wel al die olijven in plakjes snijden. Is even een klusje, maar zodra het deeg er klaar voor is kun je ze dan mooi beleggen. En persoonlijk vind ik; niet te zuinig met die olijven. De oven doet het laatste werk dus ja, focaccia’s zelf bakken is echt niet zo moeilijk en ze zijn heerlijk om zo te eten, bij een borrel of als bijgerecht.

KnoflookOlijvenFoccacia ST

3 van 1 stem

Focaccia's met Knoflookolijven

Porties3 focaccia's

Ingrediënten

Focaccia

 • 500 gram bloem
 • 1 zakje gist (7 gram)
 • 1 tl zout
 • 300 ml lauwwarm water
 • 1 el olijfolie

Overig

 • 200 gram knoflookolijven in plakjes gesneden
 • 3 el olie uit het bakje van de knoflookolijven

Instructies

 • Mix de droge ingrediënten voor het deeg met elkaar en voeg daarna het water en de olijfolie toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Ik gebruikte hiervoor een keukenmachine met deeghaak en ik heb het deeg zo'n 8-10 minuten op een rustige stand laten kneden.
 • Vet vervolgens een kom in met een beetje olijfolie, leg de bol deeg erin en dek de kom af met vershoudfolie. Laat een uur rijzen tot het deeg is verdubbeld in formaat.
 • Verwarm de oven voor op 210 graden.
 • Verdeel het deeg in drie gelijke delen, bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg met een deegroller tot een ovale vorm van ongeveer 1cm dik.
 • Leg de drie plakken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een satéprikker of vork gaatjes in het deeg.
 • Bestrijk de focaccia's met de olie uit het bakje olijven en verdeel daarna de olijven erover.
 • Schuif in de oven voor 15-20 minuten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

KnoflookOlijvenFoccacia Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close