Een flatbread pizza is wat mij betreft altijd goed. Lekker snel klaar, toch iets anders dan een reguliere pizza en met toppings kun je natuurlijk doen wat je wil.
Ik maakte deze keer een flatbread pizza burrata (sowieso al een hit) en voegde daar gegrilde artisjok aan toe. Ik ben niet zo’n héél groot liefhebber van artisjok, je zult het me nooit zien bestellen in een restaurant, maar ik kwam deze gegrilde artisjokharten tegen bij Albert Heijn en dat vond ik wél een hit.
Het resultaat: een lekkere zomerse lunch of makkelijke maaltijd voor warme dagen.
Flatbread pizza maken
Ik had niet héél veel zin om moeilijk te doen bij deze flatbread pizza maken en dus koos ik ervoor om de flatbreads kant en klaar uit de supermarkt te halen. Ja, ook ik vind het meer dan prima om het mezelf af en toe makkelijk te maken!
Omdat ik het flatbread wilde gebruiken als pizzabodem, koos ik voor ongekruid Naanbrood. Naan is natuurlijk in verschillende varianten verkrijgbaar, waaronder met knoflook en koriander, maar ik wilde deze keer de burrata en artisjok echt in de hoofdrol laten en niet laten overheersen door knoflook of kruiden. Vandaar de ongekruide variant! Varieer daar uiteraard naar hartenlust mee hè.
Omdat ik prefab naan kocht, waren deze flatbread pizza’s binnen een kwartiertje klaar. Ideaal dus als je hongerige kinderen aan tafel hebt of juist zelf geen zin hebt om heel veel moeite doen voor het avondeten.
Ik kan me voorstellen dat je dit flatbread pizza recept het liefst wél met zelf gemaakt flatbread wil maken. Dan kan natuurlijk he! Hier vind je een recept voor flatbread met maar twee ingrediënten. En dit zelfgemaakte flatbread is net ietsje luchtiger en perfect als bodem voor deze pizza’s.
Flatbread pizza recept
Burrata en gegrilde artisjok, wat mij betreft is het een gouden combinatie in dit flatbread pizza burrata recept. Omdat alleen de bodem van de pizza warm is en de rest van toppings koud, is dit een ideaal zomerrecept.
Het is echter niet het eerste flatbread pizza recept dat we deelden op OMF. Voor ieder jaargetijde hebben we er eigenlijk wel eentje. Probeer ook eens onderstaande recepten!
- Flatbreadpizza met gerookte zalm
- Flatbread met spinazie, zongedroogde tomaat & kastanjechampignons
- Naanpizza met Kip Tandoori
- Naanpizza met tonijn
Flatbread pizza burrata & gegrilde artisjok
In no time is deze flatbread burrata & gegrilde artisjok naar mijn favorietenlijstje gegaan. Ook op dagen dat ik alleen moet eten vind ik het een ideaal recept. Zeker als ik ’s avonds nog ga sporten, is één zo’n flatbread pizza perfect om te eten voor de workout.
En eh ja, die bol burrata halveer ik dan natuurlijk niet. Want hoe meer burrata, hoe lekkerder ik het vind – haha! Dit doet me er ineens weer aan herinneren dat ik eens naarstig op zoek moet gaan naar een adres waar ik stracciatella kan kopen. En nee, dan heb ik het niet over de ijssmaak maar het binnenste van burrata; de kaas met de room dus. Moet toch geniaal zijn?
Ik combineer burrata altijd bijzonder graag met lekkere extra vergine olijfolie. Goede olijfolie herken je vaak al aan de fles, deze moet namelijk donker zijn en absoluut niet doorzichtig. Als olijfolie te lang wordt blootgesteld aan zuurstof en licht wordt het namelijk geoxideerd, vies dus. Extra vergine olijfolie is vaak wat duurder en je hebt er maar een klein beetje van nodig om de smaak over te brengen. Bovendien is het ook niet geschikt om warm te maken. Voor dat laatste kun je dan wel weer olijfolie uit een doorzichtige fles gebruiken.
Zo maak je de flatbread pizza
Omdat ik bijzonder weinig zelf heb gemaakt voor dit recept, is de flatbread pizza burrata en gegrilde artisjok in no time klaar.
De naans bereid je volgens de aanwijzingen op de verpakking of, als je ze zelf maakt, volgens het door jou gekozen recept.
Breek de burrata direct over de nog warme naans en verdeel hier dan ook de gegrilde artisjokharten overheen.
Maak af met balsamico-azijn, extra vergine olijfolie, basilicum en rucola. Eet smakelijk!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Flatbread pizza met burrata en gegrilde artisjok
Ingrediënten
- 2 naans
- 1 bol burrata
- 100 g gegrilde artisjok
- 1 el balsamico-azijn
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 el verse basilicum
- handje rucola
- peper en zout
Instructies
- Bak de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking krokant. Maak je ze helemaal zelf: bereid dan volgens het recept.
- Breek de burrata op de nog warme naans en verdeel hier ook de gegrilde artisjok overheen.
- Drizzle de balsamico-azijn en olijfolie over de burrata en artisjok.
- Verdeel de basilicum en rucola naar smaak over de naans en breng op smaak met peper en zout.
Bij de lidl hebben ze tijdens Italiaanse weken straciatella :) best prima voor een supermarkt versie.
Oh kijk, dat is helemaal top!