Mosterdpannetje met gehaktballen en aardappeltjes

Ik vind dit recept er echt eentje voor guur, donker en regenachtig weer. Natuurlijk zijn gehaktballen en aardappeltjes altijd lekker, maar met de mosterdsmaak vind ik het een mooi recept voor de herfst of de winter. En hiermee zet je best wel wat op tafel, als in; de hoeveelheid. Dus je kunt hier met zijn tweeën twee dagen van eten, óf je eet hier met het hele gezin van. Mag er nog wel iets van groenten bij komen want uiteindelijk is dit niet een volledig gerecht te noemen. Meer een bijgerecht. Om er nog wat bij te maken zou je kunnen denken aan iets met courgette (quiche?) of simpelweg wat kastanjechampignons opbakken. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Lekker wel!

77 MosterdpannetjeGehaktballenAardappeltjes ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

MosterdpannetjeGehaktballenAardappeltjes Pinterest

5 van 4 stemmen

Mosterdpannetje met gehaktballen en aardappeltjes

Porties3 personen

Ingrediënten

Gehaktballen en aardappeltjes

  • 600 gram voorgekookte krieltjes
  • een klont roomboter voor aardappeltjes en voor de gehaktballen
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 flinke el mosterd scherpe
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 1 tl oregano gedroogde
  • peper
  • zout

Mosterdsaus

  • het kookvocht van de gehaktballen
  • 250 ml water
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • 1 el maïzena
  • 1 el mosterd
  • 1 tl oregano gedroogde
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Begin met het bakken van de aardappeltjes in de roomboter. De lekkerste aardappeltjes krijg je door ze de tijd te geven. Eerst even op hoog vuur, daarna draai je het vuur iets lager en hussel je zo nu en dan de aardappeltjes even door elkaar.
  • Ondertussen maak je de gehaktballen. Mix hiervoor alle overige ingrediënten door elkaar en draai er tien gehaktballen van.
  • Bak ze in een pan gaar in een beetje roomboter. Ook hier; eerst op hoog vuur een kleurtje geven, daarna het vuur wat lager draaien en de ballen laten garen. Met rundergehakt zit je veilig dus ik gaar altijd totdat ze nèt gaar zijn.
  • Doe de gehaktballen bij de aardappeltjes in de pan en zet het vuur laag. Dit is puur om alles warm te houden terwijl je de mosterdsaus maakt.
  • Gebruik hiervoor het kookvocht van de gehaktballen en vul aan met alle andere ingrediënten voor de mosterdsaus. Roer (evt. met garde) totdat je een gladde, mooie dikke saus hebt. Giet de saus over de gehaktballen en aardappelen en serveer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close