Fastfood Friday: Speculaas-kruidnotentruffels

Mocht je nou straks als Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken kruidnoten over hebben of ben je nog op zoek naar een lekker snackje voor morgenavond, dan heb ik hierbij het perfecte recept voor je: speculaas-kruidnotentruffels. Je moet hierbij denken aan zachte koekballetjes met de smaak van kruidnoten en speculaas, omhult met een knapperig laagje chocolade. Super lekker en simpel om te maken (het is niet voor niets een Fastfood Friday natuurlijk), maar wel echte bommetjes. Het voordeel is wel dat je deze truffels in de koelkast makkelijk bijna een week kunt bewaren, als ze het al zolang redden natuurlijk.

Speculaas-kruidnotentruffels

5 van 1 stem

Speculaas-kruidnotentruffels

Porties28 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 1 uur
Waar te bewaren luchtdicht in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 week

Benodigdheden

  • foodprocessor of stevige hakmolen
  • vel bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g kruidnootjes
  • 200 g speculaas
  • 150 g mascarpone
  • 250 g melkchocolade
  • 100 g witte chocolade

Instructies

  • Maal de kruidnootjes en speculaas in de foodprocessor fijn. Voeg hier de mascarpone aan toe en maal dit mee tot een plakkerige substantie ontstaat.
  • Vorm balletjes van het koekdeeg en leg deze op een vel bakpapier. Leg de truffels 30 minuten in de koelkast zodat ze steviger kunnen worden.
  • Smelt ondertussen de melkchocolade en wentel hier de speculaas-kruidnotentruffels door. Leg ze nog eens 15 minuten terug in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade en verdeel deze over het laagje melkchocolade.
  • Leg de speculaas-kruidnotentruffels nog eens minimaal 15 minuten terug in de koelkast zodat ook de witte chocolade hard kan worden.
  • Bewaar de truffels luchtdicht in de koelkast.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Speculaas-kruidnotentruffels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close