Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Speculaas-kruidnotentruffels
Bereidingstijd
30
minuten
min
Wachttijd
1
uur
uur
Servings:
28
stuks
Equipment
foodprocessor of stevige hakmolen
vel bakpapier
Ingrediënten
300
g
kruidnootjes
200
g
speculaas
150
g
mascarpone
250
g
melkchocolade
100
g
witte chocolade
Instructies
Maal de kruidnootjes en speculaas in de foodprocessor fijn. Voeg hier de mascarpone aan toe en maal dit mee tot een plakkerige substantie ontstaat.
Vorm balletjes van het koekdeeg en leg deze op een vel bakpapier. Leg de truffels 30 minuten in de koelkast zodat ze steviger kunnen worden.
Smelt ondertussen de melkchocolade en wentel hier de speculaas-kruidnotentruffels door. Leg ze nog eens 15 minuten terug in de koelkast.
Smelt de witte chocolade en verdeel deze over het laagje melkchocolade.
Leg de speculaas-kruidnotentruffels nog eens minimaal 15 minuten terug in de koelkast zodat ook de witte chocolade hard kan worden.
Bewaar de truffels luchtdicht in de koelkast.