Fastfood Friday: Griekse Kapsalon

Ik beloofde het al even in de Fastfood Friday van vorige week: met mijn zelfgemaakte friet uit de Airfryer ging ik nóg een hele lekkere Fastfood Friday maken. Vandaag is het namelijk tijd voor Griekse kapsalon! Kapsalon kennen we inmiddels allemaal wel denk ik. Friet, kaas, vlees (veelal kebab) en voor de vorm wat salade bovenop. Heerlijk vind ik het, ik nam niet voor niets een recept hiervoor op in mijn Guilty Pleasures Kookboek. Hoewel het waarschijnlijk vloeken in de kerk is, kun je met kapsalon ook prima variëren. Zo maakte ik al eens een gezonde variant in de vorm van kipsalon en deelde ik vorig jaar een recept voor Mexicaanse kapsalon – ook onwijs lekker. Vandaag Grieks dus. Zelfgemaakte friet uit de Airfryer, kippendijen gekruid met gyroskruiden en vervolgens daar bovenop een eenvoudige maar smaakvolle Griekse salade. Ik word er blij van, hopelijk jullie ook.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Griekse kapsalon

Griekse kapsalon

Griekse kapsalon

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Griekse kapsalon

2 van 1 stem

Fastfood Friday: Griekse Kapsalon

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 1 recept friet uit de Airfryer
  • 200 gr kippendijen - in reepjes
  • 1 el Gyroskruiden
  • 1 el olijfolie
  • 1 hand gemengde sla
  • 10 cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 1/4 komkommer - in plakjes geschaafd
  • 1 rode ui - in dunne plakjes
  • 1/2 handje olijven - in plakjes
  • 75 gr Feta
  • 1 el verse basilicum - fijngesneden
  • 1 el verse munt - fijngesneden
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de friet klaar volgens recept of volg de aanwijzingen op de verpakking als je gaat voor kant-en-klare friet.
  • Roer de gyroskruiden en de olijfolie door elkaar en schep dit bij de kippendijen in een kom. Schep goed om zodat ieder reepje kip is voorzien van wat kruiden.
  • Bak de kippendijen in 15-20 minuten in een koekenpan gaar.
  • Voeg alle andere ingrediënten samen in een kom en schep de salade met een beetje olijfolie om.
  • Leg de krokante friet op een bord en schep hier de kipgyros bovenop. Schep vervolgens de Griekse salade op het vlees en serveer de Griekse kapsalon direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close