Met brownies kun je eindeloos variëren en dat is iets wat ik dan ook graag doe. Tijdens het laatste seizoen van Masterchef Australia zag ik een van de kandidaten tijdens een teamchallenge brownies maken met framboos, macadamia en mascarpone. Frambozen zijn weliswaar niet helemaal meer in het seizoen, maar mazzelaars dat wij zijn kun je met al het diepvriesfruit van tegenwoordig altijd iets lekkers maken met zomerfruit. En dat heb ik dan ook gedaan! Ik maakte met mijn eigen basis brownierecept dus brownies met framboos, macadamia en mascarpone en ja… die zijn inderdaad heel erg lekker. Ik snap helemaal waarom de jury zo lyrisch was over de brownies. De hele macadamia’s zorgen voor een flinke crunch in de brownies en de frambozen zorgen voor een fijne zoete smaak. Maak het af met romige (vanille)mascarpone en het hele feestje is compleet!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Brownies met framboos, macadamia en mascarpone
Ingrediënten
Voor de brownies:
- 125 gr roomboter of margarine
- 175 gr pure chocolade
- 200 gr kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 gr bloem
- 50 gr ongezoet cacaopoeder
- 1/2 tl zout
- 150 gr frambozen - vers of uit de diepvries (ontdooid)
- 100 gr macadamia's - geroosterd en ongezouten
Voor de mascarponeroom:
- 25 gr poedersuiker
- 25 gr kristalsuiker
- 250 ml slagroom
- 1 vanillepeul
- 250 gr mascarpone - op kamertemperatuur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20 cm in.
- Smelt de boter en pure chocolade in een pannetje en klop ondertussen de kristalsuiker samen met de eieren op.
- Schenk het boter-chocolademengsel bij de opgeklopte eieren in de kom en klop dit even goed door.
- Voeg dan de bloem, cacaopoeder en het zout toe en spatel het geheel tot een egaal beslag.
- Spatel tot slot de frambozen en macadamia's door het browniebeslag en stort het beslag in de bakvorm.
- Bak de brownies in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.
- Maak terwijl de brownies afkoelen de mascarponeroom. Klop hiervoor de slagroom met de kristalsuiker stijf.
- Schraap het merg uit de vanillepeul en meng dit met de mascarpone en poedersuiker.
- Schep de stijfgeklopte slagroom bij de vanillemascarpone in de kom en spatel het geheel vervolgens tot een klontvrije room.
- Schep een flinke lepel van de mascarponeroom op de brownies; serveer direct.