De week van OMF #1

Eén van mijn doelen voor OMF in 2014 is om de site nog wat meer persoonlijk te maken. Jullie zien mij al regelmatig voorbij komen op video’s en uiteraard neem ik jullie iedere zondagmiddag al mee in mijn eetschema in Wat stond er op tafel. Maar het échte behind the scenes gedeelte, de ‘echte ik’ ontbrak nog een beetje. Om die reden en omdat ik het iedere maandagochtend zo waanzinnig leuk vind om bij tal van andere blogs Weekly Diaries te zien, heb ik besloten om hierin mee te gaan. Allereerst bij wijze van experiment en als het bij mij en bij jullie in de smaak valt wellicht wel het hele jaar door. Vandaag is het tijd voor de allereerste De week van OMF waarin ik je meeneem in de laatste dagen van 2013 en de eerste dagen van 2014!

Maandag

lifestagram_1_ma1Voor mijn persoonlijke blog wilde ik een video opnemen over mijn gekregen kerstcadeaus, ik maakte uit Twitter op dat jullie daar best benieuwd naar waren namelijk. De dag nadat Tim en ik terugkwamen uit Antwerpen en hij even de deur uit was, pakte ik al mijn gekregen cadeaus bij elkaar en ging ik aan de slag. Direct ook maar een shoplog van Antwerpen opgenomen, ook dat verdiende namelijk wel een aparte video. Beide video’s staan overigens al online en zijn te bekijken op Sabine Blogt of op het bijbehorende YouTube kanaal.

lifestagram_1_ma2In Antwerpen scoorde ik nieuwe hardloopgear en laat de legging en het trainingsvest nou precies matchen bij mijn schoenen. Omdat het vanwege de feestdagen alweer even geleden was en het weer meezat besloot ik lekker een stuk te lopen.

lifestagram_1_ma3’s Avonds lekker relaxen met de BF. Hij kreeg voor Kerst de Extended Edition van The Hobbit en die moest natuurlijk z.s.m. gekeken worden. Inmiddels heb ik de film (#nerdalert) zo’n vijf keer gezien? Deze extended versie duurt 184 minuten, wow! The Desolation of Smaug, het tweede deel van de trilogie vind ik overigens ook geweldig. Daarvan staat de teller inmiddels op twee keer.

Dinsdag

lifestagram_1_di1De dag van Oudjaarsavond en dat stond in het teken van voorbereidingen treffen voor een feestje, maar niet zonder een goede lunch. Ik maakte voor het eerst Tuna Melt, heerlijk. Het recept hiervan stond afgelopen vrijdag al op OMF.

lifestagram_1_di2Voor ’s avonds maakte ik Candied Apples. Ik kocht kinderappeltjes, deze zijn klein van formaat en bevatten geen klokhuis en deze versierde ik uiteindelijk met chocolade en andere decoratie. Leuk en erg lekker.

lifestagram_1_di3Als warme snack nam ik mini pizzarolls mee. Ze waren zo op en vielen blijkbaar in de smaak.

lifestagram_1_di4Van mijn schoonzusje kreeg ik een Fashioncheque cadeau en die besloot ik te gebruiken voor nieuwe schoenen. Bij Invito was megasale gaande en uiteindelijk kocht ik laarsjes voor € 19,99 in plaats van € 149,99. Beetje jammer dat de (echt leren) schoenen uiteindelijk geleverd werden met een scheur in de neus… Meh.

lifestagram_1_di5Voor Kerst kreeg ik een set daglichtlampen cadeau inclusief statief en een paraplu en aangezien ik mijn Candied Apples nog op de foto moest zetten toen het donker was, kon ik het cadeau mooi testen!

lifestagram_1_di6En het resultaat mocht er best zijn. De nog onbewerkte foto was al stúkken beter dan wanneer ik zonder daglichtlampen zou schieten.

lifestagram_1_di7’s Avonds op naar het Oud & Nieuw feestje, we vierden het samen met vrienden. Eén van de meiden nam Sourz mee, een zoetzure sterke drank dat je moet drinken met zure matten. Erg lekker, extréém zoet en ook best wel heftig.

lifestagram_1_di8We hebben een supergezellige avond en nacht gehad met zes meiden en drie mannen!

Woensdag

lifestagram_1_wo1Het was woensdag wel echt nodig om uit te brakken… We lagen om 04.00 uur in bed (toch best netjes?) en kwamen er uiteindelijk om half twaalf uit maar die kater voelden we toch best wel. Lekker de hele dag op de bank met foute Harry Potter films. Ik ben overigens een paar weken geleden begonnen met het opnieuw lezen van alle boeken en ben inmiddels bij het laatste deel.

Midori SushiWel even sushi wezen eten ’s avonds om de vakantie af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden.

Donderdag

lifestagram_1_do3Donderdag ging Tim weer aan het werk en ik heb eigenlijk vooral het huishouden gedaan. Alles schoongemaakt, Kerstspulletjes opgeruimd, administratie gedaan voor het laatste kwartaal van 2013 en de voorbereidingen treffen voor het nieuwe jaar.

lifestagram_1_do1Deze chocoladerepen nam ik mee uit Antwerpen, wat een bijzondere combinaties! Ik schrijf er nog een artikel over aangezien de repen hier in Nederland ook wel verkrijgbaar zijn.

lifestagram_1_do2Voor de triljoenste keer probeerde ik aardappels te poffen. Op aanraden van Weight Watchers besloot ik ze eerst vijftien minuten voor te koken en ze daarna nog 50 minuten in de oven af te maken. En dat lukte!

lifestagram_1_do4Paprika’s roosteren deed ik mooi op het gasfornuis, want helaas is het niet echt weer om te barbecueën.

lifestagram_1_do5’s Avonds even de nieuwste foodmagazines doorbladeren, op zoek naar fijne recepten. Vielen beide helaas een beetje tegen.

lifestagram_1_do6Wel even geknuffeld met Dino!

Vrijdag

lifestagram_1_vrij2Vrijdag shopte ik met mijn schoonzusje bij de Primark in Almere…

lifestagram_1_vrij1En daar kocht ik onder andere deze toffe lichtgrijze trenchcoat. Prachtig model, leuke kleur en heerlijk zacht. En dan was ‘ie ook nog eens in de sale voor € 15,00. Score!

lifestagram_1_vrij3Lunchen deden we bij Délifrance. Ik nam een broodje Carpaccio met pesto, Parmezaan en pijnboompitjes. Ik mis toch wel sterk gezonde alternatieven op het menu van Délifrance… Gelukkig kom ik er verder nooit.

lifestagram_1_vrij4Mijn ‘fotostudio’ stond weer klaar! Knus hoor, zo’n klein huis maar wat een ramp om statieven op te zetten en vooral om daar vervolgens nog omheen te kunnen lopen. Ah well, over een paar maandjes wonen we hopelijk groter.

lifestagram_1_vrij5Met een boekje op de bank en één van mijn favoriete snacks: rijstwafels met crunchy pindakaas.

Zaterdag

lifestagram_1_za1Het laatste weekend van de vakantie en ik nam het er nog heel even van. Films kijken, bankhangen, tripje naar de markt en koken. Meer heeft een mens in het weekend niet nodig.

lifestagram_1_za2Dit is zó stom. Facebook heeft sinds kort de regels aangepast waardoor je niet meer automatische updates van pagina’s op je timeline ontvangt. Wil je dit wel, ga dan met je muis op de ‘Vind ik leuk’ knop staan (niet klikken). Er verschijnt dan een menu waarin je kunt aanvinken dat je wél meldingen wilt ontvangen.

lifestagram_1_za3Zaterdag cheatdag -die houden we er wel in, vorige week weliswaar in iets mindere mate dan normaal-. Een broodje zuurkoolkroket (die had ik nog liggen), jum!

lifestagram_1_za4Study-time! Ik kreeg het boek Blog Inc. voor Kerst, een boek waarin alles wordt uitgelegd over bloggen, geld verdienen met je blog, het vinden van een niche etc. Erg leuk en interessant.

lifestagram_1_za5En ik las mijn laatste Harry Potter boek uit… Zes weken geleden begon ik met het opnieuw lezen van de hele reeks (zeven boeken) en gisteravond las ik de laatste letter van het laatste boek. Bah. Hoewel ik ze allemaal al meerdere malen heb uitgelezen blijven ze leuk, spannend en vind ik het jammer als het verhaal weer over is. Had Rowling maar veel meer boeken geschreven.

Zondag

lifestagram_1_zo1Hoewel het de bedoeling was om de laatste dag van mijn vakantie vooral bijzonder lui op de bank door te brengen, werd het een heel ander verhaal. Zodra ik wakker word door de zon krijg ik altijd de hardloopkriebels en dat heb ik gisterochtend dan ook gedaan. Niet de allerbeste run maar ach, beter een minder goede workout dan geen workout.

lifestagram_1_zo2Lunchen deden we met toast en zelfgemaakte gerookte makreelsalade, nom!

lifestagram_1_zo3Omdat het zonnetje bleef schijnen in Apeldoorn haalden we de hond van mijn schoonmoeder op om een stuk te lopen door de bossen en op de hei. Lekker hoor, we zijn dik een uur weggeweest.

lifestagram_1_zo4Tot slot moest de eetplanning en de boodschappenlijst voor de komende week ook weer gemaakt worden. Wanneer ik boodschappen doe is een beetje afhankelijk van de drukte en afspraken maar negen van de tien keer lukt het me om het eens per week te doen. In dit geval doe ik morgen de boodschappen en die week erop dinsdag weer. Voor acht avonden eten verzinnen dus. Het maken van de eetplanning kost me altijd behoorlijk wat tijd, dus ik doe dit dan ook graag op mijn gemakje in het weekend.

The fun is over, mijn vakantie is voorbij en vanaf nu ben ik weer officieel aan het werk alhoewel er vandaag nog niet bijster veel van terecht komt. Ik breng straks mijn ouders weg naar het vliegveld en doe daarna direct de boodschappen en dan is het grootste gedeelte van de dag toch alweer over. Morgen en overmorgen draai ik ochtenddiensten in het hotel en daarna zijn er weer een paar dagen weggelegd voor OMF.

Wat betreft afspraken is het (vooralsnog) erg rustig aangezien ik de meeste mails die zijn binnengekomen tijdens de vakantie nog moet beantwoorden en de afspraken nog gemaakt moeten worden. Dit geeft mij echter de tijd om na te denken over leuke dingen voor OMF in het komende jaar (suggesties zijn welkom!) en om me te focussen op de dingen die ik het allerleukste vind: koken en hierover schrijven.

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Leuke foto’s!

 2. Nanda says:

  Leuk artikel! Je hardloopoutfit is mooi.
  En sourz, dat verschijnt bij ons ook altijd op feestjes. Ik vind dat zo lekker, we hebben met oud en nieuw ook even een fles meester gemaakt ;)

 3. Tiff - The CineFiles says:

  Ik heb dat boek van Blog Inc. ook! Echt leuk geschreven en vrolijk weergegeven. Een aandrader voor elke blogger!

  Ben benieuwd naar de review van de Newtree chocolade :)

 4. Roxanne says:

  Ik vind het zo leuk dat je hiermee begonnen bent! Lekker uitgebreid ook :) Geinig om te zien hoe hoog je statief op je tafel staat. Fijn om te lezen dat je daglichtlampen goed van pas komen :)

 5. Super leuk!!!!! Absoluut erin houden :-)!

 6. Susanne says:

  Leuk!! Zeker goed idee om dit te doen ;) Veeel lekkere foto’s an eten behalve de sushi. Ik dacht echt dat het zo’n worm was die ze bij expeditie robinson moeten eten haha

  1. Sabine Author says:

   Haha echt waar? Dan smaakt de sushi denk ik toch een stuk beter ;-)

 7. Farah says:

  Leuk zo’n overzicht!
  Die daglicht lampen, super handig. Dat vind ik het nadeel van het hebben van een foodblog. Dat je eigenlijk altijd overdag al moet koken en fotograferen, wil je het een beetje netjes op de foto krijgen ;).
  En die zelfgemaakte makreel salade, jammieee!

  Ik ben zelf net begonnen met hardlopen, dus nog niet zoveel km en zo’n tijd ;). Maar het begint ook te kriebelen als het zonnetje schijnt.

  1. Sabine Author says:

   Klopt… en ik eet mijn eten graag vers dus van overdag koken ben ik niet zo’n fan. Nu hoeft dat gelukkig niet meer!

   En wat betreft het hardlopen: dat komt vanzelf! Ik ben ook bij nul begonnen hoor.

 8. Hester says:

  Zuurkoolkroket? Whut? In elk geval leuke nieuwe rubriek en stop Dino er ook maar lekker vaak in, vind ‘m zo schattig!

 9. Brenda says:

  Leuk, ik word een trouwe (trein)lezer van deze rubriek!
  Ben benieuwd naar Blog Inc.

 10. Simone says:

  Oooh mm, sourz! Mijn favoriete shotje!

 11. Annebelle says:

  Ik vind het leuk zo persoonlijk, ben ook gelijk even die zuurkoolkroket gaan googlen!

 12. aMuse Rouge says:

  Superleuk dat je vanaf nu ook weekoverzichtjes geeft, ik lees zo’n posts heel graag!

  Ik ben enkele weken geleden toevallig ook opnieuw begonnen in de Harry Potter-boeken (al voor de 7de keer of zo). Ik heb momenteel het vijfde boek bijna uit. Ik word de boeken ook nooit beu, vind ze stúkken beter dan de films!

  Na het lezen van je post heb ik trouwens nóg meer zin gekregen om ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ te gaan kijken. Mijn vriend heeft overmorgen zijn laatste examen, dus dit weekend kunnen we waarschijnlijk eindelijk gaan. :-)

  1. Sabine Author says:

   Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Vond/vind de film geweldig.

   De HP films ben ik nu allemaal aan het kijken, ben nu halverwege de vijfde geloof ik. Sommigen vind ik wel ok verfilmd, bij een aantal scènes denk ik ‘NEE! Waarom niet zoals in het boek?!’. ;-)

 13. Maaike says:

  Superleuk dat je nu ook een diary bijhoudt. :) Ben nu al benieuwd naar volgende week, hihi. Denk je dat die tuna melt ook lekker is met vegetarische tonijn?

  1. Sabine Author says:

   Ik heb nog nooit vegetarische tonijn gehad als ik eerlijk moet zijn, maar als de textuur enigszins vergelijkbaar is dan moet dat zeker lukken!

 14. Mirte says:

  Leuk overzicht! Moet je erin houden :). Bij die zure matten begon ik meteen te kwijlen haha

 15. Sabrina says:

  Leuk om te lezen zeg!

 16. Roxanne says:

  Leuk, elke week een foto artikel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close