De week van OMF #19

Jongens, wat een week… Wat een geren, een gevlieg en gespring maar wat ben ik aan het eind van de week toch altijd blij dat ik zoveel dagen zo productief heb kunnen zijn. Al een paar weken keek ik uit naar hetgeen we afgelopen zaterdag hebben gedaan en normaliter duurt de tijd alleen maar langer naar mate je ergens naar uit kijkt, maar vanwege de enorme hoeveelheid aan afspraken en het buiten de deur zijn, vloog de tijd voorbij. Deze week zou eigenlijk ‘verlof’ voor mij zijn, tijd om te genieten van het huis en dingen voor mezelf te doen maar dat is grandioos mislukt. Ah well, dat komt nog wel een keer. Kijk mee naar De week van OMF #19.

Maandag

foto1Een week geleden was ik jarig! We begonnen de dag met het huis opruimen (het was vies van de housewarming) en boodschappen doen. Daarna ontbeten we pas in het gezelschap van Rudolph.

foto2Daarna was het tijd om cadeaus uit te pakken, wooow wat veel! We zijn enorm verwend met heel veel planten voor in de tuin. Ik ben nu naast een trotse perzikboom, rucola, veldsla, diverse kruiden en aardbei-bezitter ook eigenaar van een aubergineplant, kersenstruik, nóg meer kruiden en frambozenboompje. Zo tof.  Van Tim kreeg ik overigens een prachtige ketting voor mijn verjaardag en daarnaast een parasol voor in de tuin (thanks pap en mam!), lage witte All Stars en nog veel meer leuks.

foto3De rest van de dag hielden we het vrij rustig, mijn ouders kwamen langs en oma ’s middags ook en dat was het. Het weekend was al druk genoeg geweest en op mijn verjaardag zelf hebben we lekker rustig aan gedaan en genoten van het zonnetje.

’s Avonds aten we sushi en gingen we op tijd naar bed, we waren best moe.

Dinsdag

foto4Dinsdag stond ik om 05.45 uur naast het bed om een ochtenddienst te draaien in het hotel, de enige van deze week gelukkig. Charlie vond het wel gezellig zo vroeg maar was er eigenlijk nog niet aan toe om op te staan. Dan maar in de sporttas duiken.

foto5Eenmaal thuis van werk ging ik aan de slag met de planning. Agenda erbij en route bepalen: hoe laat moet ik weg, waar ga ik parkeren, ga ik tussen de afspraken door met de auto of neem ik de tram…

foto6En de rest van de avond werkte ik tot 23.00 uur. Dat was even hard nodig na zo’n feestweekend.

Woensdag

foto7Amsterdam dag #1. Ik begon de dag om 10.00 uur in restaurant Blue waar namens Tea Bar een brunch werd georganiseerd. Wat een waanzinnig uitzicht vanaf de bovenste verdieping <3

foto8Er waren heeele lekkere cupcakes die pasten bij één van de nieuwe theesmaken..

foto9En verder was het gewoon heel gezellig! Veel thee geproefd, lekker gegeten en gezellig gekletst.

foto10Vervolgens reed ik mijn auto naar de IJ-garage om van daaruit met het openbaar vervoer verder te gaan. Om 15.00 uur had ik een afspraak in de grachtengordel.

foto11Om 16.30 uur startte het running dinner van Taste of Amsterdam en aangezien de twee locaties op 20 minuten lopen van elkaar af lagen, besloot ik met de voet te gaan. Ik was een half uur te vroeg en dus at ik nog even een Tarte Tartin bij Restaurant Noordwest. Lekker!

foto26Daarna op naar Daalder in de Jordaan waar we verrast werden met deze wortel/kerrie/kokoscrème met aardpeen en een loempiaatje gevuld met gamba-tartaar.

foto12Next stop: Restaurant Merkelbach in het prachtige Huize Frankendael. Kijk die inrichting! Houd ik van.

foto13En een kijkje in de keuken is natuurlijk altijd leuk.

foto14Het derde restaurant waar we heengingen was Bridges, jaaaa! Die stond al zo lang op mijn bucketlist, eindelijk kon ik hem afstrepen.

foto15Tussen ieder restaurant werden we door Uber gehaald en gebracht, heel fijn.

foto16En last but not least: restaurant Fifteen! Ook die stond al jaren op de bucketlist.

Om 22.30 uur vertrok ik uit Amsterdam met de auto naar huis, uiteindelijk was ik om kwart voor twaalf weer thuis. Lange dag zo, maar wel heerlijk.

Donderdag

foto17Ik begon de donderdag om 09.00 uur bij de masseur in Apeldoorn, het was weer hard nodig om alles even los te maken. Daarna wederom naar Amsterdam voor een lunch bij De Herengracht. Wat een fijne tent, binnenkort meer hierover.

foto18Ik at de lekkerste Cesar Salad ooit <3

Na de lunch werkte ik nog even bij De Herengracht en daarna liep ik naar Walem voor een afspraak met Michelle van Glasnost, ik ben gewoon een foto vergeten te nemen. Oops!

foto19Van de volgende afspraak heb ik wel een foto. Inmiddels zeikte het van de regen.. meh. Jammer. Ik ging op bezoek bij Roos van SocialitePR aan de Sophialaan. Wat een prachtige locatie. Ik vind het altijd heel fijn om mensen met wie ik veel mailcontact heb ook (regelmatig) in het echt te zien. Werkt toch fijner.

foto20Om 18.30 uur vertrok ik uiteindelijk pas bij Socialite en stond ik in de file alvorens ik aan kwam bij Nomads waar we met zijn zessen neerstreken voor ons maandelijkse Foodies diner. Zó gezellig.

Ook donderdag was ik om 23.45 uur weer thuis uit Amsterdam.

Vrijdag

foto21*hallo ziekenhuis*

foto22Om 09.00 uur zat ik klaar voor de MRI. Binnen 20 minuten was het gepiept en kon ik weer gaan.

Daarna even langs mijn ouders om een verlaat verjaardagscadeau op te halen. Om 11.30 uur had ik een afspraak bij Emotion Kommunikatie Buro in Apeldoorn om te babbelen over leuke samenwerkingen. Foto’s vergeten… Sorryyy!

foto23Na mijn afspraak ging ik even gauw de stad in om de schoenen die ik voor mijn verjaardag kreeg te ruilen, er zat een vlek in. Gelukkig had ze nog voldoende op voorraad en kreeg ik een paar nieuwe mee. Bij Subway haalde ik gauw even lunch.

foto24En vanaf 13.00 uur kon ik dan eindelijk aan het werk. HARD aan het werk: foto’s bewerken, artikelen typen.. Het is er allemaal bij in geschoten de afgelopen dagen.

foto25Toen Tim thuis was deden we even gauw de wekelijkse boodschappen.

foto27Dit is overigens het cadeau dat ik van Tim kreeg voor mijn verjaardag, een prachtig subtiele ketting van Ti Sento.

Na het eten deed Tim de afwas zodat ik weer verder kon met werken. Ik werkte tot 22.30 uur, daarna gingen we naar bed.

Zaterdag

foto28Rise and shine! Zoals iedere zaterdag: op naar de markt. Naderhand ontbeten we pas met heerlijke croissantjes van de bakker.

foto29En vervolgens maar weer aan het werk, je moet wat met die drukke weken. Ik hikte er al even tegenaan maar nu moest het toch echt gebeuren: mail beantwoorden. Ik lees inkomende mails altijd gauw door en geef ze dan een sterretje als ik ze nog moet beantwoorden.

foto30En daarna gingen we EINDELIJK naar een puppynestje kijken. Tim en ik zijn allebei opgegroeid met honden en sinds we samen zijn (bijna 8 jaar) was het al duidelijk dat we ooit samen een hond zouden nemen. De laatste jaren kriebelde het al, maar ja… in een bovenwoning van 40m² konden we natuurlijk geen kant op. Maar nu wel!! Vier weken geleden schreef ik een kennel aan met een optie op een pup, toen moest het nestje nog geboren worden. 20 april kreeg ik een telefoontje dat de pups de avond ervoor waren geboren en dat we over drie weken mochten komen kijken. En dat was gisteren. Aaah <3

foto31We zijn wezen kijken bij een nestje Berner Sennen Pups. Toen ik vijf jaar was wilde ik al heel graag zo’n hond en aangezien Tim er ook dol op is, was het al snel duidelijk dat dit onze eerste zou zijn. Hierboven zie je een van de drie teefjes. Omdat over twee weken de karakters pas wat meer ontwikkeld zijn weten we dan pas of het echt door gaat (er moet natuurlijk wel een klik zijn) en welk van de vijf hondjes dan van ons wordt. Vanaf nu mogen we in ieder geval iedere week even komen kijken, dus dat gaan we zeker doen. Als alles goed en door gaat, mogen we 14 juni onze pup ophalen.

foto33Na het avondeten streken Tim en ik op de bank neer om een film via Netflix te kijken: Drive. Best vermakelijk. Daarna naar bed!

Zondag

foto32Gisteren sliepen we wat uit en ontbeten we met meergranenbrood met rucola, scrambled egg met dille en kaas, en een beetje chilisaus. Prima te doen. Na het ontbijt deden we het huishouden en gingen we op visite bij mijn schoonmoeder en mijn ouders voor Moederdag.

foto34Deze Ranonkels staan er gewoon al een dikke week en zijn nog steeds prachtig. Met Pioenrozen misschien wel mijn favoriete bloemen.

foto35’s Avonds aan de kook! Ik maakte heerlijke makreel uit de oven en dit was het sausje: bosui, gember, knoflook, rode peper, gembersiroop en ketjap. Jumm.

foto36Na het eten werkte ik nog een beetje op de bank.

Aankomende week is wat betreft afspraken wat rustiger. Vandaag, morgen en donderdag werk ik in het hotel. Woensdag ben ik thuis voor enkele privé afspraken. Donderdagmiddag krijg ik de uitslag van mijn MRI van afgelopen vrijdag, ’s avonds vertrek ik naar Bunnik voor een meeting + overnachting met werknemers van de andere Postillion Hotels. Vrijdagochtend ben ik nog in Bunnik en van daaruit rijd ik naar Amsterdam voor Taste of Amsterdam!

De week sluiten we tot slot af met een feestje, een kijkje bij het puppynest en een verder vrij rustige zondag. Vervelen zal ik me in ieder geval niet!

Fijne (werk)week iedereen!

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Lekker veel foto’s, leuk! Ah wat leuk, een puppy! Die croissantjes zien er inderdaad heerlijk uit.

 2. Sabrina says:

  Nog gefeliciteerd! Leuke foto’s?

 3. José says:

  Komt het recept van de makreel uit de oven ook op je site? Het sausje ziet er góddelijk uit! ;-)

 4. Nikki says:

  Oh, ik ben de rest van je diary helemaal vergeten door de puppyfoto’s! Wat ontzettend leuk, veel plezier met de voorpret!

 5. Daphne says:

  Ontzettend leuk om jouw week zo te zien!
  Mag ik vragen wat voor werk jij doet? Ben er niet achter gekomen ;)

  1. Sabine Author says:

   OhMyFoodness is mijn werk en daarnaast werk ik drie dagen per week als Front Office medewerker bij een hotel in Deventer.

 6. Marije says:

  Wat een leuke week heb jij gehad zeg! Gaaf dat je zoveel restaurants mag bezoeken! En die pup, wat lief. Ik ben stiekem wel jaloers, want ik wil ook al jaren een hondje. Helaas hebben wij er niet genoeg tijd voor en denk ik dat de katten niet blij zullen zijn met een nieuw gezinslid, anders was er al lang een hond geweest :-)

 7. Anouk says:

  Leuke diary! Zo lief die puppyfoto’s, dan gaat het bij mij ook kriebelen… Grappig om te zien waar jij je boodschappen doet, ik woon daar! Echt ideaal, de supermarkt zo om de hoek.

  1. Sabine Author says:

   Haha, toevallig. Ik woon erachter ;)

 8. Daniëlle says:

  Wat een leuke puppy joh! En super leuk dat je zoveel restaurants bezocht hebt, dat is altijd leuk natuurlijk.

 9. Simone says:

  Heel leuk om te zien dat je plezier hebt in het werk wat je doet. Ik kom steeds weer terug om te kijken wat voor een lekkere recepten je weer gepost hebt. Ik woon zelf al jaren niet meer in Apeldoorn, maar kom er nog wel regelmatig. Op het plein waar jij je boodschappen koopt, heeft mijn moeder bij de vorige slager gewerkt. En zo een pup, in 1 woord gaaf! Wij hebben zo een hond gehad, maar door omstandigheden helaas weg moeten doen.

  1. Sabine Author says:

   Wat een klein wereldje! :)

 10. MySimplySpecial says:

  Wat zijn die ranonkels mooi!

 11. Con leche says:

  Wat een leuke week en wat een schatjes zijn het! :)

 12. Wat een leuke foto’s!

 13. Hester says:

  Lekker uitgebreide diary! Druk leventje heb je ook, maar tegen al die etentjes buiten de deur zou ik ook geen nee zeggen hoor, haha. En EEN PUP! EEN BERNER SENNEN! Zou superleuk zijn zeg, maar gaat dat dan wel goed met jullie twee katten (hele beestenboel, haha)?

  1. Sabine Author says:

   We hebben de mazzel dat we twee enorm sociale / makkelijke katten hebben. En je zet een pup er natuurlijk al van kleins af aan bij, dus ik maak me daar niet zo druk om!

 14. Susanne says:

  Wauw wat een drukke week! Ik smelt helemaal weg bij de foto’s van de puppy’s. Je zal wel de neiging hebben om ze allemaal in je binnenzak te steken en ze mee te nemen haha.

 15. Roxanne says:

  Ahw, die puppies! Zo schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close