Chocolade pindakaas koekjes (Fastfood Friday)

Chocolade pindakaas koekjes, begon je al te kwijlen bij het lezen van de titel van dit recept? Ik wel hoor!

Deze koekjes zijn eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan, maar daar zal ik je zometeen iets meer over vertellen.

Wat het aller belangrijkste is, is namelijk dat je maar 5(!) ingrediënten nodig hebt om deze koekjes te maken. Ja, vijf maar! Sterker nog: ik denk dat je de meeste ingrediënten eigenlijk al in huis hebt.

Chocolade pindakaas koekjes

Pindakaas chocolade koekjes 3 ingredienten

De laatste tijd zijn we voor OMF bezig met het optimaliseren van oude content. Dat is een ietwat technisch verhaal en ook vast niet iets waar jullie op zitten te wachten. In ieder geval: zo af en toe maak ik een oud recept om daar nieuw beeld bij te schieten en dat was ook het geval met de pindakaas koekjes 3 ingrediënten.

Al een héle poos geleden maakte ik de koekjes van pindakaas, suiker en ei.

Het recept is een gevalletje: je vindt het geweldig of helemaal niets. Sommigen vinden het te grote, ondanks het kleine formaat, suikerbommetjes, terwijl anderen niet kunnen stoppen met eten.

Ik wilde eigenlijk nieuw beeld bij die koekjes schieten en, zoals het wel vaker gaat, bedacht ik tijdens het bakken allerlei aanpassingen waardoor het eigenlijk compleet andere koekjes zijn geworden – haha.

Geïnspireerd op de pindakaas koekjes met 3 ingrediënten dus, maar uiteindelijk gemaakt met iets meer dan dat.

chocolade koekjes

Chocolade pindakaas koekjes

Deze chocolade pindakaas koekjes zijn uiteindelijk een stukje steviger geworden. Nu gebruik ik in dit recept ook bloem en dat zorgt ervoor dat deze koekjes echt meer aan koekjes doen denken in plaats van een lepel pindakaas met suiker en ei.

Omdat ik de combinatie chocolade en pindakaas altijd fantastisch vind, hallooooo peanutbuttercups!, besloot ik uiteindelijk ook nog bakvaste chocolatechips toe te voegen aan het recept.

Gran-di-oos idee als je het mij vraagt. Ondanks de kleine hoeveelheid en vrij algemene ingrediënten zijn deze pindakaaskoekjes echt zó lekker geworden.

Oja, P.S: deze recepten met chocolade en pindakaas moet je ook echt eens maken:

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

chocolade pindakaas koekjes
No ratings yet

Pindakaaskoekjes met chocolatechips

Voor het maken van deze pindakaaskoekjes met chocolatechips heb je maar 5 ingrediënten nodig en waarschijnlijk heb je bijna alles al in huis. Ze zijn knapperig, chewy, zoet én smaakvol. Beter wordt het niet, toch?
Porties14 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 5 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 250 g pindakaas zonder stukjes
  • 150 g kristalsuiker
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 50 g bakvaste chocolatechips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Kneed de pindakaas, suiker, bloem en de ei tot een egaal en lichtplakkerig koekdeeg.
  • Roer als laatste de chocolatechips door het koekdeeg.
  • Vorm 14 balletjes van het deeg, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep.
  • Verdeel de koekballetjes over de bakplaat en bak de koekjes 12 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze eet.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: chocolatechips, mini koekjes, pindakaas, pindakaaskoekjes

Join the Conversation

  1. Caroline says:

    Wat bedoel je precies met 1 Coop eieren? Gewoon 1 ei?

    Lijkt me super lekker in elk geval!

    1. Sabine Author says:

      Ja, gewoon 1 ei!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close