Pindakaaskoekjes met chocolatechips
Voor het maken van deze pindakaaskoekjes met chocolatechips heb je maar 5 ingrediënten nodig en waarschijnlijk heb je bijna alles al in huis. Ze zijn knapperig, chewy, zoet én smaakvol. Beter wordt het niet, toch?
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd12 minuten min
Totale tijd27 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: chocolatechips, mini koekjes, pindakaas, pindakaaskoekjes
Servings: 14 stuks
- 250 g pindakaas zonder stukjes
- 150 g kristalsuiker
- 100 g bloem
- 1 ei
- 50 g bakvaste chocolatechips
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Kneed de pindakaas, suiker, bloem en de ei tot een egaal en lichtplakkerig koekdeeg.
Roer als laatste de chocolatechips door het koekdeeg.
Vorm 14 balletjes van het deeg, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep.
Verdeel de koekballetjes over de bakplaat en bak de koekjes 12 minuten in het midden van de oven.
Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze eet.