Caesar Salad Kapsalon

Ja-hoor! Twee van mijn favorieten in één! Kapsalon is echt mijn guilty pleasure. Ik bestel het bijna nooit hoor, maar als we zin hebben in een hele vette maaltijd, dan ga ik voor kapsalon. Knapperige friet op de bodem (voor zover dat lukt dan hè, is echt niet altijd zo), dan een laag kipshoarma, kaas, saus en afgetopt met sla. Ja, heerlijk hoor… Maar zo’n versie kun je zelf dus ook prima maken. Ik hoor vaak de ‘gezonde’ variant voorbij komen, gemaakt met o.a. zoete aardappel als friet. Dus die kennen we wel. Maar ik bedacht me dat ik het eigenlijk heel lekker zou vinden met zelf geroosterde aardappelpartjes met Parmezaan uit de oven, daarbovenop wat goed gebakken kippendijen en dan afgetopt met een caesar salade. Natuurlijk ook saus want dat mag niet ontbreken en dat is een combi geworden van de dressing voor de salade, met een beetje knoflooksaus erdoor.

Geslaagd hoor, wat mij betreft. Schaal is in 1 keer leeg gegaan.

Caesar Salad Kapsalon

No ratings yet

Caesar Salad Kapsalon

Een combinatie tussen een Caesar Salad en het fastfood gerecht Kapsalon. Kán bijna niet beter.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • Ovenschaal van 15x25cm

Ingrediënten

Frieten

  • 425 g kruimige aardappelen - in dunne partjes
  • 3 el Parmezaan poeder - extra omdat het lekker is
  • olijfolie
  • zeezout

Kippendijen

  • 350 g kippendijen - in reepjes
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • peper en zout

Dressing/saus

  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 3 el citroensap
  • 1 el knoflooksaus

Caesar Salad

  • 75 g ijsbergsla - in reepjes
  • 1/4 komkommer - in blokjes
  • 6 cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 1 ei - gekookt
  • 20 g ansjovis - in stukjes gesneden
  • 1 boterham - in blokjes van 1 x 1 cm

Instructies

Friet

  • Verwarm de oven voor op 220 graden, en als je die hebt; op de grillstand.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat, en sprenkel er wat olijfolie en zout overheen. Hussel nog even door elkaar en schuif dan in de oven voor 30 minuten. LET OP: houd een klein deel van de bakplaat vrij zodat je hier later de croutons kunt leggen.
  • De laatste 2 minuten voeg je de Parmezaan toe, deze smelt dan over de frieten heen en zal zelfs een beetje krokant worden.

Kippendijen

  • Terwijl de oven staat te loeien, begin je aan de kip. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en zet het vuur hoog. Voeg de kipreepjes toe, dan ook de knoflook en peper en bak op hoog vuur bruin.
  • Op het laatst voeg je nog een beetje zout toe en draai je het vuur laag (om het warm te houden) of uit.

Dressing/saus

  • Meng voor de dressing de mayo, het citroensap en de knoflooksaus met elkaar.

Caesar Salad

  • Terwijl de frieten gebakken worden en de kip bruin gebakken wordt, kun je beginnen met de salade. Zorg ervoor dat het ei gekookt is en voeg deze in parten toe aan de ijsbergsla, komkommer en cherrytomaatjes. Voeg ook de ansjovisstukjes toe en een eetlepel van de dressing. Roer door elkaar en zet aan de kant.
  • De croutons maak je door de broodstukjes met een beetje olijfolie te besprenkelen en vervolgens bij de frieten op de bakplaat te leggen voor 3 minuten.

Samenvoegen

  • Alles klaar en warm? Dan kun je de schaal vullen. Eerst de frieten, dan nog wat Parmezaan poeder. Dan de kip, weer wat Parmezaan poeder en de rest van de dressing/saus. Bovenop de salade. Serveer direct.
Gang: hoofdgerecht, salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelen, caesar salad, fastfood, kapsalon, kipgerecht, ovenschotel, salade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Caesar Salad Kapsalon

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close