Ik kreeg laatst een berichtje van iemand op Instagram: “Ik zat net in een menukaart te kijken en daar zag ik bao’s op staan; ik moest direct aan jou denken.” Hahaha – blijkbaar heb ik een imago op dit vlak! En daar ben ik overigens helemaal ok mee want I loooooove bao’s! Op OMF hebben we al verschillende recepten voor bao’s met je gedeeld en ik vond het wel weer eens tijd worden voor een lekker recept. Het werden bao’s met crispy kokosgarnalen. De kokosgarnalen bakte ik in de Airfryer waardoor ze razendsnel klaar zijn en alsnog lekker knapperig worden. Ondertussen stoom je de bao’s in een stoommandje en maak je de ontzettend eenvoudige srirachamayonaise (let op: pittig!) voor erbij. Beetje verse bosui in ringetjes er overheen en klaar zijn je heerlijke broodjes! Eet de broodjes bij voorkeur direct op, zo zijn de kokosgarnalen nog lekker krokant namelijk.
Mocht je geen Airfryer hebben dan kun je voor deze bao’s met crispy kokosgarnalen de garnalen natuurlijk ook in een klein laagje olie frituren. Dan kleuren ze nét wat mooier bruin en zijn ze even snel klaar. Het levert je alleen net even iets meer rotzooi op.
Ben je in een goede bui en wil je zoveel mogelijk zelf maken? Naast de mayonaise kun je natuurlijk ook de bao’s zelf maken. Vivian maakte er al eens eerder een recept voor.
Bao's met crispy kokosgarnalen
Benodigdheden
- stoommandje - voor de broodjes
- Airfryer of koekenpan met laagje olie
Ingrediënten
- 10 bao's
- 200 g grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 50 g bloem
- 1 ei - losgeklopt
- 25 g geraspte kokos
- 25 g panko
- peper en zout
- 4 el mayonaise
- 1 el Sriracha
- sap van 1/2 limoen
- 1 bosui - in dunne ringetjes
Instructies
- Stoom de bao's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal duurt dit een minuut of 10/12.
- Verwarm de Airfryer naar 200℃ of een laagje neutrale olie in een koekenpan naar 160℃
- Dep de garnalen droog met een vel keukenrol.
- Doe de bloem in een kommetje. Klop het ei los in een ander kommetje en schep de geraspte kokos, panko, peper en zout door elkaar.
- Wentel de garnalen door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de paneermix.
- Leg de garnalen in het mandje van Airfryer of in de hete olie en bak ze in 3-5 minuten krokant en gaar.
- Roer de mayonaise, Sriracha en het limoensap door elkaar.
- Schep de crispy kokosgarnalen in de gestoomde broodjes. Drizzle hier een beetje Srirachamayonaise overheen en maak af met bosui.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.