Bao's met crispy kokosgarnalen
Ik ben dól op bao's. Gevuld met kip, met buikspek, peking eend of iets heel anders zoals deze crispy kokosgarnalen. Lekker met pittige srirachamayonaise.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: lunch
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: airfryer, bao's, garnalen, gestoomde broodjes, kokosgarnalen, krokante garnalen, lunch, sriracha, warme broodjes, wasabimayonaise, zoete broodjes
Servings: 10 stuks
- 10 bao's
- 200 g grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 50 g bloem
- 1 ei - losgeklopt
- 25 g geraspte kokos
- 25 g panko
- peper en zout
- 4 el mayonaise
- 1 el Sriracha
- sap van 1/2 limoen
- 1 bosui - in dunne ringetjes
Stoom de bao's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal duurt dit een minuut of 10/12.
Verwarm de Airfryer naar 200℃ of een laagje neutrale olie in een koekenpan naar 160℃
Dep de garnalen droog met een vel keukenrol.
Doe de bloem in een kommetje. Klop het ei los in een ander kommetje en schep de geraspte kokos, panko, peper en zout door elkaar.
Wentel de garnalen door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de paneermix.
Leg de garnalen in het mandje van Airfryer of in de hete olie en bak ze in 3-5 minuten krokant en gaar.
Roer de mayonaise, Sriracha en het limoensap door elkaar.
Schep de crispy kokosgarnalen in de gestoomde broodjes. Drizzle hier een beetje Srirachamayonaise overheen en maak af met bosui.