Banaan Kokos Blokjes (Healthy!)

Afgelopen zaterdag plaatste ik een recept voor Kokos Citroen Balletjes. Die dingen zijn super lekker en omdat ik in een healthy flow zat, bedacht ik nog een gezonde snack; deze Banaan Kokos Blokjes. Ze bestaan uit bijna alleen maar banaan en kokos. Je moet er dus wel een liefhebber van zijn én in zijn voor verantwoord snoepen. Als dat het geval is, dan is dit een receptje voor jou. Zelf vind ik het fijn zoiets in mijn vriezer te hebben liggen op het moment dat ik weer even ‘balans’ probeer terug te brengen in mijn eetpatroon. Ik vind het heel suf klinken, balans, maar soms is het goed om het even te doen. En als je dus voorbereid bent, dan helpt je dat een aardig eind op weg.

Zelf hou ik heel erg van zoet, en in dit recept zijn de zoete factoren de banaan en de honing. Zorg dus dat je een flink rijpe banaan gebruikt voor deze blokjes want dat zal voor een groot gedeelte de smaak bepalen. Met een vanillepeul erbij en wat honing naar smaak, heb je binnen no-time een groot blok in de vriezer staan. Na het opstijven alleen nog even in blokjes hakken en klaar is Kees.

3M8A9188

No ratings yet

Banaan Kokos Blokjes (Healthy!)

Ingrediënten

 • 1 blok santen
 • 1 rijpe banaan hoe rijper, hoe zoeter
 • 1 tl honing
 • 1 vanille peul
 • een beetje kokosrasp

Instructies

 • Smelt op zacht vuur het blok santen en prak de banaan.
 • Als de kokos helemaal gesmolten is voeg je de banaan toe en roer dit goed door.
 • Rasp het merg uit de vanillepeul en voeg samen met de honing toe aan het kokosmengsel, roer nog even door.
 • Stort het geheel in een klein vierkant of rechthoekig bakje (ik gebruikte een plastic afsluitbare variant), strijk glad en strooi de kokosrasp erover. Laat even afkoelen op het aanrecht en laat vervolgens opstijven in de vriezer.
 • Na het opstijven snijd je het blok in kleinere blokjes.

Notities

Bewaar de blokjes in de vriezer.

Join the Conversation

 1. Malou says:

  Ik voel me een beetje dom nu, maar: is Santen hetzelfde als kokosmelk? (bij oom Google komt daar een plaatje van op). En zo nee: is dat bij de supermarkt te koop?
  En eet je dit bevroren, of moet je het eerst laten ontdooien? (ik zou het zelf dan eerder in de categorie ijs bedenken dan snack, maar misschien begrijp ik het niet helemaal…)
  Het klinkt namelijk onwijs lekker, maar ik kan me de structuur niet helemaal voorstellen, omdat ik niet goed weet wat santen is, denk ik. Hulp!

  1. Vivian Author says:

   En dan is het goed dat je het vraagt! Santen zijn kokosblokken, vaste kokoscrème eigenlijk. Je koopt ze bij de supermarkt of de toko en ze liggen vaak naast de kokosmelk. Ze zijn per stuk vacuüm verpakt en zitten in een doosje. Om de blokken te verwerken moet je ze smelten in een pannetje, zoals in het recept hierboven beschreven staat. Vervolgens voeg je smaak toe en daarna kun je ze weer hard laten worden/op laten stijven. In dit geval heb ik dat in de vriezer gedaan omdat dat snel gaat en je kunt deze blokjes daar ook het beste in bewaren.
   Wil je een blokje eten, dan laat je deze even ontdooien. Maar het heeft niet heel lang nodig, redelijk snel kun je het al in je mond stoppen (koud of minder koud). Het is niet met ijs te vergelijken. Hopelijk heb je zo een beetje duidelijkheid!

   1. Malou says:

    Oooh echt wel anders dan ik dacht, haha! Dankjewel voor je antwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close