Een Bacon Cheeseburger met onion rings, dat is een Fastfood Friday-recept zoals we hem al een poosje niet meer hebben gezien, vind je niet?
Fastfood Friday recepten zijn voor mij recepten die een beetje ‘fout’ zijn, die veel suiker, boter of vet bevatten en daardoor perfect zijn om in het weekend te maken. Maar ook daar heb je natuurlijk gradaties in.
De rubriek is ooit in het leven geroepen om copycat recepten in te kunnen plaatsen. Bekende burger van fastfood ketens bijvoorbeeld of pizza’s van de bezorgdiensten. Inmiddels is dat al een hele poos niet meer en delen we taarten, donuts, pastagerechten met véél kaas. Hier vind je al onze Fastfood Friday recepten, scheelt je weer zoeken.
Vandaag voeg ik daar dus deze bacon cheeseburger met onion rings aan toe.
Het lekkerste cheeseburger recept
Dit moet toch wel het lekkerste cheeseburger recept zijn dat ik in tijden heb gedeeld. Ok, misschien op een gedeelde plaats met mijn Gevulde cheeseburgers want die waren ook gru-we-lijk.
Mocht je aan de hand van de foto’s nu denken hey, waar is dan de bacon gebleven? Nou, die heb ik IN de hamburger verwerkt. Dat deed ik eerder bij de Whiskey & Bacon gehaktballetjes en dat vond ik wel zo’n grandioos goed resultaat geven, tijd om het iets grootser aan te pakken.
Het is het makkelijkst als je voor het maken van deze cheeseburger een hakmolentje of foodprocessor gebruikt, zodat je de spekblokjes goed fijn kunt malen. Op die manier mixt het makkelijker met het rundergehakt.
Met de hoeveelheden in dit recept maak je behóórlijk grote burgers, maar ze slinken altijd een stukje in de pan. Daarnaast heb ik best grote hamburgerbroodjes gebruikt en als ik érgens een hekel aan heb is het wel aan van die hamburgers die maar het halve broodje bedekken.
Maar goed, mocht je denken nee Sabine, dat is me écht teveel vlees, maak er gerust drie burgers van!
Hamburger saus maken
Ze zeggen wel eens dat de hamburger saus de burgers maakt. Nu ben ik het daar deels mee eens. In het geval van deze bacon cheeseburgers moet ik zeggen dat met name de burgers zelf én de onion rings zorgen voor de meeste smaak, maar ik zal met liefde mijn favoriete hamburgersaus met je delen.
Hamburger saus maken stelt helemaal niets voor en ik durf te wedden dat je eigenlijk alle ingrediënten wel in huis hebt. In het geval van deze burgers heb ik de hamburgersaus gemaakt van:
- 3 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 el ketchup
- 1 fijngesneden augurk
- 1/2 fijngesnipperde ui
Kwestie van alles door elkaar roeren en klaar is kees!
Dan nog even heel kort iets over de onion rings. Ik snap het als je geen zin hebt om onion rings zelf te maken, dat had ik namelijk ook niet voor dit recept. Ik moest er even naar zoeken, maar uiteindelijk heb ik de Mora Oven & Airfryer Cheese Onion Rings gebruik. No spon overigens!
De kaas in die onion rings maakt ze stiekem nog lekkerder om te gebruiken voor deze burgers.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Bacon cheeseburger met onion rings
Benodigdheden
- hakmolentje of foodprocessor
Ingrediënten
- 125 g spekblokjes
- 400 g rundergehakt
- 1 ei
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 tl knoflookpoeder
- peper
- 2 plakjes cheddar smeltkaas
- 2 burger broodjes
- 4 onion rings
- 1 handvol ijsbergsla
Hamburgersaus
- 3 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl ketchup
- 1 augurk – fijngesneden
- 1/2 ui – fijngesnipperd
Instructies
- Maal de spekblokjes in een hakmolentje of foodprocessor tot een fijn gehakt.
- Voeg de spekblokjes aan het rundergehak toe en doe het ei, peterselie, knoflookpoeder en een snuf peper erbij.
- Kneed het geheel goed door en vorm twee grote burgers van de mix.
- Bak de burgers in een droge koekenpan aan weerszijden mooi bruin.
- Haal de burgers uit de pan en leg direct een plakje Cheddar smeltkaas op de burgers.
- Snijd de burgerbroodjes open en leg ze met de binnenkant naar beneden in de pan waarin je zojuist de burgers hebt gebakken. Bak een paar minuten tot ze licht krokant zijn.
- Bereid de onion rings volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer alle ingrediënten voor de hamburgersaus door elkaar.
- Verdeel de ijsbergsla over de burgerbroodjes en leg daar de cheeseburgers op. Top af met de onion rings.
- Smeer de kapjes van het brood in met de hamburgersaus en leg ze bovenop de onion rings.