Rijstepap maken is iets waar je echt fan van moet zijn. Ik ben zelf op dol op rijstepap en dan specifiek die kleine plastic bakjes met vanille rijstpap uit de supermarkt.
Voor veel mensen is rijstepap iets nostalgisch. Volgens mij wordt het veel gegeten met bruine suiker? Ik weet wel dat mijn moeder er dol op is, maar het is niet per se een gerecht dat bij ons veel werd klaargemaakt.
In ieder geval: vandaag maak ik rijstpap en wel met Bounty smaak! In één kom heb je kokos rijstepap en chocolade rijstepap en da’s stiekem best heel lekker.
Rijstpap maken
Rijstpap maken kost je niet heel veel tijd, met een kwartiertje ben je klaar. Het is aan jou of je de Bounty rijstepap vervolgens laat afkoelen of warm eet, allebei is namelijk mogelijk.
Ik gruwel zelf echt van warme rijstpap maar vind het koud dan weer hartstikke lekker, dus ik kies ervoor om de kommetjes nog even in de koelkast te zetten.
Voor het maken van rijstpap gebruik ik dessertrijst van Lassie, deze is vrijwel in iedere supermarkt te koop. De rijst dien je 12 minuten te laten koken, 13 of 14 minuten als je de rijstkorrels wat zachter wil hebben. Ik kook de rijst zelf altijd 13 minuten, van vind ik ‘m perfect.
Als je ervoor kiest om de rijstepap af te laten koelen, zul je merken dat de textuur wel een stuk dikker wordt. Je kunt er eventueel voor kiezen om iets meer melk toe te voegen.
Rijstepap recept
Dit rijstepap recept is lekker om de dag mee te beginnen, maar op OMF staan (ongemerkt) al wel wat meer rijstepap recepten!
Congee met kip is wat mij betreft echt een soort hartige rijstpap, súper lekker. Ik moet dit nodig weer een keer maken.
Mijn Kokosrijstepap met mango vind ik dan weer een perfecte variant voor in de zomer. Heerlijk met rijpe mango, yum. Doet me denken aan het typische Thaise toetje Mango sticky rice.
Wil je meer rijst recepten bekijken? Ik heb ze voor jou op 1 pagina verzameld!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Bounty rijstepap
Ingrediënten
- 100 g dessertrijst
- 500 ml kokosdrink
- 2 el kristalsuiker optioneel
- 1 el geraspte kokos + extra ter garnering
- 1 el cacaopoeder
- pure chocolate chips
Instructies
- Doe de dessertrijst samen met de kokosdrink en de suiker in een pan en roer even goed door.
- Breng aan de kook en kook de rijst 12-14 minuten tot de rijst zacht is.
- Haal de helft van de rijstepap uit de pan en voeg hier de geraspte kokos aan toe. Voeg de cacaopoeder bij de andere helft.
- Verdeel beide soorten rijstepap over de kommen en maak af met extra geraspte kokos en chocolate chips.