Dit stroganoff recept met kipgehaktballetjes is weer een hele andere variant op de stroganoff recepten die ik al eerder heb gedeeld.
Eén van de meest populaire recepten van mijn blog is toch wel de Boeuf Stroganoff uit de slowcooker. En die snap ik heel goed, ik ben er namelijk ook echt dól op.
Ook de Boeuf Stroganoff uit de pan is een fijne, evenals de vegetarische paddenstoelen stroganoff.
Ben je wat meer op de healthy tour? Ik heb ook een Kip Stroganoff recept uit de slowcooker voor je!
En nu voeg ik er dus nog een recept aan toe. Een stroganoff recept dat net zo lekker romig is als de andere recepten. Met net zoveel champignons maar dan met gekruide kipgehaktballetjes. Erg lekker.
Romige kip stroganoff
Ik ben gek op stroganoff recepten met rundvlees, maar deze romige kip stroganoff gaat er ook bijzonder goed in hoor.
Op de een of andere manier vind ik dit recept toch iets meer geschikt voor de lente. Het is sneller klaar dan de variant met rundvlees, dat vlees moet je toch voor langere tijd stoven.
Stroganoff maak ik het liefst met crème fraîche. Wat mij betreft is die smaak namelijk het lekkerst. Mocht je haver crème fraîche willen gebruiken dan kan dat, maar dan raad ik je aan om iets meer tomatenpuree en mosterd te gebruiken.
Persoonlijk vind ik haver crème fraîche namelijk echt naar karton smaken en die smaak moet je wel een beetje counteren met andere ingrediënten. Aan het romige van het gerecht verandert in ieder geval niets.
Waarmee serveer je de stroganoff?
En dan de meest gestelde vraag hier op OMF: waarmee serveer ik het dan?
Stroganoff kun je eigenlijk overal mee serveren als je het mij vraagt. Deze stroganoff met kipgehaktballetjes vind ik lekker met rijst. Maar pasta en aardappelpuree zijn een minstens zo goede optie.
Sterker nog, een lekker knapperig vers brood zou ook al voldoende zijn. De saus is heerlijk om op te lepelen met een stuk brood namelijk.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Stroganoff met kipgehaktballetjes
Ingrediënten
Kipgehaktballetjes
- 500 g kipgehakt
- 1 ei
- 25 g paneermeel
- 2 el verse peterselie – fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
Stroganoff
- 2 teentjes knoflook – fijngehakt
- 1 ui – gesnipperd
- 400 g champignons – in plakjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl mosterd
- 200 g crème fraîche
- 1 el verse peterselie – fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes bij elkaar in een kom. Kneed goed door en bak de gehaktballetjes in een koekenpan rondom bruin.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even apart.
- Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook en de ui aan tot de ui glazig ziet.
- Voeg de champignons toe en bak mee tot deze zacht zijn.
- Doe dan de tomatenpuree, mosterd en crème fraîche in de pan. Roer goed door.
- Leg de kipgehaktballetjes terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht nog eens 20 minuten pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
- Breng de stroganoff op smaak met peper en zout en strooi de verse peterselie over het gerecht.
Kan het ook met half om half gehakt
Uiteraard!
Zouden deze ook in de slowcooker kunnen door eerst bouillon toe te voegen en dan de creme fraiche op het laatste moment?