Deze cruffins met pesto & Parmezaan zijn de eerste hartige cruffins die we hier op OMF delen. Al veel vaker hebben we zoete recepten gedeeld.
Denk bijvoorbeeld aan deze cruffins met kaneelsuiker & banketbakkersroom of de Nutella cruffins. Ook de cruffins met peer en vanillesaus zijn waanzinnig lekker.
Maar goed, hartig dus. Ik vind hartige muffins zelf heel lekker om te eten als lunch, bij voorkeur als ze nog een beetje warm zijn. En toen dacht ik: waarom maak ik ze niet van croissantdeeg? Zo gezegd zo gedaan, hierbij het resultaat.
Hartige muffins
Ik maakte deze hartige muffins zelf met pesto, Parmezaan en pijnboompitjes. Een smaakcombinatie die al-tijd werkt. Je zou het bij wijze van overal op kunnen smeren, het werkt altijd.
Van te voren was ik een beetje bang of de zoetige smaak van het croissantdeeg wel goed samen zou gaan bij de hartige smaken van de pesto en Parmezaan, maar dit blijkt juist hartstikke lekker te zijn!
Mocht je willen experimenteren met andere smaken, dan kun je ook de ingrediënten uit deze Mediterraanse hartige muffins gebruiken als vulling.
Hartige muffins bewaren
Eén van de meest gestelde vragen bij al mijn recepten is: kan ik het ook bewaren? Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik baksels als muffins en cake vaak iets lastiger vind om te bewaren. Hoe langer het ligt, hoe minder lekker het wordt en die achteruitgang wordt al behoorlijk snel ingezet.
Dat is ook een beetje het geval bij deze hartige muffins. Hartige muffins bewaren doe je bij voorkeur niet te lang, maximaal een dag. Zeker als je producten gebruikt als kaas of groenten wil je de snacks het liefst zo snel mogelijk eten.
Ik bewaarde deze cruffins met pesto & Parmezaan luchtdicht buiten de koelkast en niet langer dan tot de volgende dag. Ik vond ze de volgende dag al iets te droog. Eet ze dus bij voorkeur vers uit de oven.
Ik vind de cruffins met pesto een leuk lunchrecept geworden, maar je zou ze ook in miniatuurversie kunnen maken voor bij de borrel. Neem dan een blik voor mini croissants en bak de cruffins zo’n 12-15 minuten in de oven.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Cruffins met pesto & Parmezaan
Benodigdheden
- muffin bakvorm
Ingrediënten
- 1 blik croissantdeeg – 6 croissants
- 4 el pesto
- 4 el pijnboompitjes
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Rol het croissantdeeg uit. Snijd de drie rechthoeken los en duw vervolgens de snijrand van de driehoekjes dicht. Zo krijg je drie rechthoekige plakken deeg.
- Smeer de plakjes deeg in met pesto en verdeel hier de pijnboompitjes en Parmezaan overheen.
- Rol het deeg over de lengte op en snijd vervolgens over de lengte doormidden.
- Rol het deeg op tot slakkenhuisjes en leg deze in een ingevette muffinvorm.
- Bak de cruffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar.