Cruffins met pesto & Parmezaan
Cruffins zijn een soort muffins maar dan gemaakt van croissantdeeg. Je ziet vaak zoete varianten voorbij komen, maar deze hartige muffins met pesto & Parmezaan zijn ook heerlijk. Lekker voor de lunch of als deel van de borrel.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: croissantdeeg, cruffins, fastfood friday, hartige muffins, muffins, parmezaan, pesto
Servings: 6 stuks
- 1 blik croissantdeeg - 6 croissants
- 4 el pesto
- 4 el pijnboompitjes
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Rol het croissantdeeg uit. Snijd de drie rechthoeken los en duw vervolgens de snijrand van de driehoekjes dicht. Zo krijg je drie rechthoekige plakken deeg.
Smeer de plakjes deeg in met pesto en verdeel hier de pijnboompitjes en Parmezaan overheen.
Rol het deeg over de lengte op en snijd vervolgens over de lengte doormidden.
Rol het deeg op tot slakkenhuisjes en leg deze in een ingevette muffinvorm.
Bak de cruffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar.