We hebben op OMF al zo ongelofelijk veel nacho-recepten gedeeld dat je bijna iedere week wel een ander recept zou kunnen maken. Maar nacho’s van de BBQ, dat hadden we nog niet eerder geprobeerd. En wat is er nou lekkerder dan een schaal dampende nacho’s met heel veel kaas? Juist, niets! Viv en ik gooien altijd extra veel kaas op onze nacho’s zodat ieder chipje voorzien is van een laagje. Het is wel zo’n desillusie als je de bovenste laag van de nacho’s af hebt gegeten en je enkel nog warme chipjes over hebt zonder toppings. Herkenbaar toch?
Toppings voor op de nacho’s van de BBQ
Deze nacho’s maakte ik met knapperige mais, geroosterde paprika’s en dus heel veel kaas, maar je kunt er naar hartenlust mee variëren als je wilt. De bereidingswijze blijft vrijwel altijd hetzelfde, de toppings kunnen iedere keer anders zijn. Het meest bijzondere ingrediënt van deze nacho’s zijn wel de refried beans. Ziet er niet heel aantrekkelijk uit, maar is wel heel lekker. Het is eigenlijk een soort bonenpuree waar specerijen aan toe zijn gevoegd. Ze hebben een hele unieke smaak! Ik gebruik ze ook in deze Chimichangas.
Uiteraard kun je op zoek gaan naar een recept voor refried beans, maar het merk La Morena verkoopt het ook in blik. Onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn!
Zodra de nacho’s zijn gegrild en de kaas lekker gesmolten is, top ik de nacho’s van de BBQ af met een snelle guacamole, uiteraard met zure room en wat lente-ui en verse peterselie of koriander.
Skillet
Speciaal voor dit recept kocht ik een skillet, een gietijzeren pan die geschikt is om op de grill te zetten. Zo’n pan is überhaupt wel handig trouwens, vaak zijn ze namelijk geschikt voor iedere hittebron. Ze kunnen dus ook in de oven! Mocht je nou geen skillet hebben dan kun je ook prima een aluminiumschaaltje gebruiken; deze vind je in deze tijd van het jaar vrijwel overal. Sowieso is het handig om een paar van die schaaltjes in huis te hebben als het barbecueseizoen gaande is. Ze kunnen namelijk ook goed dienen als lekbakje of stoombakje! In dit geval zorgt de skillet ervoor dat de nacho’s van de BBQ aan alle kanten goed worden verhit zodat alle chips knapperig zijn en de kaas overal goed smelt.
Zin in meer? Ga dan direct naar alle bbq gerechten!
Nacho's van de BBQ
Benodigdheden
- skillet of aluminiumbakje
- barbecue
Ingrediënten
Nacho's
- 1 zak tortillachips (200 g)
- 200 g refried beans
- 2 gegrilde puntpaprika's uit pot - in reepjes
- 1 rode ui - gesnipperd
- 1 blikje mais (150 g)
- 100 g Cheddar - geraspt
- 100 g mozzarella - geraspt
Snelle guacamole
- 1 avocado
- 1 rode ui - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 tl komijnpoeder
Toppings:
- zure room
- lente-ui - in ringetjes
- verse peterselie/koriander
Instructies
- Verdeel de tortillachips met de rest van de ingrediënten over de skillet. Doe dit eventueel in lagen zodat de kaas ook tussen de chips zit en niet alleen bovenop.
- Zet de skillet direct boven de kolen en doe de deksel op de barbecue.
- Grill het geheel tot de kaas helemaal gesmolten is en de chips extra knapperig zijn.
- Maak de snelle guacamole door de avocado fijn te prakken en te mengen met de andere ingrediënten.
- Top de nacho's van de BBQ af met de guacamole, zure room, lente-ui en verse peterselie of koriander.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.