Nacho's van de BBQ
Er gaat niets boven een bord vol knapperige nacho's met heel veel kaas. In de zomermaanden vind ik deze nacho's van de BBQ het allerlekkerst. Afgetopt met lekkere ingrediënten zoals refried beans, mais en gegrilde paprika. Met die toppings kun je natuurlijk naar hartenlust variëren.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: barbecue, bbq, chips, nacho's, refried beans, vegetarisch
Servings: 4 personen
Nacho's
- 1 zak tortillachips (200 g)
- 200 g refried beans
- 2 gegrilde puntpaprika's uit pot - in reepjes
- 1 rode ui - gesnipperd
- 1 blikje mais (150 g)
- 100 g Cheddar - geraspt
- 100 g mozzarella - geraspt
Snelle guacamole
- 1 avocado
- 1 rode ui - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 tl komijnpoeder
Toppings:
- zure room
- lente-ui - in ringetjes
- verse peterselie/koriander
Verdeel de tortillachips met de rest van de ingrediënten over de skillet. Doe dit eventueel in lagen zodat de kaas ook tussen de chips zit en niet alleen bovenop.
Zet de skillet direct boven de kolen en doe de deksel op de barbecue.
Grill het geheel tot de kaas helemaal gesmolten is en de chips extra knapperig zijn.
Maak de snelle guacamole door de avocado fijn te prakken en te mengen met de andere ingrediënten.
Top de nacho's van de BBQ af met de guacamole, zure room, lente-ui en verse peterselie of koriander.