Zo, dat was weer een gevarieerd weekje wel. Vol maaltijden die ik in een handomdraai op tafel toverde en ik moet zeggen dat ik dat met een drukke werkweek toch wel erg prettig vind. Ik maakte aan het begin van de week vooral even wat verse ingrediënten op en deed halverwege de week weer een boodschap zonder lijstje. Hoewel die situatie uit nood (nood, nood, wat is er nou erg aan hè) is geboren, vond ik het eigenlijk wel fijn om vervolgens gewoon per dag te kijken wat we gingen eten, puur gebaseerd op wat er in onze koelkast en voorraadkast lag. Het is weer gelukt! Gezond en wel.
Zondag
Er lagen nog kalettes in onze koelkast en daar wilde ik toch echt even wat mee maken, alleen al uit nieuwsgierigheid. Kalettes kende ik nog niet (een mix tussen spruitjes en boerenkool) en wilde ik graag eens testen. Een nootachtige smaak hebben deze paarse bollen en ze waren perfect als basis voor een salade. Een lichte maaltijd was die avond voldoende.
Maandag
Yes. Favoriet hier, een pokébowl op basis van zilvervliesrijst. Met wasabi, mayo en sesamolie op smaak gebracht.
Dinsdag
Dinsdag deed ik een boodschap en wilde ik vervolgens ook nog gaan trainen. Tussendoor koken was wat ambitieus maar het lukte, het eten nog maar half. Ik maakte Shakshuka met paprika en kalkoenreepjes en at dit pas bij thuiskomst. Wel lekker!
Woensdag
Tobi haalde ’s middags deze zoete aardappel / broccoli stamppot met zongedroogde tomaatjes uit de vriezer dus ik hoefde vrijwel niets te maken woensdagavond. Ik bakte er nog wat spek bij op en binnen no-time hadden we gegeten. Ook wel eens fijn!
Donderdag
Een bordje zilvervliesrijst met champignons, courgette en een uitje gebakken in een beetje komijn/mosterd. Simpel en met een beetje feta erbij heel lekker.
Vrijdag
Vrijdag kookte ik bij een vriendin. Ik maakte bloemkoolcouscous met gegrilde aubergine, met feta, pikante humus en amandelschaafsel. Heel lekker!
Zaterdag
Gisteren kwam een vriend van ons op bezoek en besloten we vrij laat om nog een broodje in de stad te gaan eten. Ik maakte er voor de zekerheid al een foto van want ik voelde aan dat ik hierna geen avondeten meer nodig had. En inderdaad, deze club sandwich met zalm en brie vulde zó enorm, dat ik niet meer gekookt heb.
Voor vandaag heb ik nog geen idee, ik vermoed dat ik een lasagne of groente lasagne ga maken. Even kijken waar we zin in hebben.
Fijne zondag!