Wat stond er op tafel week 52

De allerlaatste Wat stond er op tafel van dit jaar is een feit. Een editie gevuld met veel heerlijkheden want uiteraard viel Kerst midden in afgelopen week. Met uitgebreide diners en uitstapjes in Antwerpen is dit toch wel een van mijn favoriete Wat stond er op tafels’ van afgelopen jaar geworden. Nog één keer neem ik jullie dit jaar mee in mijn eetplanning van afgelopen week, al gaan we volgend jaar natuurlijk gewoon weer verder!

risotto met gebakken coquillesZondag
Met als doel de vriezer een beetje leeg te eten voor het nieuwe jaar zou aanbreken besloot ik iets te maken met coquilles. Deze had ik nog over van het themadiner en het leek me een goed idee om ze op een normale dag eens te gebruiken. Uiteraard, uiteraard maakte ik er een risotto bij, hoe kan het ook anders. Ik vind risotto ge-wel-dig en het was alweer even geleden dat we het hadden gegeten. De hoogste tijd dus en in combinatie met de gebakken coquilles een heerlijke maaltijd.

budget hacheeMaandag
Tijd om aandacht te besteden aan een budgetmaaltijd, afgelopen maandag kookte ik vlak voor de decadente Kerst nog voor OMF’s Studentenkeuken. Ik maakte hachee, dat normaliter met rundvlees wordt gemaakt, met rundergehakt. Hartstikke lekker en een stuk goedkoper dan de traditionele versie. Begin volgend jaar – alsof het nog heel ver weg is – komt het recept hiervoor online. Ik maakte er overigens verse aardappelpuree bij en rode kool met appel.

Kerstavond - eendenborstfiletDinsdag
Eindelijk Kerst! Kerstavond reserveerden we voor ons twee. Vanwege de drukte hebben de mister en ik maar weinig tijd samen kunnen doorbrengen de afgelopen weken en dus besloten we dat op Kerstavond te doen. Lekker op de bank met een filmpje, cadeautje voor elkaar en eenvoudig maar verrukkelijk eten. We aten eendenborstfilet met pepersaus, aardappelkroketjes en sla. Jam! Eend is mijn favoriete gevogelte, zo lekker!

beenham

Grand DessertWoensdag
Eerste Kerstdag vierden we bij mijn schoonfamilie met een kerstontbijt, veel cadeaus en een uitgebreid kerstdiner. Tim en ik waren verantwoordelijk voor het kerstdiner en we hadden al vrij vroeg besloten om een drie-gangendiner te maken. Als voorgerecht serveerden we de gerookte zalmtartaart, als hoofdgerecht een hele beenham met diverse bijgerechten waaronder rosevalaardappeltjes uit de oven en rode minibietjes en tot slot als dessert een Grand Dessert waar we op Kerstavond al veel voor hadden voorbereid. Het dessert bestond uit peanutbuttercups, witte chocolademousse, brownieblokjes, mini fruittaartjes en mango sorbetijs. Heerlijk was het en alles lukte gelukkig goed.

vleesschotelDonderdag
Op Tweede Kerstdag was het de beurt aan mijn ouders en wat een heerlijkheid, ik hoefde zelf niets voor dit diner te doen. Mijn ouders hadden een lekker vier-gangen kerstdiner voorbereid met als voorgerecht mini coquilles in de schelp met kruidenolie en als tussengerecht een boeuf bourgignon pasteitje. Het hoofdgerecht bestond uit een vlees-/wildschotel met wildzwijnmedaillons, hertenbiefstuk en beenham met wederom diverse bijgerecht. Als dessert verfrissend sorbetijs. Jam! Dit jaar was het een heerlijke Kerst. Enorm gezellig, veel lekkers, veel (!) mooie cadeaus en vooral heerlijk samenzijn. Op naar volgend jaar!

stoofvleesVrijdag
De dag na Kerst vertrokken Tim en ik voor een lang weekend naar Antwerpen waar we nu nog zijn. Drie dagen winkelen, eten, relaxen en tijd voor elkaar hebben. We wilden sowieso één avond Belgisch eten en dus streken we vrijdag neer bij eetcafé De Rooden Hoed. We bestelden het stoofvlees met Chouffe en een kasteelbiertje voor erbij. Lekker! Beetje jammer dat we er bijna een uur op hebben moeten wachten, maar het smaakte wel.

tapasZaterdag
Gisteren was wat betreft het diner een aanfluiting. We besloten naar de grote bioscoop te gaan voor een tweede sessie van The Hobbit – Desolation of Smaug en voor die tijd wilden we sushi gaan eten. Helaas zat het sushirestaurant vol en moesten we op zoek naar iets anders. Iets verder vonden we een All you can eat Tapasrestaurant dat er wel ok uit zag. Dik twee uur later hebben we slechts een paar tapas kunnen eten die niet eens zo lekker waren, slechts twee drankjes kunnen drinken en in de tussentijd vooral heel lang moeten wachten (en moeten vragen om!) op de bestellingen. Geen aanrader helaas.

Vanmiddag gaan we vanuit Antwerpen weer naar huis. Helaas zijn hier de winkels gesloten vandaag en valt er weinig meer te winkelen, maar dit geeft ons mooi de tijd om nog wat foto’s te schieten van de prachtige stad, iets waar ik de laatste twee dagen geen aandacht aan heb besteed.

Aankomende week heb ik nog vakantie en ook voor de blog ga ik nog vrij weinig doen. Misschien een beetje bakken, uiteraard Oud & Nieuw vieren en verder nog even relaxen voordat alles weer zijn normale ritme gaat krijgen.

Wat hebben jullie met Kerst allemaal gegeten?

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Sabrina says:

    Ziet er lekker uit allemaal, vooral het Grand Dessert!

  2. MySimplySpecial says:

    Het ziet er allemaal weer heerlijk uit!

  3. Susanne says:

    Wat lekker allemaal! Vooral het grand dessert, ook super mooi!

  4. Ziet er ook zeker uit alsof je genoten hebt, top! En dikke complimenten voor je grand dessert; wat mooi ziet ie eruit, en zal vast ook zo gesmaakt hebben!:) Fijne vakantie!

  5. Alice says:

    Jullie hebben kennelijk genoten. Wel jammer van jullie restaurants. Jullie zaten echt bij twee toeristische vallen zoals we dat hier noemen. Als je nog eens komt geef ik je graag op voorhand inside tips.

    1. Sabine Author says:

      Normaliter had ik van te voren wel ‘research’ gedaan maar daar had ik nu geen tijd voor en zin in. We gingen er dus compleet blanco heen en dat hebben we (helaas) geweten. Gelukkig hebben we gisteren nog wel ergens waanzinnig kunnen lunchen, een goedmakertje ;)

  6. Joyce says:

    Wat een heerlijke foto’s!

  7. Tanja says:

    Ik heb in Antwerpen een klein Argentijns grill-restaurant gevonden met de lekkerste steaks die ik ooit proefde en voor een heel zacht prijsje: El Rancho. Ik kan je dit van harte aanbevelen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close