Yes, je ziet het goed. Dit eetoverzicht is één dagje langer, want vorige week hebben jullie het met een dag minder moeten doen. We vertrokken vrijdag na werk en school naar Landal Het Vennenbos voor een weekendje weg met vrienden. Vier volwassen + vier jongens, allemaal samen in een huisje. Méga gezellig.
Eenmaal thuis dook ik vooral weer de keuken in en aten we heerlijk gevarieerd afgelopen week. Het was een fijne eetweek!

Vrijdag
Op naar Landal! Ik had beloofd het avondeten mee te nemen voor vrijdagavond en mijn idee was om deze gehaktballetjes ovenschotel te maken en dit te serveren met pasta. Ware het niet dat er geen oven in ons huis bleek te zitten. Oeps. Dat werd dus een partijtje freestylen en uiteindelijk maakte ik er een gewone pastasaus van en smolt ik de mozzarella bovenop de saus. Niet helemaal ideaal maar ach, het voedde alle monden.

Zaterdag
Omdat we allemaal school en werk hadden konden we helaas niet het volledige lange weekend bij Landal doorbrengen, dus zaterdag was onze tweede en direct ook laatste avond. We besloten te eten bij Pizzeria Limone op het park en ik nam de pizza margherita. Smaakte echt dikke prima!
Zondag
Ik ben vergeten een foto te maken van het avondeten, oeps. Rond 15.00u reden we weg uit Hapert en voor ons was het dan nog bijna twee uur rijden. We waren allemaal een beetje moe en besloten eten te bestellen. Wat sushi, noedelgerechten en een kindermenuutje voor de jongens. Maar niet op de foto dus, sorry!

Maandag
De week was wat betreft co-ouderschap omgewisseld deze week, dus ik was maandag en dinsdag alleen. Tijdens het doen van de boodschappen ’s ochtends spotte ik zuurkool in de koeling en dat was precies waar ik zin in had. Mijn jongens houden allebei niet van zuurkoolstamppot maar het is mijn persoonlijke favoriet, dus ik maakte het lekker voor mezelf. Met gerookte kipreepjes en gekruide kipfilet.

Dinsdag
Dinsdagavond hoefde ik het avondeten alleen maar op te warmen. Ik had op een van de kookdagen Biryani uit de slowcooker gemaakt en aangezien ik niet verwachtte dat de kinderen dit heel lekker zouden vinden, besloot ik het in mijn eentje te eten. Schep kwark erop; prima maaltje.

Woensdag
Eén van de lievelingsdingen van de jongens om te eten is toch wel noedelsoep. Zeker als er dan allemaal bakjes op tafel staan waaruit ze zelf kunnen kiezen. Dit aten we dus op woensdag. Lekkere soep met zachte kip en noedels, taugé en gekookte eieren konden we zelf toevoegen. Ik kreeg Cody zijn ei-geel op m’n bord erbij, daar houdt hij namelijk niet van – haha.

Donderdag
De slowcooker had weer staan pruttelen en daarin maakte ik Ossobuco klaar. We aten dat donderdagavond, na zwemles en de sportlessen, met een beetje pasta.

Vrijdag
Er zijn van die dingen, die zien er gewoon niet uit maar smaken wel heel lekker. Snert bijvoorbeeld. Met een twist in dit geval en het recept krijgen jullie eind deze maand van me. Ik at het vrijdag met wat crackertjes met carpaccio en filet. Dat stond namelijk allebei nog in de koelkast en moest op voor het weekend.
Nu de herfst écht weer is begonnen heb ik stiekem wel weer meer zin in stamppotjes. Nu maakte ik afgelopen week voor mezelf natuurlijk al zuurkoolstamppot, maar mogelijk ga ik aankomende week aan de slag met een andere variant.
Ik breng in ieder geval weer genoeg uren in de keuken door komende week. Er staan veel kookmomenten gepland! Of alles daarvan door kan gaan is even de vraag, maar aan eten zal er ongetwijfeld weer geen gebrek zijn.
Fijne zondag! x