Toen ik deze romige noedelsoep met gyoza op tafel zette werd er direct enthousiast gereageerd thuis. Mijn kinderen zijn dol op noedelsoep en al helemaal als ik alle ingrediënten los op tafel zet. Waar de een bijna een gat in de lucht springt hoor ik de ander al zeggen: “MAMA, die blaadjes hoef ik toch niet te eten?!”. Bij deze dus een tip: laat iedereen aan tafel gewoon zijn/haar eigen noedelsoep in elkaar zetten.
De hero of the dish van deze noedelsoep is toch wel de bouillon. Die maakte ik klaar in mijn Good-to-go multicooker van Russell Hobbs. Hierdoor had ik er nul omkijken naar en creëerde het apparaat een gru-we-lijk lekkere, smaakvolle bouillon. De pan werd leeggedronken. Geen grap!
Toch heb je onderaan de streep maar weinig bijzondere ingrediënten nodig om deze noedelsoep te maken. Ik ga je vandaag precies vertellen wat.

Romige noedelsoep uit de Russell Hobbs slowcooker
In mijn kippensoep recept van laatst zei ik al even dat de meest smaakvolle soepen uit de slowcooker komen. En dat is met deze noedelsoep niet anders. Door de kip en andere ingrediënten een paar uur zachtjes te laten pruttelen, komen alle smaken naar voren en krijg je een bouillon met intense smaak. Echt heerlijk.
Voor deze romige noedelsoep gebruikte ik mijn Good-to-go multicooker van Russell Hobbs. Deze heeft namelijk een aanbraad functie waardoor ik de volledige bouillon in het apparaat kon maken. Voor de beste smaak wilde ik de kippenbouten namelijk even aanbraden en lichtbruin laten worden. Dit komt de smaak van de soep namelijk echt ten goede. Dankzij de aanbraad functie kon ik dit in de pan zelf doen en scheelde me dat weer afwas – ideaal.
Het fijne aan de Good-to-go multicooker is bovendien dat je het bedieningspaneel kunt verwijderen, waardoor je de pan makkelijk op tafel kunt plaatsen. Ideaal voor de manier waarop ik de noedelsoep wilde serveren; zo kon namelijk iedereen gewoon de gewenste hoeveelheid bouillon zelf opscheppen.
De Good-to-go slowcooker is een van mijn meest gebruikte apparaten in de keuken. Ik schreef al eerder een uitgebreide recensie over het apparaat. Check die zeker als je overweegt hem aan te schaffen.
Bovendien krijg je t/m 16 maart 20%(!) korting op de aanschafprijs. Bestel de Multicooker via Bol.com en vul onder ‘cadeaukaart’ de code SABINE20 in. De korting wordt dan vanzelf berekend.



Noedelsoep met kokosmelk maken
In plaats van een heldere bouillon wilde ik deze keer romige noedelsoep maken. Daarvoor gebruikte ik een klein blikje kokosmelk. De kokosmelk kun je direct met alle andere ingrediënten in de slowcooker schenken. Het fijne aan kokosmelk is dat het niet gaat schiften, waardoor je het vanaf het begin al mee kunt laten verwarmen.
Wees overigens niet bang dat de kokossmaak overheerst bij deze romige noedelsoep, dat is totaal niet het geval!
Omdat de bouillon voor de noedelsoep zo heerlijk van smaak is, wilde ik de aandacht niet teveel afleiden met toppings. Die hield ik daardoor relatief simpel. Om de noedelsoep aan te kleden zette ik een schaaltje met Shanghai paksoi, gekookte eieren en bosui op tafel. Daarnaast zit er natuurlijk ook al kip in de bouillon.
Er was wel nog één extraatje: gyoza! Wellicht een verrassende combinatie zo met de noedels die natuurlijk ook al in de soep zitten, maar het bleek een regelrechte hit te zijn.


Noedelsoep met gyoza
Aangezien we thuis allemaal dól zijn op gyoza, besloot ik romige noedelsoep met gyoza te maken. De gyoza bovenop de noedelsoep is bijna een cadeautje en een fijne afwisseling wat bite betreft. Kies voor gyoza die jij lekker vind. Ik had nog een aantal smaken in de vriezer liggen en gebruikte zelf gyoza’s gevuld met kip en kimchi.
Zelf maken kan natuurlijk ook! En als je toch de Good-to-go multicooker al tevoorschijn hebt gehaald, kun je het apparaat ook gebruiken om zelf gyoza te maken. De multicooker heeft namelijk óók een stoomfunctie. Snap je nu waarom ik hem zo graag gebruik?
Als ik dan een suggestie mag doen, dan is deze Vega gyoza met paddenstoelen een aanrader en erg lekker met de romige noedelsoep.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Romige noedelsoep met gyoza
Benodigdheden
- Good-to-go multicooker van Russell Hobbs
Ingrediënten
Bouillon
- 600 g kippenbouten (met vel)
- 1 ui – gesnipperd
- 3 teentjes knoflook – fijngehakt
- 1 cm gember – fijngehakt
- 2 el misopasta
- 750 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 3 blokjes kippenbouillon
En verder
- 300 g Ramen noodles – voorgegaard of gekookt
- 4 eieren – gekookt
- 1 struik Shanghai paksoi
- 12 gyoza's – bereid
- 2 bosuitjes – in ringen
- geroosterde sesamzaadjes
Instructies
- Begin met het maken van de bouillon. Zet hiervoor de Good-to-go multicooker op de aanbraad-functie. Bak de kippenbouten rondom goudbruin en haal ze weer even uit de pot.
- Fruit in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook, gember en misopasta aan.
- Zet de multicooker op de slowcookerstand (high of low, wat jij wil). Schenk het water, de kokosmelk, sojasaus en vissaus in de pot. Verkruimel de bouillonblokjes er boven en roer alles goed door.
- Plaats de kippenbouten terug in de pot en laat de bouillon 5 uur op High of 8 uur op Low trekken.
- Haal de kippenbouten uit de pot en pluk het vlees met een vork van de botjes af. Doe het kippenvlees terug in de pot van de multicooker.
- Verdeel de toppings over verschillende schaaltjes en zet de pot met bouillon op tafel zodat iedereen zijn/haar eigen noedelsoep kan maken.