Romige noedelsoep met gyoza
Een van de lekkerste recepten van afgelopen tijd: deze romige noedelsoep met gyoza. Ik maakte de bouillon in mijn Good-to-go multicooker van Russell Hobbs en dat zorgde voor waanzinnige smaken en veel gemak.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd8 uur uur
Totale tijd8 uur uur 20 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: kippensoep, noedels met kip, noedelsoep, slowcooker
Servings: 4 personen
Bouillon
- 600 g kippenbouten (met vel)
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 cm gember - fijngehakt
- 2 el misopasta
- 750 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 3 blokjes kippenbouillon
En verder
- 300 g Ramen noodles - voorgegaard of gekookt
- 4 eieren - gekookt
- 1 struik Shanghai paksoi
- 12 gyoza's - bereid
- 2 bosuitjes - in ringen
- geroosterde sesamzaadjes
Begin met het maken van de bouillon. Zet hiervoor de Good-to-go multicooker op de aanbraad-functie. Bak de kippenbouten rondom goudbruin en haal ze weer even uit de pot.
Fruit in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook, gember en misopasta aan.
Zet de multicooker op de slowcookerstand (high of low, wat jij wil). Schenk het water, de kokosmelk, sojasaus en vissaus in de pot. Verkruimel de bouillonblokjes er boven en roer alles goed door.
Plaats de kippenbouten terug in de pot en laat de bouillon 5 uur op High of 8 uur op Low trekken.
Haal de kippenbouten uit de pot en pluk het vlees met een vork van de botjes af. Doe het kippenvlees terug in de pot van de multicooker.
Verdeel de toppings over verschillende schaaltjes en zet de pot met bouillon op tafel zodat iedereen zijn/haar eigen noedelsoep kan maken.