8x Tomatensoep recepten

Tomatensoep recepten kun je nooit genoeg in je repertoire hebben. Als ik zou moeten kiezen tussen ALLE soep recepten die er zijn, is tomatensoep altijd mijn favoriet. Dat is het overigens altijd al geweest. Mijn guilty pleasure tomatensoep is nog altijd de soep van mijn moeder, die ze maakt met een mix-pakje van Honig. Als ik zin heb in een beetje nostalgie, maak ik hem ook nog altijd daarmee. Vermicelli erin, gehaktballetjes… Heerlijk.

Hier op OMF hebben we door de jaren heen ook al behoorlijk wat tomatensoep recepten met je gedeeld en geloof mij: met deze soep kun je behoorlijk variëren. En daarom vonden we het tijd worden om onze 8 favoriete tomatensoep recepten voor je op een rij te zetten.

Van super simpele tomatensoep met maar 3 ingrediënten, tot een uitgebreidere geroosterde tomatensoep en heerlijke aubergine-tomatensoep.

Tomatensoep zelf maken

Tomatensoep zelf maken in onwijs eenvoudig en eigenlijk heb je er maar een handvol ingrediënten voor nodig. Zo’n mix-pakje heb je totaal niet nodig! De meest makkelijke tomatensoep maak je met:

  • knoflook
  • ui
  • tomaten uiteraard
  • groentebouillon

Met deze ingrediënten als basis kom je al een heel eind en verder kun je daar natuurlijk naar hartenlust nog smaakmakers aan toevoegen. Voor een zoetere tomatensoep voeg je nog wat wortel toe, voor tomatencrème soep een beetje room, voor een kruidig soepje kun je los gaan met Italiaanse kruiden maar ook met chilipeper… En ga zo maar door.

Tomatensoep maken met verse tomaten

Als je goede, rijpe tomaten kunt vinden dan is tomatensoep maken met verse tomaten natuurlijk het aller lekkerst. Wil je het goed doen, snijd dan het kontje van de tomaten kruislings in en blancheer de tomaten kort in kokend water. Je kunt dan heel gemakkelijk het velletje van de tomaten halen, waardoor je zijdezachte tomatensoep kunt maken.

Maar verse tomaten kun je ook heel goed in de oven roosteren. Dan krijgt de tomatensoep nóg meer smaak. Zeker als je de knoflook en ui ook direct mee roostert in de oven. Wat mij betreft laat je bij het maken van geroosterde tomatensoep het blancheren achterwege hoor. Met een goede blender of staafmixer merk je uiteindelijk niets meer van het velletje.

Onze favoriete tomatensoep recepten

Goed, nu je weet hoe je zelf tomatensoep kunt maken met verse tomaten, is het tijd om onze favoriete tomatensoep recepten met je te delen. De keuze is reuze, maar als je een van onderstaande soepen maakt, weet je zeker dat je goed zit!

tomatensoep recepten

1. Tomatensoep maken van geroosterde tomaten

Eén van de makkelijkste tomatensoep recepten die je tegen gaat komen en oh zo lekker. Door Tomato frito en Parmezaanse kaas aan de soep toe te voegen, creëer je met maar weinig ingrediënten een heerlijk smaakbommetje. Dit is een van mijn favoriete tomatensoep recepten!

Chinese tomatensoep

2. Zoete Chinese tomatensoep

Eentje die natuurlijk niet in het lijstje mag ontbreken. Mijn Chinese tomatensoep is sinds jaar en dag al een van de populairste recepten hier op OMF. En ik snap het helemaal! Deze tomatensoep smaakt ook echt naar de soep die je bij de Chinees kunt krijgen. Maar dan maak je hem helemaal zelf.

tomatensoep recept

3. Paprika-tomatensoep met chorizo

Voor een Spaanse twist voegen we aan onze favoriete basis voor tomatensoep wat paprika en chorizo toe. Een heerlijk soepje voor de druilerige herfstdagen waarop je echt behoefte hebt aan een beetje comfort food.

tomatensoep met balletjes

4. Tomatensoep met balletjes

Een klassiek recept die iedereen wel kent! Tomatensoep met balletjes zoals je ongetwijfeld vroeger ook thuis wel eens hebt gegeten. Door mini pasta aan de soep toe te voegen, wordt de soep bovendien ook wat vullender. Ideaal als lunch dus.

Italiaanse tomatensoep

5. Italiaanse tomatensoep

Een héél oud recept op Ohmyfoodness maar zeker eentje die erg smaakvol is en wederom super simpel om te maken. Dankzij de verse basilicum smaakt de soep lekker fris.

Mexicaanse tomatensoep

6. Mexicaanse tomatensoep

Deze Mexicaanse tomatensoep maakte ik ooit naar een recept van Jamie Oliver. De soep is licht pittig dankzij het gebruik van rode peper en heeft een heerlijke smaak door de gegrilde paprika’s. Net als iedere andere tomatensoep wel weer heerlijk makkelijk om te maken.

geroosterde tomaat-paprikasoep

7. Geroosterde tomaat-paprikasoep

Ik ben dol op de combinatie tomaat en paprika en in deze soep roosterde ik beide groenten in de oven en verwerkte ze daarna in de soep. Tomatensoep met een kleine twist dus.

tomatencremesoep

8. Tomatencrèmesoep met knoflook-kaascroutons

Eén van mijn persoonlijke favorieten is toch wel tomatencrèmesoep. Ik ben dol op romige, ietwat dikke soepen en de knoflook-kaascroutons complementeren het geheel per-fect. Een ideale soep voor de herfst.

Bewaar deze recepten op Pinterest!

De recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

tomatensoep maken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close