Thaise noedels met kip en rode curry

Ok, ok… Ik heb een beetje gefreestyled met deze Thaise noedels met kip, want als je langer dan een seconde naar de foto’s kijkt, vraag je je hoogstwaarschijnlijk af of je naar een noedel recept kijkt of naar een pastarecept. Heb ik gelijk of niet?

Het zit zo. Ik had alle ingrediënten voor dit gerecht in huis gehaald, maar op het moment dat ik begon met koken kwam ik erachter dat ik niet genoeg noedels had. En dus heb ik restjes pasta gepakt, want: ik vind dat dat prima kan. Zulke dingen doe ik veel vaker. Ik mik allerlei restjes pasta door elkaar in een recept, combineer ingrediënten met elkaar die in eerste instantie wellicht een beetje gekkig lijken. Maar ik vind het beter dan het alternatief: weggooien.

Aan de smaak merk je bovendien weinig verschil. Het is gewoon een deeg-achtig receptje, met kip en rode currysaus. Maar de textuur is wellicht een beetje meer pasta-achtig. Neemt niet weg dat deze Thaise noedels met kip en rode curry hartstikke lekker zijn en ik er ook gewoon heel blij van werd!

Thaise noedels met kip rode curry

Noedels met kip en rode currysaus

Deze noedels met kip zijn voor mij ultiem comfort food. Ik gebruik namelijk maar weinig ingrediënten en het gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Twee zeer belangrijke voorwaarden als ik een comfort food recept maak. De meeste smaak haal je uiteraard uit de rode currysaus en voor wat textuurverschil, voegde ik er blokjes kipfilet aan toe. Daarmee zijn we er eigenlijk al.

Een hele makkelijke maaltijd dus en ideaal voor een doordeweekse dag. En ik kan me voorstellen dat je nu denktL “WaAr ZiJn dE GrOeNtEn?!”, daar vertel ik je zometeen iets meer over.

Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, maak je de rode currysaus alvast van tevoren en bewaar je deze in de koelkast. Op de dag zelf hoef je dan enkel nog de noedels (niet de pasta – haha!) te koken en met de saus te mengen, appeltje eitje toch?

Het complete gerecht bewaren is, net zoals met de meeste noedelgerechten, niet zo’n goed idee. De noedels zullen de saus namelijk opzuigen wat in principe de smaak wel ten goede komt, maar de textuur totaal niet. De noedels worden zacht en de kans is groot dat deze tijdens het opwarmen zelfs een beetje papperig worden. In dat geval is het wèl een beter idee om pasta als basis te gebruiken!

Rode currysaus

De basis van de rode currysaus bestaat uit rode currypasta. Ik gebruik bij voorkeur altijd de pasta’s van Koh Thai of Fairtrade Original, of ik maak ze uiteraard zelf. In mijn Vega Slowcookerboek vind je het recept voor zelfgemaakte currypasta’s, waaronder de rode variant.

Omdat dit gerecht in de basis zó eenvoudig is, voegde ik er nog wel wat extra smaakmakers aan toe om er nog meer een smaakbommetje van te maken. Die smaakmakers zijn verse gember, knoflook en sjalot, maar ook nog een beetje sojasaus, honing en een scheutje limoensap. De limoensap frist het hele gerecht op en geeft het echt een Aziatisch karakter.

Noedels met kip en groenten

Zoals jullie inmiddels wel weten, vind ik het af en toe héérlijk om aan mijn comfort food gerechten geen groenten toe te voegen. Afgezien van dat kleine beetje bosui bovenop de noedels dan, maar die tel ik niet mee.

Bij gerechten als deze noedels, serveer ik de groenten er vaak naast. Goede bijgerechten voor deze Thaise noedels met kip kunnen zijn: Oosters gemarineerde aubergine of een lekker frisse salade als Aziatische salade met komkommer en ananas of, nog simpeler, zoetzure komkommersalade.

De Thaise noedels met kip zijn erg hartig van smaak, dus daar mag best een wat frissere tegenhanger naast om het geheel wat uit te balanceren.

Wil je noedels met kip en groenten maken en verwerk je de groenten het liefst IN het gerecht, dan is het bij deze Thaise noedels met kip erg lekker om komkommer mee te wokken, champignons te gebruiken of drie kleuren paprika aan het gerecht toe te voegen.

En wees gerust royaal met de verse bosui hè, die is voor mij onmisbaar in de meeste Aziatische recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

thaise noedels kip
5 van 2 stemmen

Thaise noedels met kip en rode currysaus

Een makkelijk smaakbommetje dat je in no time op tafel tovert. Deze Thaise noedels met kip en rode curry smaken waanzinnig, maar missen wel de groenten. Check het artikel voor tips!
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct eten

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet – in blokjes
  • 4 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 1 cm verse gember – fijngehakt
  • 1 sjalot
  • 70 g rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 2 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 300-350 g rijstnoedels
  • 2 bosuitjes – in ringen
  • zwarte sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
  • Voeg dan de knoflook, gember en sjalot toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe de currypasta in de pan en bak deze 1 minuut mee.
  • Schenk de kokosmelk, limoensap, honing en sojasaus in de pan en roer het geheel goed door. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een ruime pan met water gaar.
  • Schep de gekookte noedels bij de rode currysaus en de kip in de pan en schep nog een keer goed om.
  • Serveer de Thaise noedels met kip in diepe borden en garneer met bosui en zwarte sesamzaadjes.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: currysaus, noedels, noedels met kip, rode curry

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close