Vijgenrol met noten

Dit is zo’n hapje voor op je borrelplank die je binnen no-time zelf kunt maken. Ik heb zelf bijna altijd wel een aantal zakken ongebrande noten in huis en daarmee heb je al 50% van de ingrediënten binnen. Je voegt namelijk alleen nog wat dadels en vijgen toe (zonder pit en gedroogde) en verder laat je de foodprocessor het werk doen. Het is namelijk een kwestie van alles bij elkaar in dat apparaat mikken en het even goed laten malen en mixen. Vanzelf ontstaat er een plakkerige bal en deze rol je vervolgens tot een mooie dikke rol zodat je daar weer plakjes van kunt snijden. Mocht je een grove structuur willen hebben, laat de foodprocessor dan iets minder lang mixen en kneed de massa vervolgens zelf tot een bal en daarna een rol. Laat je het wat langer malen tot het een bal is, dan is de structuur ook wat fijner.

Serveer een paar plakjes als onderdeel van je borrelplank. Het zoete van de plakken is lekker samen met hartige smaken. Kaas gaat hiermee bijvoorbeeld heel goed samen.

Mocht je de rol overigens minder zoet willen dan is dat vrij simpel aan te passen; voeg dan in verhouding meer noten toe dan vijgen en dadels.

Vijgenrol met Noten ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Vijgenrol met Noten Pinterest

5 van 1 stem

Vijgenrol met noten

Porties1 rol

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde vijgen
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 150 gram walnoten ongezouten
  • 100 gram amandelen ongezouten

Instructies

  • Het is heel simpel: doe alle ingrediënten bij elkaar in een foodprocessor en laat het apparaat malen tot een plakkerige massa. Rol deze vervolgens op tot een rol en snijd daarna in plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close