Ga terug
+ servings
thaise noedels met kip
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Thaise noedels met kip en rode currysaus

Een makkelijk smaakbommetje dat je in no time op tafel tovert. Deze Thaise noedels met kip en rode curry smaken waanzinnig, maar missen wel de groenten. Check het artikel voor tips!
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: currysaus, noedels, noedels met kip, rode curry
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 300 g kipfilet - in blokjes
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 cm verse gember - fijngehakt
  • 1 sjalot
  • 70 g rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 2 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 300-350 g rijstnoedels
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • zwarte sesamzaadjes

Instructions

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
  • Voeg dan de knoflook, gember en sjalot toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe de currypasta in de pan en bak deze 1 minuut mee.
  • Schenk de kokosmelk, limoensap, honing en sojasaus in de pan en roer het geheel goed door. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een ruime pan met water gaar.
  • Schep de gekookte noedels bij de rode currysaus en de kip in de pan en schep nog een keer goed om.
  • Serveer de Thaise noedels met kip in diepe borden en garneer met bosui en zwarte sesamzaadjes.