Thaise noedels met kip en rode currysaus
Een makkelijk smaakbommetje dat je in no time op tafel tovert. Deze Thaise noedels met kip en rode curry smaken waanzinnig, maar missen wel de groenten. Check het artikel voor tips!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: currysaus, noedels, noedels met kip, rode curry
Servings: 4 personen
- 300 g kipfilet - in blokjes
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 cm verse gember - fijngehakt
- 1 sjalot
- 70 g rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 2 el honing
- 1 el sojasaus
- 300-350 g rijstnoedels
- 2 bosuitjes - in ringen
- zwarte sesamzaadjes
Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
Voeg dan de knoflook, gember en sjalot toe en bak deze 2 minuten mee.
Doe de currypasta in de pan en bak deze 1 minuut mee.
Schenk de kokosmelk, limoensap, honing en sojasaus in de pan en roer het geheel goed door. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een ruime pan met water gaar.
Schep de gekookte noedels bij de rode currysaus en de kip in de pan en schep nog een keer goed om.
Serveer de Thaise noedels met kip in diepe borden en garneer met bosui en zwarte sesamzaadjes.