Hè hè, eindelijk heb ik weer een normale werkweek achter de rug. Of nouja, normaal… Zoals ik vorige week al zei, waren de jongens met hun vader op vakantie. Dat was voor de productiviteit heel prettig, want ik heb 5 volle dagen gewerkt en in het weekend ook nog wat, maar voor de gezelligheid was het mweh.
Terwijl ik drie dagen wegdreef uit de keuken en zolderstudio, maakten de tuinmannen eindelijk een start met de restyling van mijn tuin – zó fijn. Daardoor was het in en rondom huis wel een beetje rommelig en voelde het aan als een zeer drukke week.
Gelukkig kon ik nagenoeg de hele week teren op de drie geplande kookdagen en dat kwam dus meer dan goed uit.
Zaterdag
We gingen op zaterdag voor een lekkere pasta! Je kunt het bijna niet zien onder de geraspte kaas, maar ik maakte een versie op de beroemde tagliatelle met geroosterde paprikasaus. Een iets healthier versie weliswaar en ik voegde er nog rul gebakken kipgehakt aan toe. Lekker!
Zondag
Op zondag waren we de hele middag op het strand (recreatieplas) te vinden, de beste plek om te zijn met de zinderende warmte aan het begin van de week. Er stond een makkelijke, maar wel erg lekkere maaltijd gepland. Ik maakte orzo met spinazie en courgette en kookte er nog een eitje bij als topping.
Maandag
Dag 1 van de kookgekte van afgelopen week, hoewel ik maandagavond nog wat restjes uit de koelkast trok. Er lagen nog wat udon noedels, gewokte courgette en een loempiaatje van onze bestelronde vrijdag, dus die warmde ik voor mezelf op.
Dinsdag
Op dinsdag at ik een Thaise salade met kipgehakt en uit de vriezer plukte ik nog een aantal dumplings met shiitake voor erbij. Komen die ook eens op! Het was de eerste keer dat ik deze salade maakte en ik was instant fan. Het recept krijg je heel snel van me, beloofd.
Woensdag
Op de tweede kookdag in de week werd er veel meer gemaakt voor het avondeten, dus daar genoot ik optimaal van de rest van de week! De tuinmannen waren bovendien flink aan het werk geweest, dus ik kon aan het eind van de dag rustig de boel een beetje opruimen terwijl ik het eten opwarmde. Het was pasta met een saus van courgette en cottage cheese. Komt snel online!
Donderdag
Er stond weer een uurtje padellen op de planning donderdagavond, dat blijft echt heerlijk om te doen. Aangezien donderdag tevens een kookdag was, trok ik voor het avondeten na die tijd iets lekkers uit de koelkast: Spanakopita. Griekse filodeegtaart met een vulling van o.a. spinazie en feta. Lekker! Erbij sneed ik wat komkommer, tomaat en paprika op. Beetje olijfolie en gedroogde kruiden eroverheen en klaar.
Vrijdag
Een pittig maaltje stond er op tafel vrijdagavond. Voor een recept maakte ik sambal goreng tempe en daar gingen boontjes bij en een beetje rijst. Ik kreeg het bord niet helemaal leeg vanwege de pittige smaak, maar lekker was het wel.
Het eetoverzicht van volgende week is een dagje korter. Sinds lange tijd ga ik namelijk weer eens op persreis! We vertrekken vrijdag naar het sníkhete Izmir in Turkije, waar we drie nachten blijven. Veel wijnproeverijen en lokale restaurants staan er op het programma, dus daar heb ik héél veel zin in. Omdat ik vrijdag vertrek, neem ik die dag mee in het eetoverzicht van de week erop. Die is dan dus een dagje langer.
Fijne zondag! x