5x de favoriete taarten van Tim

Iedere keer is het vlak voor Tim zijn verjaardag even afwachten welke taart hij wil dat ik voor hem maak. Het is een beetje traditie geworden dat ik zijn verjaardagstaart maak. Het grappige is dat ik altijd wel wil uitpakken voor mijn verjaardag (of juist helemaal niet) maar voor hem is simpel net zo goed. Tim is aankomende maandag jarig, een niet heel ideale dag en ik zit momenteel natuurlijk volop in het proces voor CHEESECAKE. Bovendien gaan we aankomende week op vakantie dus het loopt allemaal wat anders dan anders. Normaal gesproken deel ik met alle liefde al mijn favorieten hier op OMF maar deze keer is het de beurt aan Tim. Ik zet zijn 5 favoriete taarten op een rijtje!

1. Las Vegas Appeltaart

Met stipt op nummer 1 staat de Las Vegas Appeltaart, een normale appeltaart waar ik Mars en Twix aan toevoeg. Ik heb deze taart al ik weet niet hoe vaak gemaakt en dit is een taart waar Tim eigenlijk altijd wel zin in heeft. Ooit heeft manlief zich wekenlang uitgehongerd (nee hoor, dat is overdreven) voor een bokswedstrijd en van tevoren zei hij al dat hij per se deze taart wilde eten na de wedstrijd. Zo gezegd zo gedaan, haha. Ik ken maar weinig mensen die niet dol zijn op deze zoete appeltaart. Zelf vind ik hem altijd iets te machtig, maar als ik het aan Tim overlaat zou hij er nog een sloot karamelsaus aan toevoegen, haha.

chocolade fudgetaart

2. Chocoladefudgetaart

Mijn signature taart is, mede dankzij het Guilty Pleasures kookboek, toch echt wel de chocoladefudgetaart. Het heeft me flink wat pogingen gekost om deze taart te finetunen maar het recept zoals ‘ie nu is, is echt perfect. Ik heb een aantal variaties op deze taart gemaakt maar hij is nooit zo lekker geweest/geworden als de klassieke taart. Ondertussen hebben we hem zo vaak gegeten dat ik hem vrijwel nooit meer maak, maar nog steeds zie ik hem vaak bij vrienden en op social media voorbij komen.

Oma Greets Arretje Nof

3. Arretje Nof

Arretje Nof is een heel oud recept van Tim zijn oma die ik zelf voor het Guilty Pleasures Kookboek nog heb gemaakt. Als we het dan toch over bommetjes hebben dan is dit echt de allergrootste. Boter, suiker, chocolade en koek – meer is het niet. Bij het zien van Arretje Nof roept iedereen altijd dat het arretjescake is, maar trust me: Arretje Nof is géén arretjescake. Qua ingrediënten lijkt het wellicht wel op elkaar, maar Arretje Nof bewaar je in de vriezer en het is súper plakkerig. En idioot machtig.

M&M's cheesecake

4. Cheesecake

Hoeraaa, komt het mij even goed uit dat Tim net als ik dol is op cheesecake. Voor het boek maar ik er 50 en tot nu toe heeft Tim er nog geen een overgeslagen wat proeven betreft. Afgezien van de taarten waarin ik noten heb verwerkt natuurlijk. Mijn meneer is verreweg mijn grootste proefpersoon en schroomt niet om de taarten van het nodige commentaar te voorzien. Ideaal en heel erg handig voor mij natuurlijk. Van de recepten die op OMF staan zijn de Maltesercheesecake en de M&M’s Cheesecake favoriet.

Appelkruimelbars

5. Appelkruimelbars

In navolging van de Las Vegas Appeltaart zijn ook appelkruimeltaarten of deze -bars favoriet. Tim is eigenlijk gewoon gek op appeltaart, ik denk dat het daar wel op neerkomt haha.

Ik ben wel benieuwd als jij zou moeten kiezen: wat is jouw absolute favoriete taart van OMF?

Join the Conversation

 1. Carlijn says:

  Ja, ik snap Tim wel hoor!

 2. Carian says:

  Hoi Sabine,
  Ik heb van de week de choco fudgetaart gemaakt alleen de chocolaag bleef vrij vloeibaar zelfs na opstijven. Wat doe ik fout want de smaak was super! Ik zou hem graag nog een keer maken

  1. Sabine Author says:

   Ik ben bang dat dit deels met het warme weer te maken heeft. Temperaturen van bijna 30 graden zijn niet heel bevordelijk voor de fudgetaart, dan zou je hem bijna in de vriezer moeten bewaren.

 3. Cindy says:

  De chocoladefudgetaart :-D

 4. Daniëlle says:

  Jouw chocolade fudgetaart is ook 1 van mijn vriend zijn favorieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close