Mijn guilty pleasures

Nina stelde laatst op de Foodbloggers Facebookpagina de vraag wat onze guilty pleasures waren. Als foodie tracht je zo min mogelijk uit pakjes en zakjes te koken (al zou mij dat persoonlijk een worst wezen, alles wat lekker is wordt gebruikt!) en zoveel mogelijk zelf te maken, maar af en toe zijn er producten die stiekem niet te versmaden zijn, maar totaal niet foodie verantwoord. Guilty pleasures dus en die van mij deel ik graag met jou!

Knorr burritosKnorr Wereldgerechten – Mexicaanse Burrito’s
Zoals jullie weten ben ik dol op Mexicaans eten en hiervoor komen niet vaak pakjes of zakjes te pas. Maar burrito’s eet ik niets liever dan met behulp van een Knorr Maaltijdpakket. Ik ben dol op de kruidenmix uit dat pak en ook de mix voor de saus vind ik geweldig, al kan ik deze laatste ook prima vervangen voor mijn eigen kruidige knoflooksaus. Eigenlijk wil ik burrito’s ook helemaal niet zelf maken, want lekkerder dan van Knorr krijg ik ze toch niet. 

ristorente funghiDr. Oetker – Ristorante Funghi
Pizza eten we eigenlijk niet héél vaak en hoewel we ze prima zelf kunnen maken, smaakt niets lekkerder dan de Ristorante Funghi pizza van Dr. Oetker. Moddervet en met champignons die hun smaak voor het grootste gedeelte hebben verloren, maar wat vind ik het lekker. Pizza’s van de pizzaboeren vind ik lekker, maar de Funghi pizza is toch wel echt een guilty pleasure.

lidl pindakaasPindakaas van de Lidl
Pindakaas heb ik nog nooit zelf gemaakt en dat moet ik toch een keer gaan doen, zo moeilijk schijnt het namelijk niet te zijn. Pindakaas eet ik niet bizar veel maar we hebben het wel altijd in huis. Wanneer ik ’s ochtends ga sporten eet ik altijd een boterham met pindakaas van te voren. Nu had ik laatste een biologische pindakaas bij de Albert Heijn gehaald maar meh… eerlijk gezegd vond ik hem helemaal niet lekker. Ik verkies dan toch de pindakaas van de Lidl (de allerlekkerste als je het mij vraagt) met tonnen suiker. Oeps!

honig tomatensoepHonig – Tomatensoep
Misschien is dit wel de grootste guilty pleasure maar de Tomatensoep van Honig vind ik niet te versmaden. Ja, zo’n zakje poeder inderdaad! Mijn moeder gebruikte deze mix al toen ik nog heel klein was en voor de smaak voegde ze er nog een blikje tomatenpuree aan toe. En zo maak ik hem ook het allerliefst. Een zakje Honig Tomatensoep, water, een blikje tomatenpuree, gehaktballetjes (wel zelfgemaakt) en vermicelli. Heerlijk!

Verder heb ik overigens nog meer guilty pleasures, maar die zijn niet per se merkgericht of ik kan het niet makkelijk ook zelf maken. Pindarotsjes van de markt zijn bij mij nog geen dag veilig bijvoorbeeld. Of de hazelnoot- of biscuitreep van Rittersport, die gaan bij mij ook in een keer op.

Nu ik mijn guilty pleasures op tafel heb gegooid hoop ik dat jullie nog wel langs willen komen op OMF, echt foodie verantwoord is dit alles natuurlijk niet. Maar nu ik met mijn hart op de tong heb gezeten ben ik natuurlijk wel heel nieuwsgierig geworden. Wat zijn jouw guilty pleasures?

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Leuk om te lezen!

 2. Eline says:

  Wat een lekkere dingen allemaal, die pizza en pindakaas zijn ook mijn guilty pleasures!

 3. Honeybird says:

  Hihi, dat stukje over pindakaas. Ik heb het wel een keer zelfgemaakt; super-easy! Maar het pinda’s pellen vergt best wel veel tijd XP. De gewone pindakaas van de calvé vind ik persoonlijk het lekkerst, zit ook geen suiker in!

 4. LaraLaurentia says:

  Peter Pan pindakaas uit amerika met nootjes en honing! Pure liefde ;D

  1. Rodney says:

   Ooohhwwww is die in Nederland ergens te vinden? Ik heb hem in Suriname gegeten en hij is sjo verslavend lekker ….

 5. Petra says:

  Oeh, i LOVE guilty pleasures.
  Ik heb er ook een paar, dus bij voorbaat sorry als je hierdoor nieuwe guilty pleasures erbij krijgt ;)

  -Inderdaad pindakaas. Maarrrr dan die van AH Excellent: Hazelnootpindakaas, met gekarameliseerde stukjes hazelnoot. ECHT-TE-LEKKER!

  -C1000 kant en klaar ovenschotel witlof omwikkeld met ham, krieltjes en veeel kaaussaus + kaas. Och och zo lekker! Je koopt het gewoon uit de koeling, 25 minuten in de oven en je hebt een heerlijke ovenschotel (ietswat zout + peper toevoegen en smullen maar). Is het dus echt niet waard om voor in de keuken te staan, zeker niet als je soms alleen eet.

  – De brownies van de bakkerij van de c1000. ZO heerlijk & fudgy! Ze zien er helemaal niet bijzonder uit, maar wat zijn die lekker! Al weet ik dus niet zeker of ze bij elke c1000 zo lekker zijn.. Het zou kunnen dat ik gewoon een goede bakker bij mn c1000 heb. Ook in deze klasse en misschien nog beter omdat je het altijd thuis kan hebben in de vriezer : deze chocoladetruffelcakes van de IKEA (zijn ook een soort van fudgy brownies) https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90238979/

  Mocht je iets uit deze rij proberen, ben ik errrug benieuwd naar wat je ervan vindt! Dus hoop dat je het dan laat weten haha ;)

 6. Wendy says:

  Ja, die Mexicaanse burritos, daar kan ik helemaal inkomen. Die mixjes die erbij zitten vind ik, net zoals jij, zo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close