10x lekkere noedel recepten

Als er een categorie recepten op Ohmyfoodness is waar je veel inspiratie zult terugvinden dan is dat wel tussen de noedel recepten. Ik ben dól op noedels, sowieso ben ik gek op Aziatische gerechten natuurlijk, dus recepten met noedels maak ik maar al te graag.

Vandaag zet ik 10 van mijn favoriete noedel gerechten voor je op een rij.

Noodels, noodles of noedels?

Het woord noedels kan nogal op verschillende manieren geschreven worden. In de beginjaren van Ohmyfoodness gebruikte ik de termen nog wel eens door elkaar maar omdat ‘noedels’ de officiële Nederlandse term is, is dat de term die ik tegenwoordig hanteer.

Noodels is niets, dat is een verkeer geschreven woord en noodles is de Engelse term. Deze zie je vaak voorbij komen op verpakkingen van merken en ook Instant noodles schrijf je op z’n Engels.

Noedel gerechten

Makkelijke recepten met noedels

Het fijne aan koken met noedels vind ik dat ze altijd zo snel klaar zijn.

Het is een beetje afhankelijk van het soort noedels dat je gebruikt natuurlijk, maar rijst noedels hoeven bijvoorbeeld altijd alleen maar even te weken voordat je ze kunt verwerken.

Eiernoedels hebben ook een zeer beperkte kooktijd. Udon noedels hebben weer wat langer de tijd nodig maar ondertussen kun je dan al wel aan de slag met de rest van het gerecht.

Noedels behandel ik het liefst op dezelfde manier als pasta: met weinig, maar kwalitatief goede ingrediënten kom je al een heel eind.

10x recepten met noedels

Goed, klaar voor? Dit zijn mijn 10 favoriete noedel gerechten.

noedels met biefstuk

1. Zwarte pepernoedels met biefstuk en broccoli

De smaakcombinatie ‘beef & broccoli’ is een bekende en zeker in combinatie met een licht pittige zwarte pepersaus en dikke eiernoedels is dit een succesnummer. Simpel, maar zeer smaakvol.

knoflooknoedels met gemberchampignons

2. Knoflooknoedels met gemberchampignons

Hoe meer knoflook er in een gerecht zit, hoe lekkerder ik het vaak vind dus deze knoflooknoedels vielen enorm in de smaak. Ik maakte het gerecht vegetarisch en voegde er gemberchampignons aan toe.

Noedels met bosui-olie en garnalen

3. Noedels met bosui-olie en garnalen

Eén van de allerlekkerste smaakmakers in de Aziatische keuken is bosui-olie. Die maak je heel makkelijk zelf en is lekker om te serveren op gebakken ei, gekookte rijst en dus ook in combinatie met noedels.

noedels met geroosterde pindakaas

4. Noedels met geroosterde pindakaas

Alle credits voor dit recept gaan naar Emma Dethouars, mijn favoriete Aziatische kookboek auteur. Momenteel is ze bezig met een boek dat alleen maar recepten met noedels bevat (can’t wait!); dit recept komt uit een van haar eerdere boeken.

Pittige pindakaasnoedels

5. Pittige pindakaasnoedels

De combinatie van pindakaas en noedels is altijd een succes; dit is een wat pittiger gerecht. Hierbij draait het uitsluitend om de noedels en de saus, verder voegen we er weinig ingrediënten toe. En geloof mij: dat is ook totaal niet nodig!

Biang Biang noedels

6. Biang Biang Noedels

We blijven nog even in de pittige sferen en hoewel deze Biang Biang Noedels niet helemaal authentiek zijn, zijn ze wél erg lekker. Ook leuk: voor dit recept gebruik ik pasta.

Gele currysoep met rijstnoedels

7. Gele curry & bloemkoolsoep met rijstnoedels

Er moeten wel wat recepten voor noedelsoep in dit lijstje terugkomen want dat benadrukt direct de veelzijdigheid van noedels. Die hoef je namelijk niet altijd te wokken maar in soep zijn ze ook geweldig. Zoals deze gele curry & bloemkoolsoep: veel groenten, veel smaken… perfect voor een doordeweekse dag.

Makkelijke noedelsoep met gamba's

8. Makkelijke noedelsoep met gamba’s

Ook een favoriet hier op Ohmyfoodness is deze makkelijke noedelsoep met gamba’s. Dit recept ontstond toen ik voor onszelf in de keuken stond en sindsdien komt het gerecht regelmatig terug op tafel.

Glasnoedelsalade met zalm en paksoi

9. Glasnoedelsalade met zalm en paksoi

Hoewel je het niet vaak voorbij ziet komen hier in Nederland, kun je noedels ook koud eten en ze gebruiken als basis voor een salade. Dit heb ik ook gedaan bij deze glasnoedelsalade met zalm en paksoi. Een lekker receptje voor in de zomer of als je licht wilt eten ’s avonds.

Pinda-noedelsoep

10. Pinda-noedelsoep

Tot slot nog een soeprecept waarin wederom pindakaas terugkomt: deze pinda-noedelsoep is al een gouwe ouwe op Ohmyfoodness maar nog steeds een aanrader. Zeker als je behoefte hebt aan comfort food in wat koudere maanden van het jaar, is dit een absolute topper.

Bewaar dit artikel op Pinterest!

Deze recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

recepten met noedels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close