Zoete aardappelgnocchi met salieboter

Een paar weken geleden deelde ik al een recept voor zelfgemaakte gnocchi met saffraan en bacon met je maar er is nóg een gnocchi-variant die ik graag met je wilde delen en dat is deze zoete aardappelgnocchi met salieboter. Ik ben niet per se een groot fan van zoete aardappel maar wel van gnocchi en ik wilde kijken of beide smaken samen zouden gaan. En dat doen ze zeker weten! Door het vochtgehalte in de zoete aardappel is deze gnocchi wellicht niet zo perfect van vorm, qua smaak is ‘ie echter top. Zeker als je de gnocchi nog even lekker in de salieboter aanbakt in de koekenpan waardoor het een licht krokant korstje krijgt… Jum! En hoe kleurrijk ziet dit gerecht eruit? Daar kun je toch alleen maar blij van worden?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zoete aardappelgnocchi met salieboter

Zoete aardappelgnocchi met salieboter

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zoete aardappelgnocchi met salieboter

3 van 1 stem

Zoete aardappelgnocchi met salieboter

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappel - geschild en in stukken gesneden
  • 1 ei
  • 250-300 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 8 blaadjes salie
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappel in 20 minuten gaar.
  • Leg een paar vellen keukenrol in een kom en schep hier de gaargekookte zoete aardappel in. Dek af met nog meer keukenrol zodat je zoveel mogelijk vocht uit de aardappel kunt trekken. Laat de zoete aardappel op deze manier afkoelen.
  • Verwijder het keukenrol en stamp de zoete aardappel zo fijn mogelijk. Voeg hier het ei, de bloem en een snuf zout aan toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  • Snijd het deeg in enkele stukken en rol hier vervolgens strengen met een dikte van ongeveer 1-1,5cm van. Snijd de deegstrengen in stukjes van 1,5cm en leg de zoete aardappelgnocchi op een met bebloem bedekt bord.
  • Breng wederom een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappelgnocchi gaar. De gnocchi is gaar zodra het boven komt drijven.
  • Doe ondertussen de boter en salie in een koekenpan en smelt de boter volledig. De boter mag best een beetje bruin kleuren.
  • Schep de gaargekookte zoete aardappelgnocchi bij de boter in de pan en bak de gnocchi al omscheppend in ongeveer 5 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de zoete aardappelgnocchi met salieboter direct.

Join the Conversation

  1. Het ziet er heerlijk uit. Ga dit volgende week maken. Heb je nog een tip wat er lekker is om er verder bij te eten?

    1. Sabine Author says:

      Als je denkt aan vlees/vis zou ik gaan voor een stuk rood vlees. Entrecote bijvoorbeeld. Als verder bijgerecht wat gegrilde groenten of een salade?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close