In mijn Reishonger kookboek staat al een recept voor zelfgemaakte gnocchi maar ik realiseerde me dat ik jullie hier de how-to op OMF nog nooit heb laten zien. Hartstikke zonde want er zijn maar weinig dingen lekkerder dan zelfgemaakte gnocchi als je het mij vraagt. Boterzachte kussentjes, ik vind het net zo lekker als pasta. Op OMF hebben we al verscheidene recepten met gnocchi staan en vaak gebruiken we hier gnocchi uit de supermarkt voor omdat we die simpelweg ook prima vinden, maar als je de gerechten naar een iets hoger level wilt tillen dan doe je dit toch echt het beste met zelfgemaakte gnocchi. Eigenlijk zijn er ook maar weinig redenen te bedenken om niet zelf gnocchi te maken, het is namelijk zo kinderlijk eenvoudig en ook nog eens hartstikke goedkoop. Je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig: aardappels en bloem. Ok, en een snufje zout. In deze video laat ik je zien hoe je zelf gnocchi kunt maken en ik maak het gerecht compleet met een zachte saffraansaus en wat zoute bacon. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Zelfgemaakte gnocchi met saffraan en bacon
Ingrediënten
Voor de gnocchi:
- 500 gr kruimige aardappelen
- 150 gr bloem
Voor de saffraansaus:
- 1 el boter
- 1 el bloem
- 250 ml kookroom
- 2 el kokend water
- 1 plukje saffraan
- peper en zout
En verder:
- 125 gr spekblokjes
Instructies
- Was de aardappelen onder de kraan. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen met schil in 30 minuten helemaal zacht.
- Verwijder de schil van de aardappelen als deze nog warm zijn en stamp de aardappels fijn. Voeg de bloem en een snuf zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
- Rol het deeg uit tot strengen van ongeveer 1,5 cm breed en snijd hier gnocchi van ongeveer 1 cm breed uit.
- Leg de gnocchi op een bakplaat die je lichtjes heb bebloemd. Dek de bakplaat af met een theedoek en laat de gnocchi 30 minuten rusten.
- Maak ondertussen de saffraansaus. Smelt hiervoor de boter en voeg de bloem toe. Bak de bloem 2 minuten mee.
- Laat de saffraan in het gekookte water trekken tot het water geel kleurt.
- Voeg de kookroom samen met het gekleurde water en de saffraandraadjes toe.
- Laat de saus zachtjes pruttelen tot deze is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook.
- Kook de gnocchi in 1-2 minuten gaar in het water en schep de gnocchi in de pan bij de spekblokjes. Schep voorzichtig om.
- Schenk de saffraansaus in de pan bij de gnocchi en schep het geheel nogmaals voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout en serveer de gnocchi met saffraan en bacon direct.
Hallo Sabine , doe de hete aardappelen met schil en al in de puree knijper ,gaat sneller en je brand je vingers niet.
Je site is steeds mooier.
Groeten van Elisabeth een fan uit Venezia
Ik moet toch echt eens een pureeknijper kopen, haha.
Ik heb het net gemaakt. Goed te doen gelukkig! Ik miste alleen iets fris en de groente.. wat zou ik er nog bij kunnen doen om het iets op te frissen?
Citroen in de saus, lente-uitje of prei wellicht.