Week van OMF 5/2017

Nog een weekje en dan gaat mijn wekker spreekwoordelijk de prullenbak in. En jongens, wat ben ik eraan toe. Zeg ik nu, hoogstwaarschijnlijk omdat ik een van de meest beroerde nachten sinds tijden heb gehad afgelopen nacht. Honderd keer opstaan om te plassen, indalings-/voorweeën of welke naam er dan ook aan wordt gegeven, drukke baby en niet fatsoenlijk meer kunnen omdraaien. De persoon die het ooit zo geregeld heeft dat een baarmoeder ’s nachts het meest actief is mag wat mij betreft de boom in. Maar hey, we zijn hier niet om te klagen en na een goede kop koffie ’s ochtends kan ik er weer vol goede moed tegenaan. Afgelopen week was een fijne week. Ik ben echt bezig geweest met de laatste werkloodjes waardoor ik mijn werkdagen al heb kunnen inkorten. Ik werkte van 07.30 – 14.00/15.00 uur afgelopen week en de laatste uurtjes voor het avondeten spendeerde ik met een boek op de bank of met het wassen van de babyspullen. Het voelt heel fijn om het werken alvast wat af te bouwen! Ik bakte deze week veel lekkers, keuvelde lekker rondom huis, maakte aardig wat foto’s en we sloten de week heel gezellig af. Kijk je mee naar een nieuwe Week van OMF?

foto1 1

First things first op maandagochtend: boodschappen doen. De afgelopen weken heb ik de boodschappen laten bezorgen maar nu ik niet zo achterlijk veel meer hoef te koken en dus niet zo bizar veel meer nodig heb, vond ik dat ik zelf wel weer eens op pad kon gaan.

foto2 1

Hoewel het geboortekaartje al een tijdje af was hadden we de kleur van de envelop nog niet bepaald. Inmiddels wel en ondertussen zijn de enveloppen ook al binnen. Kan ik die mooi gaan schrijven tijdens mijn verlof. Ik laat na de geboorte van onze uk het geboortekaartje trouwens nog uitgebreid aan je zien. We bestellen ze in ieder geval bij Hippe Geboortekaartjes!

Maandagavond gingen we voor het eerst naar zwangerschapscursus. We volgen de minicursus van Samen Bevallen, 4 bijeenkomsten waarin je wordt klaargestoomd (voor zover dat kan) voor de bevalling.

foto3 1

Tijd voor de eerste babywasjes. Ik begon met alle doeken, kleden en lakens.

foto4 1

Ondertussen stond ik ook nog uren in de keuken afgelopen weken, onder andere voor dit super lekkere paasrecept. Daar moet je dus nog even geduld voor hebben!

foto5 1

Zalig dit, super frisse en super zachte hydrofiele doeken op een overzichtelijke manier opgeborgen. Word ik heel blij van! Ik kreeg via Instagram veel vragen over met name de geprinte hydrofiele doeken, deze komen van HEMA, Aden + Anais of Lulujo!

foto6 1

Zoals ik al zei kortte ik mijn werkdagen afgelopen week vast in. Aan het eind van de middag zat ik er dus regelmatig zo bij. Koffie, bank en boek. Top!

foto7 1

Woensdag stond ik alweer vroeg in de keuken, deze keer om mijn verjaardagstaart te filmen! Traditiegetrouw plaats ik in de week van mijn verjaardag (5 mei) altijd een verjaardagstaart op OMF en aangezien ik dan nog met verlof ben, moest de taart alvast gemaakt worden.

foto8 1

Hmmmm jummie!

foto9 1

Het eindresultaat, NOG MEER JUMMIE! Nog even wachten op het recept helaas.

foto10 1

Hulde voor mijn uitgeverij Nieuw Amsterdam! Ik vroeg op Twitter vorig weekend om boekentips en zij stuurden gewoon even twee boeken toe. Ben heel benieuwd! Hoef me in ieder geval niet te vervelen de komende weken, ik heb het lezen weer helemaal ‘ontdekt’.

foto11 1

Waar ik dankzij alle babywasjes ook veel te vinden was: bij de strijkplank.

foto12 1

Donderdagochtend was Viv een paar uur hier om véél dingen te bespreken. We namen de resultaten van de eindejaarsenquête door en stelden op basis van de uitkomst een actieplan op, bespraken de lancering voor het Reishonger Kookboek (heb je al gezien dat je beide boeken nu direct via de sidebar —> kunt bestellen?) en nog wat andere dingen die belangrijk zijn voor als ik straks even niet meer werk.

foto13 1

Toen Viv weer naar huis was om te werken zette ik de slowcooker aan. Het recept-idee was ok, de uitvoering grandioos mislukt zoals je gisteren in het eetoverzicht hebt kunnen lezen. Jammer, ook hier mislukt wel eens iets.

foto14 1

Lekker makkelijk lunchen: brood met fenegriek kaas uit Goeree-Overflakkee. Zo lekker!

foto15 1

Deze stinkerd lag er de hele week zo bij. Wat zijn onze katten toch akelig lui.

foto16 1

Vrijdagochtend: tijd voor het filmen van de zwangerschapsupdate! Ik zat lekker op de grond en improviseerde wat met een kartonnen doos en billendoekjesdoosje als statief. Werkte prima.

foto17 1

Twee geboortekaartjes op de mat in één dag, we zijn echt in de babyfase beland haha. Er zijn veel knappe mannen geboren de afgelopen weken!

foto18 1

Vrijdagmiddag pakte ik de vluchttas/ziekenhuistas alvast een eind in. Meer over de inhoud kun je zien in de zwangerschapsupdate van afgelopen zaterdag.

foto19 1

Foodpost! Paleo-proof repen van The Primal Pantry. Heb ze nog niet geproefd maar ben wel erg benieuwd.

foto20 1

Ook ontving ik een pakket van kalettes, een soort mix tussen boerenkool en spruitjes. Ik ga er vanavond mee koken dus in het eetoverzicht van as. zondag lezen jullie er meer over.

foto21 1

Grote wasjes, kleine wasjes, stop ze in de WASMASCHIEN!

foto22 1

Terwijl Tim zaterdagochtend ging CrossFitten (ik was zelf woensdag- en vrijdagavond al geweest) kreeg ik de schoonmaak- en opruimwoede. Ik ben dit weekend echt als een razende door het huis gegaan en heb zoveel gepoetst en opgeruimd, heerlijk. Mijn olie- en azijnstash moest er ook aan geloven.

foto23 1

Verse bloemetjes van de markt, staat direct gezellig op tafel <3 En ik ben wel toe aan de lente dus op deze manier haal ik ‘m vast in huis.

foto24

Zaterdagmiddag kwamen een vriend van Tim + vriendin even langs. Gezellig!

foto25

Daarna streek ik weer even een wasje weg…

foto26

En pakte ik de pakjes die mee moeten naar het ziekenhuis vast in. Geen twijfel over mogelijk zo toch?

foto27

Hier kan ik dus zó van genieten he, een opgeruimd en schoongemaakt huis. Het voelt altijd zo voldaan als ik na zo’n poetsdag ’s avonds op de bank ga zitten. Hopelijk blijft die nesteldrang voorlopig nog even, haha.

foto28

Gisteren sliepen we uit, deden we het huishouden (ja, ik was nog niet uitgepoetst) en maakte ik vast de eetplanning + boodschappenlijst voor aankomende week.

foto29

Daarna dook ik lekker op de bank bij Dino. Met een boek en een schaaltje fruit want die fruitverslaving is er ook nog steeds.

foto30

Aan het einde van de middag hadden we afgesproken met Tobias en Viv. Viv en ik moesten nog even naar een winkel in Deventer voor de lancering van Reishonger, maar daarna sloten we aan bij de mannen in de Heks, het biercafé van Deventer. Waar ik heel gezellig meedeed met ice tea, haha.

foto31

’s Avonds aten we bij Jackies waar ze alcoholvrije cocktails serveerde, HULDE! Het was een heel gezellige avond <3

Goed, nog een weekje dus! Mijn to-do lijst per dag is voor aankomende week teruggebracht naar één algemene to-do lijst waar vooral puntjes-op-de-i-taken opstaan. Ik verwacht dan ook niet nog vijf dagen fulltime bezig te zijn met OMF. Hoewel vrijdag mijn out of office pas aangaat, dat is altijd zo’n magisch moment – ook voor vakanties!, heb ik de meeste dingen woensdag wel afgerond denk ik. Er staan wel veel ‘afspraken’ in de agenda deze week! Vanavond hebben we deel 2 van onze mini zwangerschapscursus en morgen breng ik de OMF-mobiel naar de garage voor reparatie. Woensdag staat er weer een controle, de laatste voordat ik word overgedragen aan de gyn denk ik, bij de verloskundige op de planning en ’s middags komt er een schoonmaakdienst die onze keuken en badkamer even grondig gaat schrobben. Lijkt me zo fijn, dan hoef ik het alleen nog maar bij te houden de komende weken. Donderdag hebben Viv en ik nog een brainstormsessie bij ons mediabureau in Den Haag, zaterdag heb ik een etentje met meiden van de opleiding en zondag ga ik lunchen met vriendinnetje en mede zwangere Kevser. Vrijwel iedere dag dus iets, woo!

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Marije says:

    Wat een heerlijk overzicht weer! Die hydrofiele doeken van Lulujo zijn echt zijdezacht hè? Ik vind ze ook zó mooi! Fijn dat je binnenkort met verlof gaat! Dat slechte slapen aan het einde van de zwangerschap is echt ellendig en dan heb je je rust overdag echt nodig. Lekker chillen met die billen, mevrouw!

  2. Britt says:

    Oeh, leuk om te zien dat de baby ook steeds dichterbij begint te komen! We kunnen geen van allen wachten denk ik. Ik trouwens ook niet op het recept van je verjaardagstaart, want man, die ziet er lekker uit!

  3. Oei oei oei, wát een taart! Jammer dat het recept nog even duurt.. Misschien aan de andere kant maar goed ook trouwens haha.

  4. Margot says:

    Dat ziet eruit als een lekker weekje. En bizar dat je verlof gewoon alweer bijna start! Veel plezier in elk geval komende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close