Week van OMF 3/2017

Zoals je gisteren in OMF’s Eetoverzicht al hebt kunnen lezen was afgelopen week een week met ups and downs. De werkweek startte ik ziek in bed en eindigde ik in het ziekenhuis. Ik was de hele week een beetje grieperig en hoewel ik dat normaal al héél irritant vind, gelukkig ben ik vrijwel nooit ziek!, is dat helemaal vervelend als je niet zoveel weken werk meer te gaan hebt. Gelukkig was het weekend een stuk leuker en ben ik verbaast dat het vandaag alweer maandag is. Wat vliegt de tijd! Buiten het ziek zijn om was ik vooral weer veel aan het werk en werd ik op zaterdag enorm verrast met een babyshower high tea. Kijk je mee naar een nieuwe Week van OMF?

foto1 2

Ik voelde me me zondag al niet helemaal fit maar maandag had het dan echt goed doorgezet. Normaliter zou ik gewoon doorwerken maar zo richting het einde van de zwangerschap leek dat me iets minder verstandig. Daarnaast had Tim me ook verplicht om de hele dag in bed te blijven dus besloot ik er maar aan toe te geven. Om hopelijk zo snel mogelijk weer op de been te zijn maakte ik als ontbijt maar even een powershake. Mango, banaan, groene appel, een flinke hand spinazie en een scheut amandelmelk. Ik ben helemaal niet zo van de groene smoothies maar dit ging er goed in.

foto2 2

De rest van de dag spendeerde ik dus in bed en werkte ik zowaar niet! Ik keek Blacklist via Netflix en de katjes hielden me af en toe gezelschap. Dino is echt een kat met gebruiksaanwijzing. Hij zoekt toenadering wanneer hij dat wil maar je moet absoluut geen onverwachte beweging maken want dan smeert ‘ie hem weer. Hier zat hij 5 seconden ter hoogte van mijn voeten maar zodra ik mijn tenen bewoog sprong hij weer van het bed. Moeilijk beest.

foto3 2

In Las Vegas kocht ik bij Bath & Body Works vijf van dit soort mini flacons antibacteriële handgel. Ik gebruik het helemaal niet heel vaak, maar heb eigenlijk altijd wel standaard een flesje in mijn tas. Deze ruikt niet alleen héél erg lekker, de geur blijft ook uren hangen. En ik heb ontdekt dat deze handgel ervoor zorgt dat je handen na het snijden van knoflook en/of ui onmiddellijk weer lekker ruiken. Uitvinding van de eeuw hoor! Er staat nu standaard een flesje bij de keuken in de buurt, haha.

foto4 2

Na maandag de hele dag in bed gelegen te hebben voelde ik me dinsdag weer iets beter maar nog steeds niet fit genoeg om de hele dag in de keuken te staan. Ik besloot dus maar met de laptop op de bank te werken en vooral veel recepten en artikelen uit te werken. Goede keuze want verspreid over de hele dag plande ik 15 (!) artikelen in. Kijk, dat schiet nog eens op. Het fijne aan recepten is dat ze in no-time uitgewerkt zijn wanneer je eenmaal gekookt, gefilmd/gefotografeerd en ge-edit hebt. De tekst is zo getypt.

foto5 2

Plannen is zo’n beetje mijn tweede naam. Ik werk het allerbest met (strakke) planningen en weet me daar ook altijd aan te houden. Voor mijn beide kookboeken werkte ik altijd met een Excelbestand waarin ik het te koken recept opnam en daarachter kon aangeven wanneer ik dit ging doen en wat dan de vervolgstappen zouden zijn. Voor mijn zwangerschapsverlof werk ik ook met zo’n bestand. Lekker overzichtelijk en het werkt heel motiverend om steeds weer iets aan te kunnen kruisen.

foto6 2

Na járen ben ik toch overstag gegaan, ik heb een wafelijzer. Gekregen van fonQ overigens en binnenkort behandel ik dit apparaat in een uitgebreide review. Ik heb een paar maanden geleden siliconen wafelvormen voor in de oven gekocht en die ook al een paar keer gebruikt en in de review beschrijf ik wat nou fijner is. Is zo’n wafelijzer de investering + ruimte-inname in de keuken waard of kun je net zo goed voor die siliconenvormen gaan? Je leest het binnenkort.

foto7 2

Groentjes! Dit ging lekker de oven in en daar maakte ik soep mee. Heerlijk, het recept komt nog online.

foto8 2

Er werd niet alleen maar gezond gedaan hoor, haha.

foto9 2

Achter ons huis zag de wereld er de hele week zo uit. Bevroren vijver, sneeuw/ijs overal. Senna vond het heerlijk, ik vind het geglibber nu toch iets minder fijn met zo’n dikke buik. Langzaam en kleine stukken lopen dus. De kou vind ik helemaal niet erg maar het ijs mag nu, in ieder geval van de voetpaden, wel weer weg.

foto10 2

Deze foto nam ik iets voor vijven, kijk hoe licht het nog is! Jongens, ik word er blij van hoor. Ik merk echt dat de dagen weer langer worden en dat ik weer iets meer speling krijg met het fotograferen van gerechten richting het einde van de middag. Nog even en ik kan het avondeten weer op de foto zetten op het moment dat we daadwerkelijk gaan eten. Kan niet wachten!

foto11 2

Januari is redelijk rustig met foodpost, zeker als je het vergelijkt met december – die maand is echt gekkenhuis namelijk. Emmi bezorgde wel een pakketje met hun kaasfondue. Ik ben echt benieuwd naar de smaak maar moet nog even geduld hebben voordat ik dit kan eten. Op de achterkant van de verpakking stond namelijk groot ‘BEVAT ALCOHOL’ vermeld. Lekker maar nog niet helemaal geschikt voor mij.

foto12 2

Wel geschikt voor mij zijn de nieuwe Côte d’Or Brut repen, dikke chocoladerepen met fruit en/of noten. Deze melkchocoladereep met gesuikerde amandelen is mijn favoriet, jummie.

foto13 2

Belangrijke bezigheid van de afgelopen weken: video’s editen. Op het moment van schrijven moet ik nog 9 video’s opnemen maar dan heb ik er wel tot halverwege mei gewoon twee per week klaar staan. Heerlijk! Gelukkig zit ik in een aardige videoflow na de OMF Adventkalender afgelopen december.

foto14 2

Zoals ik al eerder zei: ik ben van de planningen. Nu ik zo’n strakke planning heb maak ik aan het eind van iedere week een to-dolist voor de week erop. Het fijne is vooral dat ik me hier altijd aan weet te houden en aan het eind van de week dus ook alles heb afgestreept. Planningen en to-dolijsten zorgen bij mij voor zoveel minder stress en voor zoveel meer overzicht. Kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die altijd maar wat aanmodderen. Werkt totaal niet voor mij, haha!

foto15 2

Vrijdagochtend nam ik de zwangerschapsupdate op van afgelopen zaterdag. Dit is echt het favoriet plekje in de babykamer, de linkerkant van de commode. Zo schattig met die lampjes en de handgemaakte slofjes die oma maakte.

foto16 2

De rest van de dag verliep iets anders dan verwacht. Ik belde ’s ochtends met de verloskundige omdat ik, na mijn griepje, al een paar dagen wakker werd met menstruatie-achtige krampen en een enorm strakke buik. Daarnaast had ik ook het gevoel dat de baby iets minder actief was dus voor de zekerheid moest ik langskomen voor controle. Uiteindelijk stuurde ze me toch even door naar het ziekenhuis voor CTG (hartscan) en extra echo om te kijken of alles nog goed was met de uk. Hét grote voordeel van in verwachting zijn is echt dat alles ineens mogelijk is. Eerst bellen naar het ziekenhuis en een weekend wachten voordat je terecht kunt? Nee hoor, gewoon direct vanaf de verloskundige door. Ideaal. Ik was ook direct aan de beurt, had nul wachttijd.

Eerst kregen we de echo, heel fijn want ik had de uk al wéken niet gezien en iedereen gaat toch maar af op hoe jij je voelt. Af en toe voelt dat best onzeker want tja, hoe hóór je je te voelen als je voor het eerst zwanger bent? De echo wees eigenlijk al uit dat er niets aan de hand was. Baby was lekker actief maar was al iets ingedaald, vandaar dat de bewegingen minder/anders zijn dan voorheen. Ook loopt hij iets voor qua gewicht en heeft meneer lange benen.

Om de resultaten van de echo goed te kunnen beoordelen werd ik daarna nog aan een CTG gelegd. Je krijgt dan twee ‘elektroden’ op je blote buik (blotere foto’s dan deze zul je op OMF niet zien hoor, haha!) die jouw hartslag, de hartslag van de baby en de bewegingen van de baby meten. De CTG duurde 20 minuten, daarna was wel duidelijk dat de baby actief genoeg is en zijn hartslag perfect is. Gelukkig maar, niets om ons zorgen om te maken.

foto17 2

Als souvenir kregen we deze dikke vette kusfoto mee van de echo, haha.

foto18 2

Vrijdagavond zat ik te twijfelen: pak ik chips of ijs, ik had in beide zin namelijk. Echter liggen mijn meest recente cravings bij fruit en lijk ik daar echt een verslaving voor te ontwikkelen dus toen ik de koelkast opentrok en sinaasappels en een mango zag liggen was de keus al snel gemaakt.

foto19 2

Ieder maand weer fijn: de nieuwe LINDA.! En deze keer de 150e editie dus die is lekker dik.

foto20 2

Zaterdagmiddag werd ik verrast met een babyshower, zo leuk! Mama had me weggelokt onder het mom van een middagje shoppen maar uiteindelijk stonden al mijn vriendinnen in de woonkamer bij mijn schoonmoeder, waaah. Stiekem zag ik het al aankomen want er gebeurden teveel geheimzinnige dingen om me heen, maar ik vond het alsnog een verrassing om iedereen bij elkaar te zien. Naast een grote hoeveelheid cadeaus had iedereen ook iets lekkers meegenomen, wat een narigheiden. Taarten, scones, muffins, brownies, sandwiches… en was de kamer met blauwe decoratie versierd. Ik vond het enorm gezellig en super geslaagd en was bovendien ook trots op Tim die al sinds november (!) in het complot zat. Er was gewoon sinds november al een groepsapp voor deze babyshower, haha. Had ik nooit gedacht.

Nanda bracht me aan het eind van de dag weer naar huis en bleef eten. ’s Avonds dook ik súper moe mijn bed in. Zulke volle/sociale en súper leuke middagen zijn voor deze dikkerd best vermoeiend ondertussen, haha.

foto21 2

Onze zondag was gisteren verrassend productief. We deden het huishouden zoals gewoonlijk, namen een kijkje in het nieuwe huis van opa en oma, hingen een lijst op in huis en deden de boodschappen. Mijn fruitverslaving kwam weer naar boven en ik lunchte met mango, blauwe bessen en grapefruit. Jummeh!

foto22 2

De rest van de dag was wel me-time. Ik hing de hele middag op de bank met de nieuwe LINDA. Muziekje op de achtergrond, heerlijk.

foto23 2

Zodra het donker genoeg is gaan de kaarsen aan in huis. Veel waxinelichtjes maar ook altijd een geurkaars. Op dit moment is dat deze van Bath & Body Works. ZO LEKKER. Ik nam vijf grote geurkaarsen mee uit Las Vegas dus ik kan nog even vooruit gelukkig. Beste geurkaarsen die er zijn.

foto24 2

’s Avonds keken we film en at ik na het avondeten een restje ijs, altijd fijn.

Ondanks de wat mindere start sloot ik de week heerlijk af, wat een topweekend! Gelukkig ben ik mijn griepje helemaal te boven en kan ik deze week weer normaal aan het werk. Het zijn echt de laatste loodjes nu, het einde is in zicht – de blog staat bijna klaar voor mijn verlof. Ik hoef zelf alleen naar de verloskundige deze week, Viv heeft donderdag leuke afspraken voor OMF. We hebben mooie travelgerelateerde plannen voor dit jaar en zij is degene die daar vooral mee aan de slag gaat. Tim en ik gaan vrijdag een weekendje naar zee. We zijn uitgenodigd door de regio Goeree Overflakkee en mogen (samen met Senna!) logeren bij Landal Ouddorp Duin. Ik kijk er echt naar uit, zo vanuit je huisje het strand op – heerlijk.

Fijne week!

Join the Conversation

 1. Britt says:

  Toch wel handig dat die cravings juist voor fruit zijn, scheelt weer haha! Ik ben zo benieuwd naar de baby, ik kan niet wachten! Ik snap je trouwens helemaal qua planningen maken, zonder lukt mij ook totaal niet.

 2. Margot says:

  Fijn dat alles in orde bleek te zijn en wat lief die babyshower!

 3. Marije says:

  Wat een lekker einde van een nare week! En heerlijk hè, dat je meteen mag langs komen als je je zorgen maakt om de baby! Gelukkig was alles in orde met de kleine meneer. Ik heb echt respect voor je planningskunsten trouwens, ik kan daar nog heel wat van leren. Ik ben dus een aanmodderfokker, haha. Wij hebben trouwens dezelfde commode als jullie. Zó handig! Ik heb er ook nog een kast bij, maar die gebruik ik, op de lade na, nauwelijks. Bijna alle kleertjes zitten in de commode :-)

  1. Sabine Author says:

   Aanmodderfokker, hahahaha!

 4. Hafida says:

  Sabine, je kan ook je knoflook handen wrijven tegen de kraan, of ijzeren zeepje werkt perfect

  1. Sabine Author says:

   Da’s een goede tip! Ga ik ook eens proberen, al heb ik nog nooit van een ijzeren zeepje gehoord?

 5. Ziet er uit als toe nog een fijne week! En ik ben ik niet zo goed in plannen. Het gaat mis bij teveel op de to do lijstje zetten, maar nog meer bij het niet uitstellen. Ik ben dus wel eg nieuwsgierig naar een artikel met tips

  1. Sabine Author says:

   Ik kreeg al van iemand anders het verzoek of ik hier tips over kon geven. Ik ga met een artikel aan de slag!

   1. Veel belangstelling dus ;) Leuk, ik kijk er naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close