Week van OMF #28-2019 | Socialiteiten

Als Tim en ik een week hebben met veel privé-afspraken noemen we het altijd een week voor ‘socialiteiten’. Afgelopen week was er zo een. Alhoewel, vooral dit weekend moet ik zeggen. Zo was mijn schoonmoeder vrijdagavond jarig en had ik een date met vriendinnetje Kevser en onze jongens. Op dezelfde dag meette ik ’s avonds nog met Nanda. Een dag later hadden we een date met Ken, Annemie en kleine Nick; Tim was ondertussen van zaterdag op zondag weg voor wat quality time met zijn vriendengroep. De rest van de week oefenden we voor het eerst met Vic op het potje, plande ik twee dagen in om kookvideo’s te filmen en gaf ik op woensdagavond een workshop in het verre (voor mij dan hè) Delft. Een volle week was het dus.

foto21 2

Maandag

De week begon met een dagje filmen. Voordat ik daarmee begin zet ik alles klaar voor de gerechten die ik ga koken. Dat kost me al gauw een uur maar tijdens het filmen haal ik die tijd weer in.

foto22 2

De buit! Al deze gerechten staan binnenkort op OMF.

foto23 1

Eenmaal thuis na het werk kookte ik een risotto met ingrediënten die ik nog in huis had liggen. Hoewel risotto altijd wel wat tijd kost om te maken, is het wel heel makkelijk om te doen vind ik.

foto24 1

En alsof het allemaal nog niet genoeg was, tijdens de ‘avondspits’ kookte ik ook nog wat rijst voor Senna die (weer) last van haar buik had en niets kon binnenhouden. Ons vaste regime is dan 24 uur geen brokken geven, dan een bak met gekookte witte rijst en vervolgens weer langzaam opbouwen met brokken. Werkt eigenlijk altijd!

foto15 2

Ik had zo’n vol hoofd na een hele dag buffelen maandag dat ik ’s avonds nog even een uurtje ging zwemmen. Is goed voor mijn lijf en hoofd.

foto16 2

Dinsdag

Op dinsdag werkte ik thuis en ik had afgelopen week helemaal niet zoveel zin om eropuit te gaan met Vic. Ook omdat we dit weekend nog wat dingen gepland hadden staan en ik eigenlijk geen vrije avonden had. Ik proefde één van de eetbare cookiedoughs van WOW die ik laatst als foodpost ontving.

foto17 2

Zag er zo uit en was ZO GRUWELIJK lekker. Niet te doen. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat deze cookiedoughs binnenkort bij Bakker Bart te proeven zijn..

foto18 2

Wat ik dinsdag ook deed was mocktails testen. Ik gaf woensdagavond een mocktail workshop en de recepten die ik had bedacht moesten natuurlijk wel lekker zijn.

foto19 2

Pretletter. Moet nodig weer naar de kapper zoals je ziet, er is niets meer te beginnen met zijn haar haha. En hij is nog steeds zó blond van de vakantie.

foto8 2

Dinsdagavond ging ik lekker in bad. Vic zit nog steeds in zijn peuterpuberteit (degene die 2 jaar de allerleukste leeftijd ooit vindt is niet goed wijs), dus de dagen met hem zijn best pittig.

foto9 2

Woensdag

Mamadag! Al werd er wel foodpost bezorgd thuis. Verschillende Wereldse Melanges van kruidenmerk Euroma zijn nu in portieverpakkingen te krijgen. Zo handig! En lekker trouwens, ik ben gek op hun melanges, kruiden en specerijen.

foto10 2

Ik moest voor mezelf wat shirts bestellen die ik met dit weer aankan, mijn eigen shirts worden te klein namelijk, en toen zag ik dit toffe shirtje voor de baby – haha. Zo toepasselijk. Heb ‘m overigens niet besteld hoor, maar vond hem bij Wehkamp.

foto11 2

“MAMA, KIJK! VIC BOUWEN!”. Vic kan inmiddels overal bij en iedere ochtend en middag na het slapen is het weer een verrassing wat we aantreffen in zijn bed, haha.

foto12 2

Toen Tim thuiskwam van werk stapte ik in de auto voor een rit van ruim twee uur (pff) naar Delft. Ik was te gast bij Moeke!

foto13 2

Hier gaf ik dus de mocktail workshop in samenwerking met Fuze, mijn favoriete ice tea merk. Ik had dit kratje best mee willen nemen naar huis, haha.

foto14 2

Er werd flink geproefd, geshaked en geëxperimenteerd. Vond het heel leuk om te doen en volgens mij viel de workshop bij de deelnemers ook in de smaak.

foto20 2

Donderdag

Omdat ik uiteindelijk pas om half 12 in bed lag woensdag, veel te laat voor deze preggo, wisselde ik mijn geplande videodag van donderdag even om met mijn dag van vrijdag. En daarom werkte ik vooral achter de computer. Onder andere aan de planning voor mijn zwangerschapsverlof.

foto2 2

Ook werden er veel bestellingen gedaan in de OMF Shop deze week dus ik pakte zeker iedere dag iets in.

foto3 2

Tussendoor moest ik van kantoor weer even terug naar huis want de nieuwe wasdroger werd geleverd door Coolblue. Hartstikke zelf betaald allemaal maar wat een TOP service. In 10 minuten hadden ze de nieuwe droger uitgepakt, geïnstalleerd en gedemonstreerd en de oude weer mee teruggenomen.

foto4 2

Eindelijk deed ik een bestelling voor de baby. Ik had tot nu toe nog nauwelijks iets voor hem gekocht dus het mocht wel van mezelf. Deze leuke items bestelde ik allemaal bij Next Direct.

foto5

Treffend, zeer treffend.

IMG 0343

Vrijdag

Filmdag! Wat je niet ziet achter de schermen is dat ik naast koken en filmen ook VEEL sta af te wassen. Comes with the job…

foto7 2

En ik poets na ieder shot het aanrecht zodat het er weer toonbaar uitziet op beeld, haha.

foto1 2

Afwassen met een dikke buik, het is ook gewoon niet te doen.

foto32

Senna was vrijdag gezellig mee naar kantoor.

Na het werk bracht ik Senna naar huis en reed ik naar het huis van mijn schoonmoeder om haar verjaardag te vieren.

foto31

Weekend

Ik trapte het weekend af met een rondje boodschappen en stapte daarna met Vic op de fiets om met Kevser en haar zoontje Duha naar Monkeytown te gaan. Als lunch werd er een tosti verorberd.

foto30

Tim ging weg voor het weekend en terwijl Vic op bed lag besloot ik Senna even onder handen te nemen door haar eens grondig te borstelen. Er komt altijd zó veel haar vanaf, niet normaal.

foto29

Deze huismoeke was zeer gelukkig met de nieuwe droger afgelopen weekend. Zo fijn ook dat beide machines weer bovenop elkaar staan, scheelt me een hoop bukken met die dikkere buik.

foto28

“MAMA! Slaaaaaaapen, Vic slaaaaaaapen”

foto27

Ik wipte nog even met Vic langs de kapper want dat was zo hard nodig. Hij vermaakte zich prima met Disney boekjes. Naar de kapper gaan met Vic is gelukkig nooit een issue.

foto26 1

’s Avonds kwam vriendinnetje Nanda langs voor een mosseldate, we aten een pint Ben & Jerry’s leeg en we keken nog een aflevering van Black Mirror op Netflix.

foto25 1

Gisterochtend was Vic naar mijn smaak veel te vroeg wakker, kwart over zes. Man! Dat is voor mij niet genoeg slaap momenteel om weer met meer energie wakker te worden. Kop koffie dus en na het ontbijt Senna uitlaten en het huishouden doen.

foto33

Eind van de middag hadden we een date met Ken en Annemie. We hielden een ‘pizzaparty’ en de jongens versierden samen een pizza.

foto34

Tadaaaaaa! Was een gezellige middag/avond.

Aankomende week is de laatste week voor onze gastouder drie weken op vakantie gaat. Och wat heb ik toch een hekel aan die weken, haha. Ik gun het haar van harte hoor en gelukkig kan mijn schoonzusje twee dagen per week op Vic passen, maar het is in die weken nóg meer passen en meten om alle ballen hoog te kunnen houden. In mijn agenda staan voor aankomende week weer twee filmdagen gepland en op vrijdag ga ik naar de kapper. Ik neem mijn laptop die dag wel mee zodat ik kan doorwerken terwijl mijn haar wordt gedaan. Goed voornemen, toch?

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Oeh ik ben zo benieuwd naar de cookie dough!

 2. Soraya says:

  Ok, Vic is echt te cute!
  Voor jou wellicht vermoeiend maar zo leuk om te zien.
  Klinkt en ziet eruit als een fijne week!

  Ik snap ook nooit zo hoe mensen risotto maken zo moeilijk vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close