Week van OMF #14-2022

Na bijna een week was eindelijk de jetlag uit mijn systeem en kon ik weer mee in het normale ritme van thuis. Alhoewel, normaal… In mijn werk zijn er altijd een paar piekmomenten in het jaar waarop het extra druk is. Kerst staat by far bovenaan maar Pasen is dit jaar een soort Kerst 2.0. Hartstikke fijn natuurlijk maar ik heb de hele week het idee gehad dat ik achter de feiten aanliep. Ieder vrij moment dat ik kon vinden besteedde ik aan werk en als klap op de vuurpijl staat er voor aankomende donderdag weer een tentamen voor mijn studie gepland en moest er dus ook geleerd worden. Heel eerlijk? Ik ben blij als aankomende week voorbij is, haha. Even weer een beetje ademhalen!

IMG 8305

Maandag

Ik begon de werkweek direct met een kookdag en daarvoor deed ik eerst de boodschappen. Er gingen wat lentebloemetjes mee, er moesten namelijk nog wat lastminute paasrecepten op de foto.

IMG 8308

En ik wist zowaar een pak bloem te bemachtigen. Voelt bijna als het vinden van een pot goud met de huidige tekorten.

IMG 8310

Vaak heb ik voordat een gerecht echt af is al wel een idee hoe de foto eruit moet komen en maandag wilde ik per se een paar blaadjes van de allergrootste plant op kantoor erbij op. Achter de schermen ziet dat er dus zo uit, haha.

IMG 8326

Ik haalde mijn kleine peuter met koorts op. Zieltje. Hij was de hele week niet helemaal fit en zat dus véél op schoot.

IMG 8328

Toen alles uiteindelijk rustig was maandagavond dook ik mijn studieboeken weer in.

IMG 8331

Dinsdag

Kookdag nummer 2 van de week. Even want lentevibes erin ondanks alle regen en kou van afgelopen week. Het was direct de enige echte foto die ik maakte.

IMG 8339

’s Avonds zette ik mijn wekker, klaar voor een dag vasten. Daarna op de bank een film kijken met Tim. We hebben iedere week een ‘datenight’.

IMG 8341

Woensdag

Die wekker ging woensdag dus om 05.00u zodat ik kon eten voor de vastenperiode zou starten. Ik besloot de tijd nuttig te besteden en alvast te werken voordat de rest van het huis wakker zou worden. Dat was overigens heel fijn, even twee uurtjes ongestoord tikken.

IMG 8342

Nadat Cody en ik Vic hadden weggebracht naar school gingen we ons vaste boodschappenrondje van de woensdagochtend doen. Even langs de supermarkt, Action, de bakker en de kaasboer.

IMG 8344

Ook kochten we bij de bloemist een paastak die we thuis samen versierden.

IMG 8346

De jongens hadden mazzel, ik had ze poffertjes beloofd voor de lunch. Vic wilde blauwe bessen; Cody aardbeien. En ik mocht niet eten – haha.

IMG 8347

Over het algemeen viel één dag vasten me aardig mee, maar ik heb het wel de héle dag heel koud gehad. Voordat ik voor de iftar naar mijn vriendin vertrok ging ik dus nog even in een heet bad.

IMG 8349

Donderdag

Voor de triljoenste keer dit jaar stond ik op met een blafhoest, zere keel en knallende hoofdpijn. Maar wederom een negatieve test.

IMG 8351

Gedurende de dag wat paracetamol erin en gaan met die banaan. Ik had drie deadlines staan donderdag, dus rustig aandoen zat er even niet in.

IMG 8372

Om 19:00u zat ik klaar achter mijn laptop voor het laatste college voor mijn tentamen van donderdag. Om 5 minuten later te verplaatsen naar de slaapkamervloer van Cody, met laptop en oordopjes. Het kind slaapt zo beroerd de laatste weken, bruh.

IMG 8375

Vrijdag

Studiedag! De hele dag om precies te zijn want donderdagavond rondde ik nog wat laatste werkdingen af zodat ik vrijdagochtend direct kon beginnen. Heel fijn. Eerst even de kamer een beetje opruimen, anders functioneer ik gewoon niet.

IMG 8376

Muuuuch better.

IMG 8387

Ondertussen werd Cody’s nieuwe bed bezorgd. Het kind kon inmiddels uit zijn ledikant klimmen dus het werd tijd voor een alternatief.

IMG 8390

Daarna gauw mijn studiehol weer in. Met paaseitjes; die had ik nog helemaal niet gehad. Kan toch niet.

IMG 8393

Ja sorry jongens, mijn vrijdag was heel eentonig. Ook ’s avonds dook ik gewoon de studieboeken weer in. Inmiddels voorzien van keelontsteking nummer twee in vier weken tijd, pfffrt.

IMG 8401

Weekend

Keelontsteking of niet, ik wilde echt graag Cody’s bed even vervangen voordat het mis zou gaan tijdens het klimmen. Dus doei ledikant.

IMG 8405

En hallo peuterbed. Hij was er zelf zó trots op haha. En hoe leuk is het bedje ook! Van Petit Amélie.

IMG 8407

Tim had inmiddels griep te pakken en Cody de zesde ziekte dus het was echt ziekenboeg hier afgelopen weekend. Wat een ellende. Gelukkig gedroegen de twee kleinsten zich wel.

IMG 8410

Ik kon het niet laten om toch even met mijn moeder te gaan wandelen gisterochtend. De zon scheen en ik vermoedde dat een beetje buitenlucht me wel goed zou doen. Meer dan 7 km zat er niet in, maar het was wel écht heel fijn.

Vic kon gistermiddag spelen bij mijn ouders, Cody haalde gemiste slaap in (de nachten waren behoorlijk pittig afgelopen week) en wij konden dus even rustig aandoen gistermiddag. Heel fijn. Ik studeerde een beetje, maar heel productief was het niet.

Goed, de ergste drukte qua werk is nu wel geweest, het is nu vooral wachten op feedback en zorgen dat alles op het juiste moment en in de juiste vorm live gaat aankomende week. Er komt fijne inspiratie jullie kant op, al zeg ik het zelf! Ik focus me deze week vooral nog even op mijn schoolexamen van donderdag. Heb er een beetje een hard hoofd in voor het eerst, het schijnt een dráák van een examen te zijn en ik hoor maar van weinig mensen dat ze er goed doorheen komen. Dus ja, voor het eerst heb ik het gevoel dat het alle kanten op kan gaan. We’ll see…

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Stefanie says:

    Ik word altijd zo blij van jouw week van OMF en jullie eetoverzichten :) Wat vervelend die keelonstekingen! Heb je je keelamandelen nog? Ik heb die van mij een paar jaar geleden eruit laten halen, want ook constant keelontstekingen.. Sindsdien is de stand 0 :D

    Komt er een foodie in NYC? Ik ga in juni en ben me helemaal suf aan het kijken op Youtube naar filmpjes over de stad en met name de foodvideo’s. Ik ben zo benieuwd of jij nog wat pareltjes hebt die ik nog niet gezien heb.

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk om te horen! Er komt zéker nog een foodie in NYC aan. En vergeet ondertussen ook niet onze CITY GUIDE vast door te nemen, daar staan ook fijne pareltjes in. https://ohmyfoodness.nl/city-guide-new-york-usa/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close