Week van OMF #8-2018

Wat beloofde een hele fijne, relaxte werkweek te worden werd toch een iets minder fijne week. Vic werd in de nacht van zondag op maandag namelijk ziek en heeft dagen achter elkaar diarreeluiers gehad. Heel zielig en logischerwijs een reden om wat meer afhankelijk te zijn van mama. Dit kleine buikgriepje zorgde ook voor gebroken nachten, meneer slaapt al weken niet zo goed als we van hem gewend zijn/waren maar afgelopen week was het standaard iedere nacht er twee keer uit moeten. Hoort er allemaal bij maar je begrijpt dat mijn energielevel en daardoor ook mijn productiviteit iets minder waren dan normaal. Enfin, ik heb toch wat foto’s gemaakt voor deze Week van OMF!

foto3 3

Maandag

Nadat ik Vic had gedropt bij de gastouder ging ik door naar de tandarts. Ik was er al zeker 2 jaar niet geweest denk ik, uit laksheid – niet uit angst ofzo, en nu er een tandarts om de hoek zit moest ik weer van mezelf. Niets aan het handje, bij controle bleek alles goed. Ik heb wel direct een afspraak gemaakt voor over een half jaar, laten we nu maar weer even fatsoenlijk gaan – haha.

foto2 3

De boodschappen werden bezorgd en ik bestelde een fruitbox mee. Heerlijk, zoveel fruit in huis!

foto1 3

Ik kreeg een telefoontje van de gastouder dat het toch echt niet zo lekker ging met Vic. Hij had koorts, wilde niet spelen en eigenlijk gewoon bij mama zijn. Dus hop in de auto en de kleine man ophalen. Eenmaal thuis was ‘ie direct een stuk vrolijker. Deze week was echt mamaweek.

foto4 3

De keukeninstallateur kwam langs om onder andere alvast één van de twee nieuwe ovens te installeren. Ik heb dit jaar een samenwerking met SMEG (jep, mazzelaar hier!) en mag dus werken met, straks, twee van deze ge-wel-di-ge ovens <3

foto5 2

Dinsdag

Dinsdagochtend moest ik al vroeg bij het consultatiebureau zijn voor Vic zijn vaccinaties. Het is altijd even afwachten hoe hij zich daarna voelt maar er was niets aan de hand en dus gingen we direct even boodschappen doen.

foto6 3

Er kwamen onwijs veel pakketjes binnen dinsdag. Fantosti’s, nieuwe (en hele lekkere!) tosti’s die vanaf nu bij Albert Heijn in het vriesvak liggen, de nieuwe Baileys Almande – lactosevrije Baileys, heerlijke paasproducten van Lakrids, een kruimeldief – die bestelden we zelf, en nieuwe pannen die werken op de inductieplaat – ook deze bestelde ik zelf.

foto12 3

Dit zijn dulce de leche chocolade dropballen van Lakrids. Beláchelijk lekker en extreem gevaarlijk dat ze nu in de lade liggen…

foto7 3

‘Kun je even lachen voor papa?’ en dan dit gezicht krijgen. Vic heeft geleerd hoe (en wanneer) hij boos moet kijken.

foto11 3

Vanwege de vele diarreeluiers at Vic afgelopen week niet met de pot mee maar kookte ik weer eens ouderwets babyhapjes om zijn darmen hopelijk wat rustiger te krijgen. Dit is zoete aardappel met tonijn en prei.

foto10 3

Liefde voor dit <3 Iedere dag nog zo blij met ons nieuwe huis.

foto8 3

Woensdag

Woensdagochtend kwam ik erachter dat AL mijn broeken me te groot waren geworden, zelfs degene (zoals deze) die voorheen wat strakker zaten. Ik leek serieus in iedere broek wel vierkant… wat een luxeproblemen.

foto13 3

Mijn schoonzusje kwam met Vic spelen en hierdoor kon ik even gauw naar Primark en Costes om te kijken naar wat nieuwe, beter passende, items voor mezelf en voor Vic. Ik slaagde voornamelijk voor Vic maar kocht ook wat kleine dingen voor mezelf, haha. Typisch dit.

foto9 3

OH OH, het is bijna Pasen en de paaspost vliegt me om de horen. Heerlijk allemaal, maar ook zo gevaarlijk. Van HEMA kreeg ik nieuwe paaseitjes thuisgestuurd in de smaken melk-tompouce, melk-discodip en puur-koffiecrunch. Die met discodip is favoriet.

foto20 3

Donderdag

Ondanks dat het knettertjekoud was donderdagochtend, bracht ik Vic – die alweer iets vrolijker was – op de fiets naar de gastouder. Eenmaal thuis maakte ik een zomersontbijtje voor mezelf om te doen alsof.

foto19 3

Foodpost van Nederburg, hun allermooiste en -beste wijnen. Ik vind de namen zo leuk bedacht! Ben heel benieuwd naar de smaken.

foto14 3

Ik nam veel video’s op donderdag en maakte onder andere drie taarten (de no-bake taarten van Dr. Oetker op jullie verzoek). Ik was verbaasd over de geweldige looks van deze stroopwafeltaart!

foto18 3

De taartjes moesten natuurlijk allemaal even geproefd worden, de video komt deze week nog online. Voor iedereen die het zich afvraagt: het was inderdaad geen geweldige Weight Watchers week dus deze week gaat de broekriem weer even aangetrokken worden.

foto17 3

Donderdagavond sleepte ik mezelf nog even naar mijn kantoor boven om te werken. Ik loop een beetje achter de feiten aan door Vic die zoveel aandacht nodig had deze week, waardoor ik er niet aan kon ontkomen om ’s avonds door te werken.

foto16 3

Vrijdag

Vrijdagochtend bracht ik Vic weer weg op de fiets en eenmaal thuis pakte ik de auto naar Amsterdam. Bij Keizer Culinair had ik samen met een OMF-volger een draaidag voor Jumbo. Het was ontzettend gezellig en we maakten een héél lekker gerecht samen. Het resultaat zien jullie binnenkort online.

foto15 3

Aan het eind van de middag was ik pas weer thuis en moest het lijstje Vic ophalen, eten koken, Senna uitlaten en Vic naar bed doen afgewerkt worden. Om 19.30u kroop ik op de bank met de laptop om te werken.

foto21 3

Weekend

Zaterdag was onwijs productief. Zo bracht ik eindelijk al het grofvuil dat nog in de achtertuin lag van onze verhuizing naar de vuilstort. Kostte twee tripjes en een hoop gesjouw, maar het was wel lonend werk.

foto24 3

Ineens was er namelijk wat van de achtertuin te zien. Hooray! Ik kan niet wachten om weer lekker veel buiten te kunnen zitten.

foto22 3

Van de webshop Flinders kregen we héle toffe neonletters van het merk Seletti thuisgestuurd. Deze bevestig je eigenlijk aan de muur maar omdat wij het wel heel zonde vonden om 12 gaten te moeten boren, bevestigden we ze op een snijplank. Ziet er eigenlijk veel toffer uit zo vind ik!

week van omf8 2018

Nu alleen nog dubben over de plek waar ze moeten komen te hangen.

foto25 3

De rest van de dag was ik ook lekker aan het huisvrouwen. Ik ruimde veel op, maakte schoon en lapte de ramen beneden, dat was hoog nodig namelijk.

foto26 3

Gisteren maakte ik nauwelijks foto’s. We kregen de opa en oma van Tim op bezoek en ’s middags een aantal van onze buren, die hadden we namelijk uitgenodigd voor een burenborrel/kennismaking. Tussendoor racete ik even naar Xenos, via Instagram had ik namelijk gezien dat daar look-a-like Broste Copenhagen servies werd verkocht en dat wilde ik! Ik kocht 6 kommetjes en 4 kopjes, zo blij mee.

Aankomende week moet ik echt even knallen. Ik heb de hele week nagenoeg geen zakelijk afspraken en dus wil ik mijn tijd compleet benutten om content te maken. Ik heb een aantal deadlines die ik moet halen, vandaag film ik gezellig samen met Eefje, er staan een aantal sociale dates op de planning en zondag vlieg ik met vriendinnetje Nanda voor een paar dagen naar Lissabon. Héél veel zin in!

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Laura says:

  Oh, wat een gaaf wijnrek (de lamp is ook tof hoor )! Maar waar is het wijnrek van?

  1. Sabine Author says:

   Haha, thanks! De wijnkast is van Dutchbone.

   1. Laura says:

    Thanks!

 2. Wendy says:

  Zijn de lakrids eieren ook in NL te koop? Of moeten die vanuit Denemarken besteld worden?

  1. Sabine Author says:

   Jazeker, diverse webshops verkopen het en ook bij de Bijenkorf kun je het vinden.

 3. Marit says:

  Hi Sabine, wat heb je ’n toffe muurkleur! Weet je zo welke kleur dat is?

  1. Sabine Author says:

   Dankje! Welke kleur bedoel je precies? De groene in de woonkamer? Dat is Secret Scarabee. In mijn kantoor zit 100% Marmer op de muur.

   1. Marit says:

    Yes die van de woonkamer, thanks! Ik was al een tijdje op zoek naar zo’n groene kleur, maar ik zie door alle groene bomen het bos niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close