Week van OMF #48

Gelukkig was afgelopen week een stuk positiever dan de week ervoor. Ik las overigens dat veel mensen last hadden van een kleine winterdip twee weken geleden, het zal wel in de lucht hebben gehangen. Afgelopen week had ik twee signeersessies en liet ik eindelijk mijn tattoo zetten die ik cadeau kreeg van Tim. Verder werkte ik heel veel en een stuk vooruit waardoor het er naar uitziet dat ik over drie weken lekker op vakantie kan naar New York en tussen Kerst en Oud&Nieuw samen met Tim thuis vakantie kan houden. Ook bouwden we de woonkamer om en ontving ik leuke (food)post. Genoeg om te laten zien dus in deze nieuwe Week van OMF!

Maandag

foto1

Ik begon mijn week met een poging yoga. Nu ik even niet kan CrossFitten word ik heel onrustig en krijg ik last van mijn rug. Ik wilde dus wel iets van beweging proberen en de logische keus was yoga omdat je dit lekker thuis kunt doen. Mijn poging duurde hooguit 10 minuten toen bleek dat je de helft van de tijd alsnog op je knieën doorbrengt of ze volledig moet buigen. En laat ik dat nou net niet kunnen momenteel. Aankomende donderdag moet ik weer naar het ziekenhuis, ik ga dan even vragen welke specifieke oefeningen ik bij CrossFit niet mag doen zodat ik verder wel weer kan trainen.

foto2

Aan de slag met een eetplanning en boodschappenlijst voor de komende week.

foto3

Deze brief van een van de bewoners uit de buurt belandde in de bus. Wat een randdebiel, excuse my french. Mannelijke vluchtelingen die alleen zijn gekomen zijn gelukzoekers? Idioot. Gadver ik kan hier zo boos om worden.

foto4

Altijd als ik naar boven loop bewaakt Senna de trap.

foto5

Boodschappen doen!

Dinsdag

foto6

Beste pakketje van de week: een prachtige kalkoen van Copas! Ik ga deze week aan de slag met het opnemen van een video over het vullen en bereiden van een hele kalkoen.

foto7

Kijk nou wat een joekel! Vind ik niet erg hoor, de restjes zijn namelijk súper lekker in wraps, op brood en in pasta’s.

foto8

Op Facebook vroeg ik of jullie recepten wilden zien voor Oud & Nieuw en vrijwel iedereen die reageerde vroeg om hapjes. Aan de slag dus!

foto9

In de middag ging ik op naar Assen voor een boeksigning en proeverij. Het was gezellig bij Iwema!

foto10

En als cadeautje kreeg ik het nieuwe album van Adele, zo lief. Heerlijk album trouwens, staat al een paar dagen op repeat hier. Ik ga deze week proberen kaartjes te bemachtigen voor 3 juni in ZiggoDome.

foto11

’s Avonds nog even lekker op de bank met de LINDA. Het enige magazine dat ik van voor naar achteren lees. Voor Kerst vraag ik een abonnement.

Woensdag

foto12

Vorig jaar eindeloos naar gezocht en nu eindelijk gevonden: katoentakken. Ik vind ze zo sfeervol en mooi!

foto13

Het vlogazine van Fashionista viel in de bus, met een mega-interview met mij. Zo leuk. Went ook nog steeds niet al die media-aandacht.

foto14

Zo, ik kom de winter wel door met chocolademelk, haha. Thanks Chocomel, voor het leuke pakket en het Sinterklaasgedicht. Op het zelfde moment werd er ook nog een gepersonaliseerde Verkade chocoladeletter gebracht mét gedicht. Wat een verwennerij. Het is wel te merken dat de feestdagen eraan komen!

foto15

Tim ging ’s avonds trainen, ik besloot nog even te werken op de bank. Beste keuze ooit, ik werkte 9(!) recepten uit. Klinkt bijna als afraffelen maar dat is het niet hoor. Op het moment dat alles gekookt en gefotografeerd is en de foto’s bewerkt zijn is het recept snel uitgeschreven.

foto16

Tot ’s avonds laat (21.30 uur) doorwerken is niet erg onder het genot van een taartje hoor. Tim heeft zijn target voor dit jaar gehaald en trakteerde op taart. Hoeraaaa, lekkere stroopwafelvlaai.

Donderdag

Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV

Ik ben een blij ei door alle foto’s die ik van jullie ontvang! Er wordt goed gekookt uit het Guilty Pleasures Kookboek en ook zó gevarieerd. Heel erg leuk om te zien.

foto18

Eindelijk, eindelijk was het zo ver: tattoo-timeeeee! Ik liet ze/hem zetten bij Knuckledusters and Pony’s in Apeldoorn. Héle fijne shop, en gezellig!

foto19

Het resultaat, aaaaaaah! Zo blij mee! Op de foto zijn ze nog wat zwart maar inmiddels genezen de tattoos heel goed en worden steeds meer details zichtbaar. Deze illustraties zijn trouwens gebruikt in het Guilty Pleasures boek <3

Vrijdag

foto20

Vrijdagochtend werkte ik thuis en draaide ik de carrotcake uit het boek in elkaar om mee te kunnen nemen naar de proeverij ’s middags bij Oldenhof in Amersfoort. Ik nam hem mee in deze leuke tas van fonQ. Als je deze maand bij fonQ iets koopt krijg je zo’n canvastas (verschillende varianten zijn er) gratis. Leuk en handig.

foto21

Mijn tafeltje!

foto22

En voor het gemak was er even een prachtige KitchenAid Artisan op mijn tafel geplaatst in dezelfde kleur als het vest dat ik op de cover draag. Liefde.

Zaterdag

foto23

Zaterdag was echt een doe-dag voor ons. We begonnen met een bezoekje aan de Ikea. We zijn op zoek naar een nieuw bed, maar konden daar helaas niet slagen. Na Ikea reden we naar de markt.

foto24

En daarna bouwden we onze bank om! Toen we hier bijna twee jaar geleden zijn komen wonen kochten we een bank + bijpassende stoel maar inmiddels hebben we een nieuwe stoel (loveseat, yes!) besteld waar we op wachten. De stoel die we eerst hadden paste met een beetje aanpassingen tussen de bank en nu hebben we een méga bank van een meter of vier. Heeeerlijk. De nieuwe stoel verwachten we ergens deze week.

foto25

Bij Ikea kochten we wel een (nep) schapenvachtje voor op de bank. Charlie is mega-fan.

foto26

’s Avonds lekker op de bank met een dekentje.

foto27

De Adele-special van de BBC kijken. Wat een topwijf is dat toch.

Zondag

Gisteren was een hele relaxte zondag die voor mijn gevoel heel lang duurde. De wekker ging vroeg want Tim had een weightlifting wedstrijd bij CrossFit Apeldoorn, ik ging aan de slag met het huishouden.

foto28

Daarna wel even naar de box om alle deelnemers aan te moedigen.

foto29

In de middag ging ik vast aan de slag met het avondeten, twee kerstrecepten voor OMF!

foto30

En de katjes mochten de restjes vis opeten. Vonden ze niet erg.

Hoe rustig afgelopen week was, hoe druk hij deze week gaat zijn! Iedere dag staat er wel iets gepland en ook het weekend zit lekker vol. Nu moet ik zeggen dat het me allemaal maar weinig stress bezorgd. Ik loop lekker op schema en ben tevreden met de dingen die er op OMF komen de komende tijd en dat is fijn! Ook heb ik het vooruitzicht op een hele toffe vakantie, dus dat maakt het allemaal ook een stuk makkelijker.

Fijne week en fijne pakjesavond! x

Join the Conversation

 1. Laura - Dagelijkse hap says:

  Oh wat is je tattoo gaaf geworden! :D Ik heb zelf ook twee tattoo’s, dus ik hou er wel van ;)

 2. Wat een leuke week!

  Het was erg leuk om je vrijdag te ontmoeten in Amersfoort. Niet goed voor de portomonnee want toen ik uiteindelijk weg liep was ik 75 euro armer :)

  Gisteren het oreo-nutella ijs gemaakt uit het boek. Ik had het iets te vroeg uit de vriezer gehaald waardoor het iets teveel gesmolten was tegen de tijd dat we het gingen eten. Ik vond het lekker maar net iets te zoet. Wel supergemakkelijk om te maken.

 3. Margot says:

  Wat leuk om te zien hoe iedereen met je recepten bezig is!

 4. happybudgetcooking says:

  Ik begon ook met yoga, omdat mensen zeggen dat het ontspannend is. Het is het ook, maar ook erg pittig hoor haha!

 5. Maris Maria Renne says:

  Wat zijn je tattoos gaaf!!!!! Extra leuk dat het illustraties uit je boek zijn ook, bekroning op je werk, vereeuwigd op je lijf :-)
  Vind je het boek van Danny ook zo leuk? Ik ben nu aan het bladeren om komend weekend er wat uit te maken. Jouw Big Macs hebben we inmiddels al meer dan één keer gemaakt. Whoops…

  1. Sabine Author says:

   Ik vind het boek van Danny heel leuk! Zijn veel dingen die ik graag zou willen maken. En lol, dat vindt Mika vast niet erg!

 6. Kelly says:

  Die tattoo’s wauw! Echt heel gaaf!

 7. Dussss….. na Keulen …… is de briefschrijver nog steeds een randdebiel?

  1. Sabine Author says:

   Aangezien hij deze brief ver voor de situatie in Keulen schreef: ja. En bovendien is het wel heel makkelijk om nu te generaliseren. Nu zijn automatisch alle mannelijke vluchtelingen aanranders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close